Palliatieve zorg bij Dementie

Palliatieve zorg bij dementie

Ruim 70% van de mensen met dementie woont thuis, vaak met behulp van mantelzorgers. Onze inwonende zorgverleners van Hart Vol Liefde weten als geen ander dat het juist voor mensen met dementie belangrijk is om comfortabel in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen .Wij stellen u centraal en geven u de aandacht en zorg die u verdient.

Wanneer iemand de diagnose dementie krijgt, begint de palliatieve fase. Deze fase duurt gemiddeld tussen de 6 en 8 jaar. Dementie is een progressief ziektebeeld, dat wil zeggen dat iemand steeds verder achteruit gaat en steeds meer functies verliest. Het is daardoor onvermijdelijk dat mensen met dementie door of in ieder geval met de dementie sterven.

De 1-op-1 aandacht, goede zorg en constante begeleiding die een Alzheimer patiënt nodig heeft, maken het mogelijk dat de zorgvrager in een vertrouwde omgeving kan blijven wonen die al aan voldoende verandering onderhevig is. Er wordt structuur geboden, persoonlijke begeleiding, toezicht gehouden wordt gehouden op het eet- en drink gedrag, gezamenlijk gegeten (en indien mogelijk gekookt) ondersteuning plaats vindt op gebied van persoonlijke verzorging. De cliënten is niet langer eenzaam. De familie van de cliënt hoeft zich geen zorgen meer maken over hun vader, moeder, broer, zus omdat er 24 uur per dag een zorgverlener van Hart Vol Liefde aanwezig is.

Afhankelijk van de intensiteit van de zorg blijft 1 zorgverlener 2,3 dagen de zorg geven. Hierna wordt de zorgverlener van Hart Vol Liefde afgelost door een andere collega, zo wordt er continuïteit van zorg geboden, voor een lange periode en een vaste zorgverlener.

Voorwaarde is dat de zorgverlener kan beschikken over een eigen ingerichte slaapkamer zodat de verzorger zich af en toe zich kan terug trekken als er bezoek is, ook i.v.m. privacy familie.

Wij werken met vaste kleine teams. Mijn collega's en ik van van Hart Vol Liefde zijn goed opgeleid, gekwalificeerd en hebben ervaring met dementie. Wij kennen het ziekteverloop en houden hier rekening mee. Wij weten als geen ander dat het juist voor mensen met dementie belangrijk is om comfortabel in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

De intensiteit van de zorg is afhankelijk van de zorg die u nodig heeft, uw indicatie en de zorgverzekering.