Skagen

Hotel Skagen

Skagen er den nordligste by i Danmark, og er nok i stor grad kendt for sin natur og kultur. Naturen har været i fokus i rigtig mange år. Mange af Skagensmalerne portrætterede nemlig den barske natur, som fiskerne hver dag skulle overleve. Ydermere viste de også konsekvenserne af den rå natur i form af druknede fiskere og forliste skibe. Disse malerier kan man i øvrigt se på Skagens Museum.

Den smukke natur, som blev portrætteret, kan man stadig finde. Man kan for eksempel bare gå en tur ud af Grenen, eller tage Sandormen selvfølgelig. Her vil man så to have møde ude på spidsen, hvilket til tider godt kan være ret vildt. Naturens kræfter kan man også både se ved Den Tilsandede Kirke og Råbjerg Mile, som er Danmarks største vandreklit.

Skagen er dog meget mere en bare rå og barsk natur. Om sommeren forvandles Skagen til det danske Sunny Beach. På torvet i gågaden er der underholdning, alle barerne og restauranter er åbne, og det strømmer med folk. Havnen emmer af god stemning, og man kan ikke undgå at nyde den danske sommer.

Et par overnatninger på et lille fint hotel i Skagen i sommeren er helt fantastisk. Selvfølgelig er naturen og byen lige smuk hele året, men livet og den gode stemning om sommeren er helt klart værd at opleve, og så vil man også hurtigt se, at Nordjylland ikke er så kedelig, som mange nok går og tror.