Geen Glad GesprekEen radioprogramma vol opvliegers, kwalijke humeuren en zoetgevooisde temperamenten. Geen Glad Gesprek: zo wisselvallig en veranderlijk als het Nederlandse weer.

Het programma Geen Glad Gesprek (GGG) combineert met rimpelloos plezier ouderwetse journalistiek met digitale mediatechnieken. Centraal staat het interview met de hoofdgast. Deze spreekt met Anne Salomons over uitvallen en opvliegers; van klein ongemak tot grote ergernis.

GGG wil bekende en roemruchte gasten van een andere kant belichten dan de luisteraars en kijkers doorgaans gewend zijn. Het wisselt frontale spotlights op de gast af met onverwacht vriendelijk strijklicht, een fel tegenlicht met keiharde contouren of zelfs omfloerst kaarslicht. Al naar gelang het, bij voorbaat, onbestendige humeur van de gast of de interviewer.

Uitzendingen tot zover

  • Eric Slot Over legale coke en ietwat minder legale moord&doodslag in Amsterdam. Moord en cocaïnegebruik, wat hebben die twee met elkaar te maken? Nou, in Amsterdam zijn beide soorten tijdverdrijf razend populair. In de eerste helft van de vorige eeuw was cocaïnegebruik legaal en herbergde onze stad de Nederlandse Cocaïnefabriek. Misdaadverslaggever Eric Slot is kenner van beide ‘hobby’s, beroepsmatig wel te verstaan, maar dat spreekt voor zich. (februari 2014) Eric Slot – ‘Ik heb het grootste moord-uarium van Nederland’

  • Maarten Spanjer (1952) Acteur en schrijver Maarten Spanjer is geboren en getogen in Amsterdam-Oost. Hij speelde in diverse films, o.a. Spetters, televisieseries en reclamespotjes en schreef meerdere verhalenbundels waaronder ‘Maarten maakt vrienden’ en ‘De Zuiderzeeballade’. (juni 2013) Maarten Spanjer – ‘Ik ben geen lolbroek maar een grumpy old man’

GGG is gemaakt door John Betzema (opname- en montagetechniek), Anne Salomons (interview en research) en Monique Doppert (productie en research).