Bornholm

Hotel Bornholm

Bornholm er en ø ude i Østersøen og dermed Danmarks østligste punkt. Det helt specielle ved Bornholm er også, at det er det eneste sted i Danmark, der er klipper – Bornholm er nemlig en stor klippeøen, og har derfor også tilnavnene Klippeøen og Solskinsøen. Dette gør også, at man helt klart skal opleve Bornholm, da den har så meget at byde på. Man kan for eksempel lige tage et par overnatninger på et bornholmsk hotel, og derved nyde øens skønhed.

Der bor ca. 40.000 mennesker på øen i småbyer, hvoraf den største by er Rønne. At Bornholm ligger lidt isoleret, har sat sit præg på kulturen. Bornholm er blandt andet kendt for deres røgerier, hvis skorstene skyder op alle steder, hvor man kan komme ind og nyde fantastisk røget fisk, som intet andet sted. Derudover kender de fleste nok også historierne om trolden Krølle-Bølle. Disse blev skabt på Bornholm, og det siges, at Krølle-Bølle bor i Langebjerg på Nordbornholm.

Desuden har Bornholm nogle rigtig fine historiske monumenter, som fortæller om Danmarks fortid. Man kan tage en tur op i Rytterknægten, hvorfra man har en helt fantastisk udsigt udover Bornholms smukke natur. Man kan også se de fascinerende rundkirker, som er meget karakteristiske for Bornholm, og som er meget specielle arkitektonisk. Desuden kan man også følge en rigtig flot sti op til Ruinborgen Hammershus, som helt sikkert er værd at opleve.

Bornholm er dog nok allermest kendt for den fantastiske natur, som omgiver øen. Man kan blandt andet tage en tur til Opalsøen og Ekkodalen, som både børn og voksne vil nyde. Derudover er Rokkestenen også et kæmpe hit hos børnene, ligesom Bornholms fantastiske strande er. Bornholm har altså en helt masse at byde på, og derfor skal alle opleve øen.