Kalender


Arrangementskalender for Værkstedet GudstjenesteLIV – kalender 2020
Kursusdag for Projektgruppen ”Gudstjenesteliv – med dåben som prisme”

Tirsdag 21. januar kl. 9.30-16, Hasle Kirke, Århus


Et fireårigt projekt med deltagere fra provstier i Århus og Haderslev Stifter. Projektet begyndte i reformationsåret og i den reformatoriske tanke: at gudstjenesten er menighedens. I den forbindelse er samtalen om dåben central. Hvordan ser menighed, organist og præst på dåben? Hvordan tænker vi dåbsfølget ind i gudstjenesten? Hvad oplever de? Hvad synger vi? Hvad betyder dåben for gudstjenesten? Er vi gæstfri? – og hvem er ”vi”? Hvordan arbejder vi, der har et særligt ansvar for gudstjenesten, sammen? Fordybelse i dåbsteologi og -liturgi ( også som den er i landene omkring os).
FUV’s gudstjenestekonference

Mandag 27. januar – onsdag 29. januar

HaslevKærlighedssangen

Fredag 7. februar kl. 19-21, Sdr. Bjert Kirke.

Kirken er åben, og man kan gå ind og ud. Der tale om en slags installation, et sted at være, at gå rundt i, forundres i, glæde sig i, tænke i. I aftenens løb kan du høre musik, skrive en linje fra din yndlingskærlighedssang, læse Kærlighedssangen (Højsangen i Det gamle Testamente), høre smukke ord hvisket i dit øre, synge, tænke, spise frugt, mindes eller male, få røde kinder, læse et digt, holde i hånd, se skriften på væggen, høre hele Kærlighedssangen fremført, tænde lys for din kærlighed, nyde synet, bare sidde.

Derefter er der mulighed for at fortsætte aftenen i Bjert Gamle Brugs.

Inspireret og bearbejdet fra arrangementet ”Song of Songs”, Wild Goose Ressource Group, Glasgow

Denne aften er (sammen med aftnerne 10. maj, 27. september og 21. oktober) en del af i alt ti forskellige arrangementer i Sdr. Bjert i løbet af året, der alle på forskellig måde går ind i Bibelen2020 på nye måder.

Gud og alle hendes kvinder (udsat)

Søndag 10. maj kl. 19, Sdr. Bjert Kirke

Aftengudstjeneste, hvor vi hører om kendte, mindre kendte og nærmest ukendte kvinder fra Bibelen, og hvor vi tænker over, hvad de meget forskelligartede fortællinger giver os. Vi vil gå ind i de gudsbilleder, hvor Gud f.eks. sammenlignes med en kvinde, der dækker bord – eller hvor Jesus taler om sig selv som en høne, altså hvor vi får udvidet vores billede af, hvem Gud er.

Bearbejdet fra ”God and her girls”, Wild Goose Ressource Group, Glasgow
Kursusdag for Projektgruppen ”Gudstjenesteliv – med dåben som prisme” (aflyst)

Tirsdag 26. maj kl. 9.30-16Gudstjeneste ved Aalborg Stiftspræstestævne (udsat)

Tirsdag 9. juni kl. 16.00 i Abildgaard Kirke, FrederikshavnBraving the Elements (aflyst)

Lørdag 1. august – fredag 7. august, Iona, Skotland


A week’s immersion in the practice and purpose of creative, participative liturgy. Led by the Wild Goose Resource Group.

Den danske gruppe på ti deltagere er fuldtegnet.


Gud og alle hendes kvinder

Søndag 16. august kl. 19, Sdr. Bjert Kirke

Aftengudstjeneste, hvor vi hører om kendte, mindre kendte og nærmest ukendte kvinder fra Bibelen, og hvor vi tænker over, hvad de meget forskelligartede fortællinger giver os. Vi vil gå ind i de gudsbilleder, hvor Gud f.eks. sammenlignes med en kvinde, der dækker bord – eller hvor Jesus taler om sig selv som en høne, altså hvor vi får udvidet vores billede af, hvem Gud er.

Bearbejdet fra ”God and her girls”, Wild Goose Ressource Group, GlasgowKursusdag for Projektgruppen ”Gudstjenesteliv – med dåben som prisme”

Tirsdag 8. September kl. 9.30-16Kom og se!

Søndag 27. september kl. 19, Sdr. Bjert Kirke

Aftengudstjeneste om gudsbilleder.

Måske har vi meget stereotype billeder af Gud som en gammel mand med hvidt skæg på en sky, som en nådeløs dommer eller som en velfriseret hyrde… I Bibelen hører vi om masser af forskellige gudsbilleder – og det går op for os, at Gud altid er større, end de billeder vi husker og gør os af ham. Gudstjenesten vil vise os glemte og gemte billeder af Gud.

Bearbejdet fra ”Images of God”, Wild Goose Ressource Group, Glasgow

Ind i Bibelens Bøger – en verden af liv

Mandag 5. oktober – torsdag 8. oktober, Galleri Emmaus, Haslev

I 2020 får hele Danmark en ny bibel, en mundret og tilgængelig oversættelse. Underviserne fra Wild Goose (John Bell, Graham Maule og Jo Love) inspirerer til, hvordan man kan bruge Bibelen på en ny måde. Konferencen består af workshops, gudstjenester, liturgier, foredrag, installation og skumringstanker. Store dele af programmet foregår på engelsk.

Arrangør: Galleri Emmaus (se mere her). Kursusledelse: Værkstedet GudstjenesteLIV

Kursusdag for Projektgruppen ”Gudstjenesteliv – med dåben som prisme”

Onsdag 21. oktober 9.30-16Vi synger Bibel

Onsdag 21. oktober 19.30-21, Sdr. Bjert Kirke

Fra den allerførste tid har kristne sunget Salmerne i Det gamle Testamente – måske i gendigtninger. De har sunget bibelcitater. Og de har sunget genfortællinger af bibelhistorier, for at kunne huske fortællingerne.

Denne aften vil vi sammen med Sdr. Bjert Kirkes voksenkor ”synge bibel” på forskellige måder.
Leitourgias årskonference

Tirsdag 10. november – fredag 13. november, Island