Dhr. Guy Duijck

Guy Duijck: hoboïst, componist, dirigent, ...

Guy Duijck, geboren te Gent op 28 April 1927 en overleden op 26 juli 2008, staat vooral bekend als componist en dirigent. Zijn naam is onafscheidelijk verbonden met de Koninklijke muziekkapel van de Zeemacht.

Zijn studies deed hij aan het Koninklijke Conservatorium te Gent. Hij studeerde daar hobo, althobo, kamermuziek, harmonieleer, muziekgeschiedenis en contrapunt.

Als muzikant was hij actief bij de Koninklijke Muziekkapel van de Zeemacht, het orkest van de Opera van Gent en de Muntschouwburg te Brussel. Bovendien was hij ondermeer dirigent van het muziekkorps van de 1e Infanteriebrigade, die in Duitsland gevestigd was en van de zestiende Pantserdivisie. In 1960 werd hij benoemd tot dirigent van de Koninklijke Muziekkapel. Van 1963 tot 1966 was hij ook dirigent van ‘Ypriana’.

Hij was ook directeur van de muziekacademie te Ronse en van het conservatorium te Brugge.

Als componist schreef Guy Duijck een breed oeuvre bij elkaar met zowel solo- als orkestwerken in het lichtere alsook het moeilijkere genre. In het lichtere genre vermelden we ‘The Navy Rapsody’ een hommage aan zijn eeuwige passie en ‘Fiesta in Magaluf’, zijn favoriete vakantiebestemming. In het moeilijker genre schreef Guy Duijck o.a. Golden Memories, een werk geschreven als plichtwerk voor de Provinciale wedstrijden, en het mooie muzikale epos ‘Atlantis’.

Aria for Peter: een 'plichtwerk' voor elke beginnende klarinettist.