GEMEENTELIJK ONDERWIJS REGIO KORTRIJK

Administratieve zetel: Paretteplein 21, 8530 Harelbeke

Welkom op onze webstek

2022 schiet uit de startblokken en hoewel alle scholen terug open zijn, is het opnieuw alle hens aan dek om het op school georganiseerd te krijgen. De pandemie heeft de maatschappij en dus ook het onderwjis nog steeds stevig in de greep. Dat geldt dus ook voor onze werking.

GORK blijft in elk geval de vinger aan de pols houden en ondersteunt het gemeentelijk onderwijs in onze regio.

BLIJ WEERZIEN TIJDENS DE ALGEMENE VERGADERING

Op 14 oktober was er in de Zuiderkouter (Harelbeke Zuid) de jaarlijkse algemene vergadering. Voorzitter Johan Bossuyt nam als eerste het woord en herinnerde ons aan het bewogen corona-schooljaar 2020-2021. Een voorzichtige vooruitblik naar dit schooljaar voorspelde duidelijk verbetering.

Dat de organisatie financieel gezond is, werd ook duidelijk in de verf gezet. In 2022 bestaan we 40 jaar en dat zullen we ook met de nodige luister vieren.

GORK staat niet stil. De werkgroep evaluatie is een belangrijke poot in onze werking en gaat op zoek naar een nieuwe coördinator om verder te kunnen groeien.

Johan liet ook weten dat er interesse is vanuit de inspectie en vanuit het dagelijks bestuur van OVSG om onze werking beter te leren kennen.

Na een loopbaan van 40 jaar, kan je stilaan beginnen uitkijken naar jouw pensioen. Maar dus niet voor GORK. We zijn ambitieus en willen onze belangrijke rol in de regio blijven spelen, samen met onze onmisbare partners.

Matthias Dewilde vulde het voormiddagprogramma aan met zijn lezing 'Help je kind naar een evenwichtig on-offline-leven. Een voordracht die werd gesmaakt.

Smaken? Dat deden ook de broodjes die tijdens het netwerkmoment op tafel kwamen. Het was voor de deelnemers alvast een blij weerzien. Dat 'smaakte' naar meer!

Leaflet GORK

Voor de volgende evenementen kan je inschrijven:

laatste update

2021-10-14 Update startpagina: algemene vergadering

Zo begon het...

Zo begon het, nu 40 jaar geleden.

Directeurs en schoolbesturen in de ruime regio van Zuid-West-Vlaanderen wilden over de eigen schoolmuren heen kijken. Ze gingen op zoek naar een permanente band tussen gelijkgestemden met als hoofddoelstelling de pedagogische ondersteuning van directeurs en leerkrachten.

Daarnaast konden de directeurs elkaar ook vinden bij het zoeken naar een oplossing voor administratieve en organisatorische problemen.

Doorheen de jaren droegen verschillende generaties directies, begeleiders en leerkrachten vrijwillig bij tot wat GORK nu nog altijd wil doen voor jou en je schoolteam:

  • schoolbesturen en teams ondersteunen om kwaliteitsvol onderwijs te realiseren.

  • een netwerk zijn voor besturen en teams.

  • collegiale samenwerking uitbouwen.

  • pedagogische en didactische aspecten in de focus zetten.

  • een professioneel schoolbeleid helpen realiseren.

  • teams versterken in hun pedagogisch-didactisch handelen.


(*) Anzegem, Deerlijk, Dentergem, Harelbeke, Heuvelland, Ingelmunster, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Menen, Roeselare, Waregem, Wevelgem, Zonnebeke en Zwevegem.

Deze website is vooral bedoeld als portaal voor onze leden en alle geïnteresseerde bezoekers.
Onze scholen

De stuurgroep

Werkgroep evaluatie

Nascholing