OPEN DAG

 zaterdag 15 juni.   9.30-12.00

vrije inloop


voor huidige en potentiële ouders

met evaringen uit alle 4 seizoenen

in onze natuurlijke ontdektuin

Het Wonderbos is een kinderdagverblijf waar de kinderen veel buiten in de natuur zijn.  Kinderopvang met dagelijkse uitstapjes naar het bos is een bekend fenomeen in Scandinavië, Duitsland en Engeland, maar in Nederland nog niet.   

En waarom naar het bos?

Een bos zorgt voor een avontuurlijke en ook rustige plek om te leren.  Een bos geeft een kind een band met de natuur en bovendien is het erg gezond om buiten te zijn.  We vinden dat het bos biedt precies wat een kind nodig heeft om zich te ontwikkelen; we noemen het de 3 R's van het bos:  ruimte, rust en risico's.  


De natuur houdt alle zintuigen bezig en er valt van alles te ervaren:  de wind op je wangen, het ruisen van de bomen, besjes plukken en eraan peuteren, onder bomen schuilen en ze leren (her)kennen, zaden aaien en verzamelen, takken optillen of ermee wandelen, op een boomstamboot varen, in de modder stampen of erin tekenen, in een hangmat schommelen of uitrusten, naar de vogels luisteren en ze opzoeken, noem maar op.  

De natuur verandert voortdurend maar in een langzaam tempo: met de tijd, het weer, de seizoenen; rustig, zonder overweldigend te zijn.


We vinden het bos een perfecte omgeving waarin een kind eindeloos kan spelen, leren, ontdekken en tot rust komen.  We zijn met enthousiasme en nieuwsgierigheid geïnspireerd om kinderen zich in zo’n omgeving te laten ontplooien. Bij het Wonderbos werken wij vakkundig en verantwoordelijk vanuit de visies van Forest School en Maria Montessori om kinderen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, onafhankelijkheid, veerkracht, communicatie en creativiteit.