GEMEENTELIJK ONDERWIJS REGIO KORTRIJK

Administratieve zetel: Oude Aalbekestraat 27, 8930 Lauwe

Bedankt Gery en charly

Op 18 juni verzamelden de GORK-directies en beleidsondersteuners in Kuurne om er samen het schooljaar uit te wuiven. Na anderhalf jaar organiseren en herorganiseren omwille van Corona was dit voor de meeste collega's een welgekomen moment. Uiteraard geheel corona-proof, zoals het hoort.

Voorzitter Johan sprak waarderende woorden voor alle aanwezigen. Hij vertelde ook hoe de nieuwe directies werden bezocht om ze kennis te laten maken met onze werking.

Het was ook de uitstekende gelegenheid om twee mensen in de bloemetjes te zetten. Géry Lambrecht gaat op pensioen en verlaat zo de stuurgroep van GORK. Dat is ook het geval voor Charly Nowé. Charly was bovendien vele jaren de secretaris van GORK. In die functie was hij ontegensprekelijk één van de grote trekkers van onzer organisatie. Nic Pappijn, uitgeefdirecteur bij Die Keure Educatief, GORK-believer en boezemvriend van Charly wist dit afscheid perfect met enkele woorden te duiden. Charly legt zijn taken vanaf september in de handen van Valerie Provost.

Leaflet GORK

laatste update

2021-07-05 Update

Welkom op onze webstek

Zo begon het, nu bijna 40 jaar geleden.

Directeurs en schoolbesturen in de ruime regio van Zuid-West-Vlaanderen wilden over de eigen schoolmuren heen kijken. Ze gingen op zoek naar een permanente band tussen gelijkgestemden met als hoofddoelstelling de pedagogische ondersteuning van directeurs en leerkrachten.

Daarnaast konden de directeurs elkaar ook vinden bij het zoeken naar een oplossing voor administratieve en organisatorische problemen.

Doorheen de jaren droegen verschillende generaties directies, begeleiders en leerkrachten vrijwillig bij tot wat GORK nu nog altijd wil doen voor jou en je schoolteam:

  • schoolbesturen en teams ondersteunen om kwaliteitsvol onderwijs te realiseren.

  • een netwerk zijn voor besturen en teams.

  • collegiale samenwerking uitbouwen.

  • pedagogische en didactische aspecten in de focus zetten.

  • een professioneel schoolbeleid helpen realiseren.

  • teams versterken in hun pedagogisch-didactisch handelen.


(*) Anzegem, Deerlijk, Dentergem, Harelbeke, Heuvelland, Ingelmunster, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Menen, Roeselare, Waregem, Wevelgem, Zonnebeke en Zwevegem.

Deze website is vooral bedoeld als portaal voor onze leden en alle geïnteresseerde bezoekers.
Door corona zijn er voorlopig geen activiteiten waarvoor je kan inschrijven.

Onze scholen

De stuurgroep

Werkgroep evaluatie

Nascholing