Het Karpaten Ensemble

Wie zijn we?

Het Karpaten Ensemble is in 2015 ontstaan vanuit een gezamenlijke passie voor de cultuur en dansen uit Hongarije en omstreken: Het Karpatengebied.

Sinds 2016 is Het Karpaten Ensemble een stichting en staan wij als zodanig ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op deze manier hopen wij de dans en cultuur uit dit mooie gebied levend te houden.

We komen wekelijks bij elkaar om dansen uit het Karpatengebied aan elkaar te leren en met elkaar te oefenen. De meeste van deze dansen werken we uit in choreografieën, welke we graag tonen aan een divers publiek. Naast de dans zelf vinden we ook het verhaal en gebruiken eromheen belangrijk, dus treden we op in authentieke kostuums en beelden we dikwijls een verhaal uit dat de cultuur representeert. Ook ontbreekt het niet aan zang en "csujogatás": een typische tekst die geroepen wordt tijdens de dans.

Benieuwd geworden naar deze dans en naar ons? We hebben de volgende activiteiten:

  1. Cursussen: beginners en gevorderden

  2. Optredens: openbare optredens en de mogelijkheid ons te boeken

  3. Danshuis: een maandelijks evenement met live-orkest en een avond vol dans, zang en plezierIets bestellen via Bol.com, thuisbezorgd, booking.com, coolblue en nog vele andere webshops? Gebruik deze sponsorkliks-link! Hiermee help je ons, zonder dat je meer betaalt.
Voorafgaand aan ons optreden in Stuttgart 2019