GEMEENTELIJK ONDERWIJS REGIO KORTRIJK

Administratieve zetel: Paretteplein 21, 8530 Harelbeke

VIERING 40 JAAR GORK

Donderdag 13 oktober 2022
vanaf 18.00 uur

KUBOX (Kuurne)

Welkom op onze webstek

Het schooljaar is al terug goed gestart. De stuurgroep en de leden tellen af naar het grote feest van 40 jaar GORK op 13 oktober.

De uitnodigingen werden verstuurd.

40 jaar is onze vereniging aan de slag en steeds met hetzelfde doel voor ogen: het gemeentelijk onderwijs in onze ruimere regio in de verf zetten en kwalitatief ondersteunen.

Houd onze website in de gaten.

Leaflet GORK

WERKGROEP EVALUATIE 2022

Op vrijdag 22 april 2022 was er nog eens echte, ouderwetse rapinge. De leden van de werkgroep kwamen bijeen om de vele kopieën voor de scholen bijeen te rapen. De gemeente Zwevegem ontving de werkgroep in de mooie zaal De Wieke.

Na twee moeilijke corona-jaren was het alvast een blij weerzien. Veerle Verborgh was een jaartje coördinator en deed dat met verve. De logistieke kant van de zaak werd behartigd door Valerie en Tony, eveneens met veel bravoure en geslaagd met vlag en wimpel.

Traditioneel werden de werkzaamheden besloten met een etentje waar voor de eerste keer enkele anciens ook mochten aansluiten. Viviane, Charly en Ivan genoten met volle teugen en die laatste twee zaten niet om een grapje verlegen. Vooraleer de fotograaf zijn plaats had ingenomen in de groep hadden de twee sloebers de camera gedraaid en de zelfontspanner deed de rest.

De groep blikte ook al vooruit. Veerle zet een stapje terug en verlaat de werkgroep. We zijn haar dankbaar voor de vele jaren trouwe dienst. Jozefien neemt haar rol over ondersteunt door Tom als OVSG-anker. Valerie en Tony blijven de logistieke krachten.

De directeurs verdelen deze dagen de toetsen over de scholen. Tijdens de maand mei worden deze afgenomen. Elke deelnemende school ontving daarvoor de nodige instructies.

We wensen al onze GORK-scholen en vooral hun leerlingen veel succes!

Voor de volgende evenementen kan je inschrijven:

laatste update

2022-04-27

  • Werkgroep evaluatie (startpagina en pagina)

  • Download nu de verwerking van de proef lezen

  • Download nu de verwerking van de input van de vorming natuur

Zo begon het...

Zo begon het, nu 40 jaar geleden.

Directeurs en schoolbesturen in de ruime regio van Zuid-West-Vlaanderen* wilden over de eigen schoolmuren heen kijken. Ze gingen op zoek naar een permanente band tussen gelijkgestemden met als hoofddoelstelling de pedagogische ondersteuning van directeurs en leerkrachten.

Daarnaast konden de directeurs elkaar ook vinden bij het zoeken naar een oplossing voor administratieve en organisatorische problemen.

Doorheen de jaren droegen verschillende generaties directies, begeleiders en leerkrachten vrijwillig bij tot wat GORK nu nog altijd wil doen voor jou en je schoolteam:

  • schoolbesturen en teams ondersteunen om kwaliteitsvol onderwijs te realiseren.

  • een netwerk zijn voor besturen en teams.

  • collegiale samenwerking uitbouwen.

  • pedagogische en didactische aspecten in de focus zetten.

  • een professioneel schoolbeleid helpen realiseren.

  • teams versterken in hun pedagogisch-didactisch handelen.


(*) Anzegem, Deerlijk, Dentergem, Harelbeke, Heuvelland, Ingelmunster, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Menen, Roeselare, Waregem, Wevelgem, Zonnebeke en Zwevegem.

Deze website is vooral bedoeld als portaal voor onze leden en alle geïnteresseerde bezoekers.
Onze scholen

De stuurgroep

Werkgroep evaluatie

Nascholing