I si la granota es convertís en princesa

El gust per la lectura és quelcom important a adquirir en aquesta edat, és per això que aquest projecte ens acompanya a endinsar-nos en el món dels llibres, els autors, il·lustradors de la mà de personatges com els prínceps, les princeses, Els alumnes de segon estem aprenent a fer descripcions de personatges i petites històries a partir d'aquest nou projecte que hem engegat.Entre altres coses, hem descobert que tots i totes podem ser petits herois o heroïnes, ja que podem ajudar a la gent perquè estiguin millor fent petites accions. Però no us penseu que tenim súper poders ni capa... només amb fer somriure a qui tenim al costat ja ens fa feliços. Voleu descobrir què estem investigant i aprenent???

El primer repte que ens vam plantejar era contestar a la pregunta... totes les princeses són iguals? i per investigar tot això i arribar a una resposta argumentada... vam llegir alguns llibres sobre diferents tipus de princeses. Després debatíem sobre les idees que havien sortit en els contes i n'extreiem conclusions.

Aquests són, entre d'altres, alguns dels contes que hem treballat.

També vam portar contes de casa per investigar sobre prínceps i princeses, ja que són personatges molt habituals de contes i pel·lícules. El missatge més important que hem après és que un príncep o una princesa és un lloc al teu cor, és a dir, que tots en tenim un a dins i si ens mirem al mirall podem comprovar que aquests personatges són tan normals com nosaltres. També sabem que tots som diferents però podem tenir coses en comú. D'aquesta premisa surt la necessitat de parlar de com som físicament, quina és la nostra personalitat, els nostres gustos i les nostres habilitats. Reflexionem sobre les virtuts i defectes que podem tenir i com els adjectius poden ajudar-nos a descriure com som les persones.

A partir del treball del conte "El beso de la princesa" els nens i nenes de la classe vam haver d' escriure les nostres pròpies conclusions del llibre. Va ser molt interessant descobrir què pensava cadascú de nosaltres. També vam redactar la nostra pròpia versió del conte de la princesa i la granota on havíem de triar dos protagonistes dels 4 que se'ns proposava: Príncep- princesa- granota-gripau. Imaginació al poder!!!!

Les nostres conclusions després de llegir aquest llibre van ser diverses:

  • Els estereotips sobre els nens i les nenes. Les dones tenen els mateixos drets que els homes.
  • Les expectatives dels adults sobre els nens /es. El què esperen de mi...
  • Lluitar pel què realment volem i argumentar la nostra decisió.
  • Hem de respectar les opinions de les altres persones.
  • Que podem estimar a qui volguem i no ens hem de casar sense amor.

Ens vam fixar també en altres personatges de contes com poden ser els súperherois o súperheroïnes i aquí va sorgir un altre petit repte: Jo puc ser el meu propi heroi o heroïna? Volem compartir amb vosaltres les nostres opinions.

Ens agrada molt cantar i ballar així que vam buscar la lletra de la cançó de la Dàmaris Gelabert anomenada "TU" . Us deixem el link per si us ve de gust cantar amb nosaltres!! Ah! i recordeu que tots som importants i podem arribar a ser allò que ens proposem a la vida si creiem en nosaltres mateixos!


Les bruixes i els bruixots, aquells personatges tan importants dels contes que han inspirat a tants autors!! De la mà de Mónica Carretero coneixem com poden ser les bruixes i els bruixots i en descrivim alguns.

I no oblidem els monstres que de petits tots ens hem imaginat dins el nostre cap... alerta entra en joc una emoció que es diu POR!!! Què important és tenir por! ... si els nostres avantpassats no haguessin tingut por, avui els humans no existiríem! Qui diu que la por és dolenta????

Distingim pors reals i imaginàries, parlem de les coses que ens espanten i com podem superar la por... Una manera de fer-ho que posem en pràctica és escriure una carta de comiat a la por més gran que cadascú de nosaltres té. Hem descobert alguns contes interessants...


El pare de l'Aarón, que és psicòleg, ens parla d'aquesta emoció i fem una activitat molt divertida. Resulta que les pors que jo tinc també les pot tenir el meu company o companya... ostres, quin descobriment! No sóm tan estranys.

I si dissenyem i construïm un personatge de Lego?? I si el descrivim i ens inventem una història on ell o ella sigui el/la protagonista?? Vinga som-hi, ja tenim un nou repte i després construirem una plataforma on passa la història que hem inventat amb els nous sets de LEGO STORYSTARTER que hem adquirit aquest curs com a novetat a Cicle Inicial. Com ens agrada!!!!

Ens adonem que les emocions són un recurs constant en els contes i la importància que tenen aquestes en les nostres vides i en la vida dels protagonistes dels contes. Llegim el conte: "Lili" i a l'indagar quins llibres més tenen publicats a l'editorial Babulinka books, que és la que ha editat aquest conte, decidim fer un menjaclosques de les emocions. Adjuntem el link perquè feu una ullada als llibres que tenen i als recursos compartits que podeu descarregar gratuïtament.

El conte "El cocodril que no li agradava l'aigua" ens fa veure que els animals moltes vegades també són els protagonistes de diverses històries! I a més, ens fa pensar que hi ha diferents medis on poden passar les aventures dels nostres personatges. Medi aeri, aquàtic i terrestre! Ens interessa el tema de l'aigua i la gota Rita ens ajuda a endinsar-nos en el cicle de l'aigua. A castellà treballarem l'aire, ja que la Terra ja la vam investigar quan fèiem primer.

L'aigua... quantes coses en sabem!! Entre tots parlem de com l'aigua del mar és la mateixa dels rius i dels núvols. Paraules com desembocadura, evaporació, condensació... ampliem vocabulari i augmentem coneixements! Entre tots ho fem tot, i a través de diversos experiments descobrim més i més sobre l'aigua i les seves propietats. Per què no es banya un mocador dins l'aigua? Pot guardar l'equilibri un pot de refresc en diagonal? El pebre negre té por del sabó?.... Atenció pares! Necessitem la vostra ajuda per fer els deures d'aquesta setmana... tota la família a experimentar amb l'aigua!

Anem a la biblioteca de Palau! La bibliotecària ens explica un conte i la Bet tres més! Com ens agraden les històries, compartir estones de lectura és genial! Allà aprenen com funciona una biblioteca i el funcionament del prèstec de llibres.

A la classe també tenim un racó de lectura on podem gaudir d'una estona plena d'aventures! Que a gust estem a la nostra catifa amb coixins!!

Hem fet més activitats però si les expliquem totes no acabaríem MAI.... així que us deixem aquest petit recull i desitgem que us hagi agradat veure què fem i què aprenem fent projectes!!

FINS AVIAT!!!!!

Nens i nenes de 2n i Bet