Eκδήλωση-αφιέρωμα στο εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα HEIRS OF CULTURE, που διοργανώνει ο φορέας μας, σε συνεργασία με την Πλατφόρμα Διαπολιτισμικού Διαλόγου της UNESCO, και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με κεντρικό θέμα: «Αναδεικνύω  την Πολιτιστική Κληρονομιά μου Φιλοτεχνώντας».
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω 7 Απριλίου 2023
   Η συνεργασία με την UNESCO εδώ και έξι χρόνια ενισχύει το πρόγραμμα, ως μια διεθνής πρόσκληση για κάθε μικρό καλλιτέχνη ηλικίας 4 έως 18 ετών, να εμπλουτίσει με το έργο του την συλλογή, η οποία διαρθρώνεται σε τρεις θεματικούς άξονες, από τον απτό και τον άυλο πολιτισμό, έως τις μεγάλες προσωπικότητες που λειτούργησαν ως οι γεννήτορες και οι φορείς του πολιτισμού αυτού. Την συλλογή κοσμούν ήδη από το 2018 ζωγραφικά έργα από τα σπουδαιότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάμεσα τους ο Παρθενώνας, οι Δελφοί, η Κνωσός, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Σινικό Τείχος και δεκάδες άλλα μοναδικά δημιουργήματα.   Την σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι σημαντικότεροι άνθρωποι, που ανά τους αιώνες δημιουργήσαν και καλλιέργησαν πολιτισμό, καθένας στον τομέα του, από την αρχιτεκτονική, την ζωγραφική και την γλυπτική, έως την φιλοσοφία, την ποίηση και την μουσική.   Ηγετική θέση ανάμεσα τους κατέχει ο Απελλής, ο λαμπρότερος ζωγράφος της αρχαιότητας, που κατά τον ιστοριογράφο Πλίνιο, καταγόταν από την Κω και έζησε από τα μέσα έως τις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ. Όπου κι αν ταξιδέψουμε, πάντα ένα μέρος της καρδιάς μας θα περιπλανιέται στο λόφο του Ασκληπιείου, εκεί όπου δέσποζε για 400 χρόνια η «Αναδυόμενη Αφροδίτη» του Απελλή, έργο που σφράγισε την ιστορία της ανθρώπινης τέχνης και αποτέλεσε παγκόσμια σχολή για αναρίθμητους καλλιτέχνες.
   Η ιστορία του δικού μας Απελλή δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Οι μικροί ζωγράφοι μας, επιχειρούν σήμερα να αφηγηθούν με τα έργα τους την ιστορία του, σε μια προσπάθεια να αναβιώσουμε πτυχές από την ζωή και το αμίμητο έργο του. Η καλλιτεχνική του δεινότητα ήταν τέτοια, που ο Μέγας Αλέξανδρος τον διόρισε ως τον προσωπικό του ζωγράφο, αφού με βασιλικό διάταγμα απαγόρευε σε οποιονδήποτε άλλο να επιχειρήσει το πορτραίτο του. Έτσι, φιλοτεχνήθηκε ο «Αλέξανδρος Κεραυνοφόρος», η προσωπογραφία του μεγάλου βασιλιά, η φήμη της οποίας υπερβαίνει τους αιώνες και φτάνει ως και σήμερα.  23 αιώνες πολιτισμού καθρεφτίζονται στο έργο του Απελλή, ο οποίος συνεχίζει να εμπνέει με το μεγαλείο της δημιουργικής του καινοτομίας και να αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο καλλιτεχνικής αριστείας, από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.