Gratis website

EnglishSvenska – Dansk

Du kan faktisk få en gratis hjemmeside, uden at skrive koder.

Helt gratis? Njah, der er jo ikke noget der er gratis, her i livet; dit website vil vise en reklame, i top eller bund, for det firma der har givet dig den, din webadresse vil være noget i retning af ditfirmanavn.serviceudbyder.com, og hvad angår funktionalitet er det en online brochure, intet mere.

Til gengæld skal du ikke have dit Dankort op ad lommen.

Nogle af de firmaer der tilbyder gratis hjemmesider er helt håbløse, nogle putter alt alt for mange reklamer på din side, og nogle har en sindssygt stejl læringskurve.

Jeg har udvalgt nogle stykker, som du måske kan få glæde af.

Først Google MyBusiness. Der skal du alligevel skrive informationer om dit firmanavn, adresse, åbningstider m.m.

De har en knap, der simpelthen tryller en lille hjemmeside frem, hvis du bare trykker på knappen "Website".

Den kopierer simpelthen alle de data du lige har tastet ind, og genbruger dem.

En lidt bedre løsning er Google Sites. Her kan du lave en ganske pæn hjemmeside, med mere end én side, og alle de tekster og billeder du har lyst til. Du får nogle simple layout muligheder, og valget imellem nogle få designtemaer.


(Denne side er lavet med Google Sites)

Wiz.com gør det meget tydeligt for besøgende, at du har en gratis side, fra dem, men til gengæld får du et stort udvalg af designtemaer, og et næsten uoverskueligt udvalg af farver, skrifttyper, placeringer, osv.

Det er lidt mere kompliceret at lave et website, men hvis design er vigtigt, er dette et godt valg.

Husk at se den i Mobil udgaven, inden du offentliggør siden, så du er sikker på at alt sidder rigtigt.

Der samme kan siges om website.com, som dog er en smule mere enkelt at arbejde med, og mulighederne en smule mindre overvældende.

Men i begge tilfælde skal du have en grundlæggende forståelse for layout og design.

Uanset hvilken du vælger skal du bruge en computer til at redigere. En mobil eller tablet duer ikke.

Dog skal du huske på at over 80 % af alle besøg på din hjemmeside er fra en mobil, så tjek mobiludgaven før du gør den offentlig.

Hvis du vil ha' noget der ser mere professionelt ud, og din egen webadresse (som ditfirma.dk), skal du til lommerne.

Unoeuro.com tilbyder adresseregistrering, rigelig serverplads, alle nødvendige teknologier, og en nem et-klik WordPress installation, for ca. 300,- om året.

Derefter skal du vælge om du vil lave det hele selv, eller have professionel hjælp til noget af det, eller til det hele.

Uanset hvad du vælger kan du på Guerrilla Business hente en gratis bog, der tager dig fra beslutningen om at lave en hjemmeside til en færdig webshop

Hvis en webshop er det du vil ha', og du har flere penge end timer, til rådighed, kan du med fordel kigge på shopify.com.

Men før du kaster dig ud i website verdenen, så husk det mest grundlæggende, for at blive fundet på nettet: Google MyBusiness og Facebook Sider.

For mere information, besøg ...