Per què a Girona?

L'any 2017 a mida de que s'apropava el 22 d'abril ens arribava informació de les March for Science que es preparaven inicialment a Washington DC en resposta a les primeres actuacions de la administració Trump.

El moviment neix en el moment en que es percep que la administració Trump comença a legislar sense tenir en consideració les evidencies científiques i comença una política restrictiva de difusió de resultats i l'accés a la informació de les agencies estatals.

Just una mica abans d'iniciar-se March for Science apareixen moviment de resistència dins de la NASA @RogueNASA, de la Environmental Protection Agency EPA @altEPA i inclús dins de la Casa Blanca @RoguePOTUSStaff. Tots aquests moviments tenen en comú un posicionament clars d'oposició a la política i la denuncia de pressions per part de la noca administració. Aquestes pressions van tenir per efecte que s'inicies un moviment de recuperació dels valors fonamentals de llibertat dels EEUU.

Però el missatge clar del primer manifest de March for Science va tenir un comportament catalitzador amb l'aparició de marxes satèl·lit al EEUU, i després a Europa i a Austràlia.

El treball de divulgació de Science March NL @ScienceMarchNL, MarchforScienceBOS @Mrch4ScienceBOS, March for Science Au @ScienceMarchAu Australia) va actuar com un catalitzador que va ajudar a un ràpid creixement del moviment. També es destacable Science March Berlin @ScienceMarchBER ‏i Science March FR @ScienceMarchFR.

La valoració positiva d'els valors d'aquesta mobilització ens va portar a mobilitzar-nos i organitzar una primera taula rodona Ciència i Pseudociència, Veritat i Post Veritat

El moviment s'ha estructurat als EEUU al voltant de March for Science DC. Ara és una organització legal i ben establerta que esta ampliant la seva xarxa i esta començant a prendré musculatura per poder participar activament en la política científica dels EEUU.

La March for Science de Girona continua sent un moviment de voluntariat, però amb la voluntat de poder mantenir-se en el temps, és per això que l'abril de 2018 varem obrir el domini www.gromarch.org

La nostra intenció és mantenir-nos actius i continuar participant en les activitats que es programen en la setmana del dia mundial de la Terra.

Si voleu més informació podeu contactar amb nosaltres a info@gromarch.org o seguir-nos a les xarxes