He trobat un gat

El primer que hem de tenir en compte és que si trobem un gat al carrer que s'ha perdut o ha estat abandonat pot estar molt espantat i intentarà amagar-se allà on pugui, posant-se nerviós si veu que ens hem fixat en ell. Altres vegades en canvi podem trobar gats que siguin més tranquils i busquin el contacte humà seguint-nos, miolant-nos o buscant-nos una mostra d'afecte. En qualsevol cas la manera en què actuem pot ser la diferència entre la salvació o la seva mort, no sabem quan es creuaran amb una altre persona que es preocuparà per a ells.

Amb què em fixaré?

Si et trobes un cadell o una camada de cadells és important investigar si estan amb la mare. És possible que veguem cadells sols però, si els està cuidant la mare, aquesta mai marxa massa lluny. Aquesta dada és important ja que el millor per ells és estar amb la mare fins, almenys, els dos mesos d'edat per alimentar-se amb llet materna i créixer sans i forts. Els cadells (i les mares lactants) sempre necessitaran la vostra ajuda.


Si ens trobem un gat adult cal que parem atenció per saber si aquest mixu necessita ajuda o no. Hem de tenir en compte que hi ha gats que viuen al carrer en colònies controlades. Tots els gats de les colònies estan castrats i se'ls identifica per un tallet a l'orella com el que veieu a la fotografia per identificar-los fàcilment. Tot i així si trobem un gat amb el tallet a l'orella i està ferit o se'l veu malalt, sí que necessitarà la vostra ajuda.

Si trobem un gat adult sense el tallet a l'orella provablement sigui un gat perdut o abandonat i per tant necessitarà la vostra ajuda per retrobar-se amb la seva família o trobar-ne una de nova que el vulgui estimar per sempre.

Com puc ajudar al mixu que m'he trobat?

Com en tot en aquesta vida, per ajudar un mixu (o qualsevol altre animal domèstic) existeix un procediment burocràtic que cal seguir perquè l'ajuda sigui efectiva.

Cal que avisem o bé l'Ajuntament (departament de sanitat i salut) del poble o ciutat on hem trobat l'animal, o bé la Policia Local. Ells són els encarregats d'obrir el parte de l'animal i d'avisar la protectora amb qui tenen conveni perquè gestioni la seva recollida i recuperació. Encara que aviseu les autoritats pertinents, si ho voleu, podeu acollir l'animal a casa vostra perquè es recuper i inclús adoptar-lo si no apareixen els propietaris; només cal que els ho indiqueu i els deixeu un telèfon de contacte per poder-vos localitzar en cas de que sigui necessari.

Ajuntament d'Igualada (93 8031950 )

Policia Local d'Igualada (092) (93 804 81 81)