Handboek cryptocurrency

Overzicht van cryptomunten voor beginners


Cryptogeld is niet meer weg te denken in de hopelijk winstgevende wereld van investeerders en beleggers. Ondanks het feit dat beleggen in cryptocurrencies als een heel andere tak van sport beschouwd wordt zijn er aardig wat mensen die toch hun kans zien en cryptocurrencies kopen. Voordeel van cryptomunten is dat de waarde aanzienlijk kan stijgen en cryptocoins veel aandacht krijgen online. Nadeel is dat de waarde schrikbarend snel kan zakken en je je inleg kwijt kunt raken. Bitcoin is de bekendste munt, maar er verschijnen steeds meer altcoins in beeld die de moeite van een belegging absoluut waard kunnen zijn. Aan de hand van dit artikel zetten we een paar cryptomunten op een rij.


De Bitcoin (BTC)


Cryptocurrency Bitcoin is natuurlijk de bekendste crypto die we intussen kennen. Al jaren hebben we het nieuws gevolgd omtrent deze munt, die sneller gestegen is dan de goudprijs. Een belegger die enkele jaren geleden voor een paar euro nog Bitcoin kocht kan zomaar miljonair geworden zijn. En de hoge prijs van Bitcoin weerhoudt investeerders niet tegen om Bitcoin te blijven kopen. Ondernemingen kiezen er ook vaak voor om Bitcoin toe te staan als betaalmiddel en dat is te zien aan stijgingen in de koers. Maar er is ook heel veel risico, want de Bitcoin is grillig. Je belegde geld kan dan ook aardig dalen. Maar ondanks dat is de Bitcoin vast en zeker de moeite meer dan waard.


Cardano (ADA)


De crypto Cardano is een zeer populaire cryptocurrency, die goed wordt verkocht en die nog prima betaalbaar is. Cardano is gebaseerd op een technologie binnen haar eigen blockchain, waarmee veilig, makkelijk en vooral heel snel gegevens en bestanden uitgewisseld kunnen worden. Doordat het netwerk van Cardano flexibel is zijn er tal van veranderingen, wijzigingen en aanscherpingen mogelijk. Dat versterkt de munt heel erg, want de meeste andere crypto technieken zijn helemaal niet meer aan te passen. De Bitcoin is daar een voorbeeld van. Natuurlijk kun je Cardano bewaren in je online wallet, maar veiliger is het om ze te bewaren op een cold device zoals de wallets van Nano of een van de andere hardware wallets.


De TRON


Cryptocurrency TRON (afkorting TRX) wordt steeds geliefder en wordt steeds meer op Nederlandse cryptobeurzen aangeboden. TRON komt vaker terug in lijstjes van altcoins met potentie, wat volop mogelijkheden biedt aan investeerders die voor weinig centen aan TRON willen komen. De TRON is ontworpen en ontwikkeld in Amerika en hanteert haar eigen coin, de TRX, in een goed vormgegeven blockchain. De techniek achter TRON is voornamelijk gericht op snelle en zuinige bandbreedte. De TRON wordt mede daardoor beschouwd als een duurzame, groene crypto coin. De TRON mag je zien als een veelbelovende crypto die je voor weinig geld kunt kopen via beurzen in Nederland en daarbuiten.


Tips


Digitale munten, de cryptocurrencies, zijn altijd aan het bewegen en juist dat feit biedt kansen aan mensen die het niet erg vinden wat meer risico te nemen. Er is bij de handel in cryptocurrencies namelijk altijd risico als we goed en eerlijk kijken naar de beweeglijkheid en de wisselende koersen van de cryptomunten die op beurzen aangeboden worden. Door het gegeven dat er tienduizenden coins worden aangeboden op het web kan het een lastige taak zijn om er eentje te kiezen. Met dit artikel proberen we je op weg te helpen door enkele veelbelovende, kans hebbende, onbekende en bekende coins te beschrijven voor je. Doe wel altijd zelf onderzoek naar de theorie achter een bepaalde crypto coin voordat je ze koopt. Het is goed om kennis en theorie te hebben over de cryptovaluta in je wallet.

Crypto Nostra belangrijk