Gratis webbplats

English – Svenska – Dansk

Du kan faktiskt få en webbplats, helt gratis, och utan koding färdigheter alls.

Helt gratis? Tja ... Det finns förstås ingen sådan sak som en fri måltid; Din webbplats kommer att visa någon form av reklam, över eller under, för tjänsteleverantören. Din webbadress kommer att vara något som yourcompanyname.serviceprovider.com och när det gäller funktionalitet kommer det att bli en onlinebroschyr och inget mer. Men åtminstone behöver du inte ta ditt kreditkort ur din plånbok.

Några av de företag som erbjuder gratis hemsidor erbjuder en helt orörlig lösning, eller alldeles för mycket reklam på din webbplats, eller en mycket brant inlärningskurva, men jag har valt ut några som kan vara användbara för dig.

Först och främst, Google MyBusiness, det är ditt sätt att tillhandahålla (gratis) information till Google Search och Google Maps, om ditt företag (en sak som du verkligen måste göra!), Erbjuder en webbplats, som görs enkelt genom att klicka på en knapp , som säger "Webbplats"; den citerar all information du har angett om företagsnamn, öppettider, adress etc.

En något bättre lösning från Google är Google Sites, där du kan skapa en ganska fin hemsida med mer än en sida, och lägga till all text och bilder du vill ha, med några layoutalternativ. Du har till och med ett val mellan ett litet urval av designteman.


(Denna sida är gjord med Google Sites)

Wiz.com kommer att göra det mycket tydligt för besökaren att din webbplats tillhandahålls gratis, men de kommer å andra sidan ge dig ett stort urval av designteman, typsnitt etc.

Det är lite mer komplicerat att skapa en webbplats, men om layouten är av betydelse är det här vägen att gå.

Kom ihåg att ändra vyn till mobilen innan du gör webbplatsen offentlig, så att allt är i en acceptabel position.

Samma sak kan sägas om website.com, men det är sligt lättare att arbeta med, och alternativen är inte lika överdrivna som hos Wix.

Men med båda dessa tjänster måste du ha viss grundläggande kunskaper om layout och design.

För alla dessa tjänster måste du använda en bärbar dator eller stationär dator för att göra redigeringen. En tablett eller smartphone kommer helt enkelt inte att fungera.

Samtidigt måste du dock komma ihåg att den slutliga designen kommer att ses på en mobil enhet i mer än 80% av alla besök, så kolla mobilversionen innan den offentliggörs.

Om du vill ha något mer professionellt och din egen webbadress (som dittforetag.se) måste du betala. Unoeuro.com erbjuder att registrera webbadressen och ger dig tillräckligt med gigabyte-server, inkl. all nödvändig teknik, och en klick med WordPress-installationen. Priset är ca 500:- per år.

Nu måste du bestämma hur mycket energi du vill lägga in på en tillräckligt väl utformad webbplats. Kanske vill du lägga mycket tid på det, kanske du är villig att acceptera några designkompromisser, eller kanske du vill betala ett proffs för att få den sista handen – eller göra allt.

I vilket fall som helst: Det finns en fri handbok på guerrilla.se, som tar dig från att bestämma dig för att skapa en webbplats, till en färdig, allsidig webbshop (tyvärr bara på danska och engelska).

Om en webbutik är vad du vill ha, och du har mer pengar än tid, kanske du vill ta en titt på Shopify.com.

Men innan du börjar på webbplatsvärlden, kom ihåg grunderna för att vara synliga online: Google MyBusiness och Facebook Pages.

För mer information besök ...