Reünie Sociëteit De Petoet TIM

14 mei 2022

Zaterdag 14 mei 2022 vond de Reünie plaats in gebouw Timotheus. Georganiseerd door oud-leden van de Petoet (CJMV TIM), Historisch Charlois en de Vereniging Timotheus/ Gebouw Timotheus/ St. Geref. Jeugdwerk Rotterdam-Charlois. Wat begon met een toevallige ontmoeting groeide uit in een grootse reünie op 14 mei. Meer dan 100 personen en in totaal 30 vrijwilligers hebben zorg gedragen voor gezelligheid, ontmoeting, verbinding, ophalen van verhalen en weerzien van oude bekenden. Het weer werkte enorm mee en het was een prachtige dag. Na het openingspraatje van de organisatie en oud voorzitter van het CJMV, speelde de muzikant de gehele dag live muziek. Onder deze muziek werd er met elkaar gepraat, foto's en video's werden bekeken en herinneringen opgehaald. Het bezoek aan het 95 jaar oude gebouw Timotheus was voor velen een grote verrassing. Vele kenden de oude situatie van voor 1978, waarbij er sprake was van een zaal en een toneel. De keet had nog twee leslokalen en de conversatiezaal nog bibliotheek. Hedendaags is dit anders (zie ook een verhaal op de website geschreven n.a.v. het 90 jarig bestaan), maar velen waren aangenaam verrast in welke staat het pand er bij staat en dat is een groot compliment voor onze vrijwilligers die met grote zorg deze werkzaamheden uitvoeren.


Aan alles komt een einde zo ook aan deze reünie. De organisatie was erg tevreden en de bezoekers konden de medewerking van Stichting Historisch Charlois en het optreden van de kinderen van de Wilhelminaschool erg waarderen. Onze vrijwilligers van Het Jeugdwerk hebben laten zien waar wij als Jeugdwerk voor staan en vanaf deze plaats wil ik hen ook bedanken. Op de website van gebouw Timotheus zijn de foto's te vinden van deze reünie en zal nog een uitgebreid verhaal geschreven worden.

Aanleiding voor het organiseren van de reünie van 14 mei 2022 is de ontmoeting met oud-leden van de Petoet. Naar aanleiding van deze ontmoeting, een bezoek aan Stichting Historisch Charlois en gebouw Timotheus, is een artikel verschenen in het kwartaalblad van Stichting Historisch Charlois. Onderstaand kunt u het artikel lezen.

De reünie wordt mogelijk gemaakt door/ met medewerking van:

Vereniging Timotheus

Gebouw Timotheus

Boergoensestraat 29

3082 KB Rotterdam (Oud-Charlois)

Tel.gebouw: 010-4296141

Tel.secretariaat: 010-4954740

vereniging@gebouwtimotheus.nl

www.gebouwtimotheus.nl

Stichting Historisch Charlois

  • Kaatsbaan 6 3082 DP Rotterdam

  • 010- 480 66 18

  • info@historisch-charlois.nl

  • Facebook: historisch.charlois

  • NL 72 INGB 0651 6424 93