Anslagstavla

Bli hemortsambassadör!

Vill du berätta för gymnasielever i din hemstad eller i Uppsala med omnejd om hur det är att studera teknik eller naturvetenskap vid Uppsala universitet? Ta då chansen att bli hemortsambassadör. Vi söker dig som tycker uppdraget låter roligt, känns meningsfullt och tror att du kan inspirera andra att söka ett program inom teknik eller naturvetenskap vid Uppsala universitet.

Hur går det till?

Du bokar in besök i en eller flera klasser på gymnasieskolan där du själv gick. Förslagsvis kontaktar du en lärare du haft. Du kan även ta kontakt med skolor i närheten av Uppsala. På besöket berättar du om hur det är att läsa teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet, om programutbudet, studentlivet och lite mer om just det program som du läser. Till hjälp finns en PowerPoint-presentation med manus att utgå från med frihet att lägga till för att få till en mer personlig och levande presentation. Du får också vägledning i samband med ett inledande informationsmöte.

Du får resan betald (tåg, buss eller eventuellt flyg) och ett arvode på 500 kronor. För att få resan betald måste den bokas av universitetet (sköts av projektsamordnaren). Resor kortare än 50 mil sker med tåg eller buss. Resor över 50 mil kan ske med flyg. För resor som nås genom UL/SL-trafik behövs ingen bokning, där finns företagskort att låna. Du får en UU-tröja och ett intyg på utfört ambassadörsarbete.


När?

Sista ansökningsdag är 7 november. Resorna kan göras efter infomötet fram till sista mars. Bästa tid rent rekryteringsmässigt om man besöker tredjeårsgymnasister är straxt före eller efter jullovet.

Infomötet äger rum den 14 november 17.30 på Ångström i sal 80121.

Kontakt

Projektet med gymnasieambassadörsresor anordnas av fakulteten för teknik och naturvetenskap och samordnas av en student; i år av Agnes Bråve. Hon svarar på alla frågor och du når henne på funktionsadressen hemortsambassador@uu.se.

Hur bra koll hade du själv på studiealternativen när du gick på gymnasiet? Att få information direkt från en student som kan relatera till skillnaderna mellan gymnasium och universitet och som kan berätta mer utifrån sina erfarenheter är mycket uppskattat av många. Utvärderingar från gymnasielärare från tidigare års ambassadörspresentationer ger ofta högsta betyg.