هک چیست ؟


هک چیست ؟ + درک درست از ان

اگر از حمله هکرها و هک کردن سیستم خود می ترسید، باید به دنبال راه چاره برای امنیت شبکه و سیستم باشید و اجازه عبور به آنها را ندهید. پس برای هکرهایی با اهداف مثبت و با قرار دادن جایزه و پاداش، نقطه ضعف های شبکه و سیستم خود را رفع کنید.

تا به حال واژه هک را شنیده اید؟ آیا می دانید هکرها کیستند؟ هک چیست؟ چرا و چگونه انجام می شود؟ چه انواعی دارد؟ چگونه امنیت سیستم خود را در برابر هکرها بالا ببریم؟

با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود در را بیابید.


هک چیست؟

اکثر ما با واژه هک در شبکه ها و رایانه آشنا هستیم، اما گستردگی این واژه تنها در رایانه نیست و در عرصه های دیگر مانند هنر، ادبیات، موسیقی و... هم بکار می رود. بدین صورت که فرد با خلاقیت و هوشمندی تغییراتی بر روی اثرها می دهد و آن را به نام خود ثبت میکند.

کلمه هک کردن یا Hacking به معنای رخنه کردن، سود بردن، دزدی کردن و... می باشد. حال در علوم مربوط به رایانه و شبکه از هک کردن برای اهداف زیادی استفاده می شود که یکی از آنها پیدا کردن مشکلات و درزهای شبکه می باشد؛ این کار برای امنیت آن شبکه انجام می پذیرد ، برای مشاهده اموزش های فارسی و یادگیری هک به وب سایت پن تست کور مراجعه کنید.


هکر کیست؟

واژه هکر مصدر هک می باشد و به معنی کسی که رخنه میکند، نفوذ میکند و... است. Hacker کسانی است که با هدف های مختلف مانند تضمین امنیت سیستم ها و شبکه، تخریب شبکه ها، نفوذ و دسترسی به اطلاعات، بستن راه های ورودی برای دزدها و ... تلاش میکند.


hack

hack

انواع هک

انواع Hacking را می توان بر اساس فعالیت و کاری که انجام می شود تقسیم بندی کرد:

● Network Hacking: هک کردن شبکه ها. این کار با هدف تخریب و از کار انداختن شبکه ها انجام میشود با ابزارهایی مانند Ping، Telnet، Netstat و ... صورت میگیرد.

● Password Hacking: هک کردن رمز عبور. این کار با استفاده از اطلاعات ثبت شده بر روی سیستم انجام میگیرد و پس از بدست آوردن آنها پسوردها به سرقت میروند.

● Email Hacking: هک کردن ایمیل. با دسترسی غیر مجاز و بدون اجازه مالک ایمیل به اطلاعات شما رخنه میکنند.

● Website Hacking: هک کردن وبسایت ها. کنترل وبسایت را به صورت غیر مجاز بدست می گیرند و از اطلاعات دیتابیس و... استفاده های غیرقانونی میکنند.

● Computer Hacking: هک کردن رایانه ها. پس از به سرقت بردن نام کاربری و رمز عبور به سیستم دسترسی پیدا میکنند و اقدام به رخنه کردن در سیستم پردازشی به صورت غیر مجاز میکنند.

● Ethical Hacking: این نوع هک با هدف تست شبکه انجام می پذیرد. به این صورت که پس از پیدا کردن نقطه ضعف شبکه و رخنه کردن به آن گزارش می دهند تا این نقاط ضعف در شبکه اصطلاح شود و مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.

مزایای هک

● بازگرداندن اطلاعات حذف شده

● بالا بردن امنیت شبکه با انجام تست نفوذ

و....

معایب هک

Hacking به جز مزایایی که دارد دارای معایب مخربی هم می باشد مانند:

● حمله به سیستم و شبکه

● دزدیدن اطلاعات شخصی

● به سرقت بردن اطلاعات محرمانه

● مختل کردن شبکه

و....

هدف از هک کردن

Hacking می تواند با اهداف مثبت یا منفی باشد از جمله این اهداف:

1- خودنمایی 2- آسیب زدن به شبکه 3- تست امنیت سیستم و شبکه 4- تفریح 5- اخاذی کردن از اشخاص و....


انواع هکر بر اساس هدف

با توجه به اینکه برای هک کردن اهداف مختلفی وجود دارد:

1. هکرهای کلاه سفید (White Hat Hacker): کلاه سفید یا Ethical Hacker اشخاصی هستند که نه تنها به سیستم و شبکه آسیبی نمی رسانند بلکه برای امنیت آن شبکه تلاش میکنند، نقاط ضعف را با تست ها و آزمون ها پیدا کرده و باعث اصلاح آنها می شوند.

این نوع هک قانونی است و شرکت ها Ethical Hacker را استخدام میکنند تا امنیت شبکه های خود را با دانش این اشخاص بالا ببرند.

2. هکرهای کلاه سیاه (Black Hat Hacker): کلاه سیاه یا کرکر(Cracker) با هدف آسیب رساندن به شبکه و رخنه به آن و دزدین اطلاعات محرمانه از شرکت ها میباشند.

کار این Hacker غیر قانونی است؛ زیرا به دنبال سرقت اطلاعات و آسیب رساندن و نفوذ به شبکه ها می باشد.

3. هکرهای کلاه خاکستری (Grey Hat Hacker): رنگ خاکستری مخلوطی از رنگ های سفید و سیاه است و رنگی خنثی به حساب می آید. هکرهای کلاه خاکستری هم تلفیقی از این دو هستند. آنها اهداف منفی ندارند و هک کردن برایشان جنبه تفریح و وقت گذرانی دارد.

کار این Hacker پیدا کردن نقطه ضعف های شبکه است که در قبال این کار خواستار پاداش و سپاسگزاری است.


انواع Hackers

انواع Hackers


انواع هکر بر اساس چگونگی هک کردن

این دسته از انواع هکرها اهداف و نوع سیستم و شبکه ای که هک میشوند را بررسی میکند

1. هکرهای مبتدی یا کلاه سبز (Neophyte – Green Hat)

این اشخاص تازه کار هستند و دانش و تجربه آنها بسیار اندک است.

2. هکرهای کلاه قرمز (Red Hat Hacker)

کلاه قرمز ها سیستم های دولتی و مراکزی که از نظر امنیت بسیار قوی هستند را مورد حمله قرار میدهند.

3. هکرهای کلاه آبی (Blue Hat Hacker)

کلاه آبی ها کسانی هستند که باگ های سیستم را پیدا میکنند و در رابطه با آنها گزارش میدهند تا مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

4. هکرهای الیت (Elite Hacker)

جایگاه اجتماعی این هکرها در بین جامعه هک بسیار بالاست. Elite Hacker مشکلات حل نشده را کشف میکند و ثابت میکند که به اطلاعات ارزشمندی دست یافته است. آپدیت سیستم عامل ها به خاطر کشفیات این اشخاص است.

5. هکرهای اسکریپت (Script Hacker)

این افراد توانایی در رخنه به شبکه ندارند و صرفا این کار را با ابزارهایی که اشخاص دیگر نوشته اند انجام میدهند.

6. هکرهای هکتیویست (Hacktivist)

این افراد با استفاده از تکنولوژی وبسایت ها را مورد حمله قرار می دهند تا پیام های سیاسی، مذهبی و... را پخش و اعلام کنند.

محافظت از سایت خود در برابر Hacking

· نصب آنتی ویروس قوی: بهترین راه برای جلوگیری از حمله ویروس ها استفاده از نرم افزارهای ضد ویروس است. پس با نصب آنتی ویروس های دارای اعتبار و قوی از این حملات جلوگیری کنید.

· استفاده از کلمه عبور پیچیده: از پسوردهای ساده و عمومی استفاده نکنید؛ زیرا به سادگی به سرقت می روند، سعی کنید پیچیده و دارای علامت و عدد باشد.

· فیشینگ و مهندسی اجتماعی: این دو جایی است که هکرها سعی میکنند با مهارت خود شما را فریب داده و اطلاعات شما را به سرقت ببرند. حواستان را جمع کنید!

· اجتناب از پلاگین های جانبی: از پلاگین هایی که به صورت رایگان در اینترنت هستند استفاده نکنید ابتدا تحقیق کنید تا مورد اطمینان حاصل شود.

· استفاده از سرور مجازی: اگر با سایت های دیگر در یک سرور هستید، احتمال حمله به سایت شما وجود دارد پس با خرید سرور مجازی برای هاستینگ سایت خود آن را ایمن سازید.

و در آخر

اکنون که با هک کردن و امنیت آشنا شدید و فهمیدید چه اعمالی را انجام میدهند، آیا می خواهید هکر کلاه سفید باشید یا کلاه سیاه؟!