Dillingen ligt midden in het Duits-Luxemburgs Natuurpark, langs de rivier de Sûre. De Duitse kant van dit Natuurpark wordt gevormd door de Süd-Eifel, de Luxemburgse kant door het Mullerthal, ook wel het Luxemburg's Klein Zwitserland genoemd.

Deze omgeving, kenmerkt zich als een uitgesproken bosrijk wandelgebied met goed begaanbare en aangegeven wandelpaden langs rotspartijen, rivieren en vergezichten. Ook is deze omgeving zeer geschikt om te mountainbiken, fietsen of racefietsen, alsmede voor geocaching.

De vele regionale en lokale wandelroutes zijn perfect gemarkeerd. De Mullerthal Trail, werd begin 2014 gecertificeerd met het label "Leading Quality Trails - Best of Europe". Inmiddels heeft het dit label voor de tweede keer ontvangen.

Bungalowpark Hondsbierg is een zeer goed uitgangspunt voor dagtochten naar bezienswaardigheden en musea zoals bijvoorbeeld in Echternach, de oudste stad van het Groothertogdom Luxemburg, Vianden met zijn imposant gerestaureerde kasteel, de stad Luxemburg met vele oude vestingwerken ook wel het Gibraltar van het noorden genoemd, de Moeselvalei met zijn gerenomeerde Moeselwijnen of Trier de oudste stad van Duitsland.

Binnen een straal van een half uurtje rijden met de auto vindt u vier imposante overblijfselen uit de middeleeuwen, het hierboven genoemde kasteel in Vianden, de ruine in Larochette, de ruine van Beaufort en het daaraan vast gebouwde Renaissance slot uit de 17e eeuw.

Gedurende de tweede wereldoorlog heeft in deze regio een grote veldslag plaatsgevonden, het Ardennenoffensief, van 16 december 1944 tot eind februari 1945. ook hiervan zijn in het landschap nog sporen zichtbaar. In het Musée National d'Histoire Militaire in Diekirch kunt u een goede indruk krijgen over deze slag om de Ardennen.

Themawandeling Naturpfad Beaufort

Meer informatie over de mogelijke bezienswaardigheden en aktiviteiten vindt u op pagina met links.