Wat is Geocaching

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, maar tegenwoordig ook steeds meer in steden, een waterdichte doos, met daarin een aantal kleine voorwerpen, maar met in ieder geval een logboek.

Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com.

Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vinden ze hem, dan mogen ze er een voorwerp uitpakken, maar ze moeten er ook weer één bij doen. Zo verandert de inhoud van de cache voortdurend.

Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

De hierboven beschreven cache is eigenlijk de traditionele vorm.

Er bestaan tegenwoordig meerdere soorten van caches, zoals bijvoorbeeld een multi-cache waarbij men op de eerste plek gegevens kan vinden om de volgende plek te kunnen vinden etc. Een soort van speurtocht dus.

Ook zijn er micro-caches, hele kleine voorwerpen (bijvoorbeeld fotofilm doosjes), of nog kleiner, Nano-caches, hele kleine meestal magnetische dopjes, die vaak in steden verstopt worden. Hier kan men geen voorwerpen in of uithalen, er zit alleen een heel klein opgerold logboekje in.

Meer info: www.geocaching.nl of: www.geocaching.com

Hieronder ziet u dat er vele caches anno 2017 rond Dillingen verstopt zijn.