Uniek Belgisch schaakproject

‘When you dream, dream big’

Na een intens decennium komt er een einde aan het 'Go for Grandmaster' project. Het project is geslaagd, het doel is bereikt!

Daniel, die er bij was vanaf the early days, heeft zich gekroond tot jongste grootmeester die België ooit kende. Vele jeugdschakers hebben genoten van de extra opleidingen en landentoernooien.

We zijn trots dat we met ons project een geslaagde fundraising hebben gerealiseerd bij de bedrijfswereld. Kapitaal is op die manier naar de schaakwereld getrokken en goed besteedt aan de ondersteuning voor onze allerbeste jeugdspelers.

Dank aan iedereen die het project een warm hart toedraagt en dank aan alle vrijwilligers voor hun onvermoeibare inzet.

We hebben ons uiterste best gedaan om een doorstart te realiseren met nieuwe trekpaarden. Die hebben we echter niet gevonden. een vzw leiden blijkt ook een knelpuntberoep, veel interesse en helpende handen zijn niet voldoende.

Dat is jammer, maar niet getreurd. Schaken zullen we blijven doen, en nieuwe projecten ter ondersteuning van onze jeugd zullen ooit wel terug oppoppen.

Wij sluiten nu de vzw, website en de Facebook groep af.

Met warme groet!

Namens het bestuur, Marcel, Walter en Joël, Chris en Mieke
Waarom en wat doet Go for Grandmaster?

België is een schaakland met een eerder beperkte schaaktraditie, maar met vele opborrelende initiatieven en creatieve enthousiastelingen. Er is nood aan een sterke stimulans die het aanwezige jonge schaaktalent motiveert en steunt om de top te bereiken. Go for grandmaster wil sinds 2010 zorgen voor die stimulans. Het is onze missie een katalyserende rol te spelen. We verzamelen enthousiaste bedrijven die de financiële middelen aanreiken en Go for Grandmaster gebruikt die middelen optimaal om toptalenten te ontdekken en met hen te te ondersteunen topresultaten neer te zetten.

Wat doen we concreet:

• We organiseren stages voor onze jonge talenten

• We organiseren extra stages voor onze toptalenten die de FM-IM-GM meesternormen kunnen behalen

• We ondersteunen onze toptalenten financieel voor hun deelnames aan EK’s, WK’s, (buitenlandse) normentornooien

• We ondersteunen andere jeugdinitiatieven in Belgie zoals schoolschaak, het Vlaams jeugdschaakcriterium en het Waalse JEF

We loven een premie van 25.000€ uit aan de eerste Belgische jeugdspeler die de Grootmeestertitel behaalt voor 1 juli 2025! (*)

Sfeervideo rond onze eerste toptalenten. Ondertussen heeft Daniel de Meestertitel al te pakken én zijn eerste Grootmeesternorm!
Promotiefilm rond het MAS jeugdtornooi met toptalent GM Anish Giri(*) dit zijn de juiste criteria waaraan moet worden voldaan :

  • Men dient:minstens 10 jaar (voorafgaand) onafgebroken op de FIDE lijst te staan als Belg
  • in het jaar van toekenning gerechtigd te zijn om uit te komen in de Belgische jeugdkampioenschappen (BJK)
  • de winnaar dient de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen op een officiële prijsuitreiking en moet deelnemen aan een promotieactiviteit voor het schaken.
  • Go for Grandmaster vzw kent deze prijs toe tot ten laatste 30/6/2025 . De prijs wordt slechts één maal uitgereikt. Wie meent in aanmerking te komen voor deze prijs geeft automatisch toestemming aan het bestuur van de vzw Go for Grandmaster om de voorwaarden te controleren en alle bewijsmateriaal op te vragen zodat de criteria kunnen gecontroleerd worden. Walter Tonoli (The Belgian NV) en Joël Schols staan borg voor de betaling van deze prijs.