Nyhedsbrev fra arkivet maj 21

Hejls maj 2021

Kære Medlemmer!

Lokalhistorisk Forening og Arkiv er ved at komme ud af corona-dvalen. Vi er begyndt at arbejde i arkivet onsdag formiddag, men vi må først få besøgende gæster om eftermiddagen efter den 21. maj. – Men ellers er der mange spændende arrangementer forude.

1. Vi har fået en ny hjemmeside, men den har samme adresse som den gamle: www.Hejls-arkiv.dk

Finn Jensen har udarbejdet den nye hjemmeside og har gjort sig megen umage med at lægge gamle og nye tekster på siden og med at fotokopiere de gamle årsskrifter så de kan lægges på hjemmesiden online. Gå ind og kig på siden og bliv klogere.

2. Historisk møde på Skamling onsdag den 16. juni kl. 19.30.

Mødet er arrangeret i samarbejde mellem Historisk Samfund Haderslev Kreds, Christiansfeld Lokalhistoriske Arkiv og Lokalhistorisk Arkiv for Hejls-Hejlsminde og Skamlingsbankeselskabet.

Emnet er ”De kongerigske Enklaver i Sønderjylland og ”De otte sogne” samt nyt fra Skamlingsbanken.

Carsten Porskrog Rasmussen, Museet på Sønderborg Slot vil fortælle om ”De kongerigske Enklaver. Gunnar Krag fra Hejls vil fortælle om ”De otte sogne” og Nis Steffensen, formanden for Skamlingsbankeselskabet, vil fortælle nyt fra Skamlingsbanken

Mødet starter kl. 19.30, men der er adgang fra kl.19.00.

Gratis adgang, men kaffe og kage kr. 80

OBS: Mødet afvikles efter de gældende Corona-forskrifter og det betyder, at der begrænset deltagerantal. Tilmelding er derfor nødvendig på følgende mail: HSHaderslev@gmail.com

Du kan tilmelde dig med information om navn og deltagerantal.

Der skal vises Coronapas ved indgangen.

3. Søndag den 20 juni kl. 10.00 – 14.00 Præsentation af bil-og cykelruter langs 1864-1920 grænsen fra havnepladsen i Hejlsminde.

Fra kl. 10 formiddag vil bilister og cyklister, der har lyst til at køre ruterne, få udleveret rutebrochurer og blive sendt afsted fra havnepladsen i Hejlsminde. Lidt nord for havnepladsen vil der være rejst en bemandet pavillon med en udstilling om Hejls som grænsesogn fra 1864-1920 og om Hejls og Genforeningen. Der serveres kaffe og kage.

4. Lokalhistorisk Gåtur 19. august kl. 19.00 fra Hejls Skolet: Rute: Kirken, kirkestien, Bygebjerg og tilbage ad Sydbanestien. Emne: Bygebjergs historie og møntfundene og Sydbanen.

Vel mødt til arrangementerne

Med venlig hilsen

Gunnar M. Krag