Begivenheder

På denne side 'Begivenheder' kan du finde følgende ...

"Aktivitetsplan" for 2019 ...

Sæsonåbning 2019

Ved sæsonåbningen den 7. april 2019 havde jeg naturligvis nye malerier at præsentere.

Og hvis jeg skal bedømme ud fra de udtalelser jeg har fået fra nogle af de personer, der allerede inden havde fået et kik, og fra de besøgende på åbningsdagen, så kan jeg godt være stolt af disse nye malerier også... ;-)

Her er tre fotos fra opsætningen på åbningsdagen.

Bogforum i Bella Center

Sammen med Lars Stender deltog jeg på bogmessen den 27. oktober 2018.

Jeg repræsenterede med min bog "Angst og Maleri", som betyder utroligt meget for mig.

Det blev en fantastisk og dejlig dag, og det var dejligt at snakke og handle med så mange glade og interesserede mennesker.

Sæsonåbning på TV Vestsjælland

TV Vestsjælland var på besøg i galleriet til sæsonåbningen 2018, hvor der blev lejlighed til interview af såvel mig selv som af mine gæsteudstillere keramiker Lill Fugl og forfatter Lars Stender.

Og så fik jeg iøvrigt også selv fremstillet min egen lille video fra ferniseringen. Denne video ligger på min egen YouTube kanal, og kan ses her:

"Angst og Maleri" - Bogudgivelse og 10 års jubilæum - 2. april 2017

Søndag den 2. april 2017 inviterede jeg alle til reception med bogudgivelse og fernisering og festligholdelse af mit 10 års jubilæum med galleriet her på hjemadressen L. P. Frøslevsvej 6 i Vig.

Det har ligget mig på sinde at stå frem og fortælle om min kamp med angsten, og hvordan det kreative arbejde med malerier har bragt mig frem til et tåleligt liv på trods af den iboende angst.

Jeg har derfor udgivet en bog med titlen "Angst og Maleri" på jubilæumsdagen. Jeg håber at bogen kan blive til inspiration for angstramte og pårørende.

Jeg har fået lavet to små videoer fra jubilæumsdagen og bogudgivelsen. Den ene er en fotoserie ("slideshow") med fotos, som en af gæsterne har taget.

Den anden er udpluk af nogle små videooptagelser.

Begge videoer ligger på min YouTube kanal "irenesmalerier.dk", og kan ses via disse links:

Forlagsredaktør Lars Stender har været behjælpelig med udgivelse af bogen gennem sit forlag 'L. Stender e-books'.

Han har produceret denne præsentationsvideo, der samtidig var en invitation til receptionen.

Men den er også i dag interessant at se, for her i får du også et indblik i hvilke ord andre mennesker vælger at bruge, når de med egne øjne og egen baggrund læser min bog... (klik for at afspille)...

Interview i TV Vestsjælland

I anledning af mit 10 års jubilæum her i år med galleriet og med min udgivelse af bogen "Angst og Maleri" havde Nordvestnyt og andre aviser på Sjælland bragt et pæn artikel, og TV Vestsjælland havde produceret et 25 minutters interview. Interviewet kan ses på TV Vestsjællands YouTube-kanal her:

Omtale i Nordvestnyt

"Avisomtalen" i en form, der er redigeret til visning på online-nyhedssiden, kan ses her (klik på fotoet)...

Bogpræsentationer lørdag den 22. juli 2017

Lørdag den 22. juli fra kl. 10 til 16 var forlagsredaktør Lars Stender og jeg tilstede ved Dagli' Brugsen på Vig Lyng, Lyngvej 187, hvor vi præsenterede vores bøger.

Jeg medbragte naturligvis min bog "Angst og Maleri", og Lars medbragte de seneste bøger fra sig forlag.

Der var derfor gode muligheder for at komme og få en snak og eventuelt lidt godt til ganen.

Der blev naturligvis signeret i bøgerne, der blev solgt :-)

Albertslund Kommunale Kunstforening på besøg

Det var en særlig fantastisk dag den 10. juni 2017. Her var der besøg i galleriet af en masse glade og positive kunstinteresserede mennesker fra Albertslund Kommunale Kunstforening. Billederne taler for sig selv ...

Illustration til Superbrugsens jubilæumsvin 2015

Jeg havde fået den ære og glæde at være forespurgt, om jeg ville udføre en illustration til vinetikette i anledning af SuperBrugsen i Vig's 125 års jubilæum, der fandt sted den 1. maj 2015.

Opgaven var "bundet", da etiketten skulle være et billede af SuperBrugsens indgangsparti.

Den færdige etikette ses på fotoet.

Der var rift om jubilæumsflaskerne til SuperBrugsens lokale generalforsamling og på selve jubilæumsdagen. Men som det ses af fotoet, så blev der flere gange i løbet af året skaffet nye forsyninger hjem.

Og så var det i øvrigt en ganske god vin, der er i flaskerne.

Rødvinen er produceret på solmodne Primitivo-druer fra Puglia i Italien, og hvidvinen er en traditionel Chardonnay fra Sydøst Australien.

Flaskerne er desværre udsolgt og kan ikke skaffes mere.

Pinsevinder - fra Glostrup og Odsherred

Nej, der var ikke 2 vindere af pinsekonkurrencen 2013. Men hvorfor så denne overskrift? Jo, læs selv mere...

Ægteparret Bente og Kaj Tunlev har ganske vist fast bopæl i Glostrup. Men har i 38 år haft lige så fast sommerhusadresse på Sjællands Odde. Som ungt par købte de grund på Guldkysten og byggede deres sommerhus, og har siden haft deres udgangspunkt herfra i fritiden. Sommerhuset blev i 2005 nænsomt flyttet til et hjørne af grunden, og et nyt og større sommerhus blev bygget på stedet.

I pinsen var de som så mange gange før på tur rundt i Odsherred for at besøge forskellige kunstnere og gallerier. I år aflagde de blandt andet besøg her i mit galleri. Her afholdt jeg en konkurrence, hvor Kaj blev den heldige vinder af et maleri på 50x50 cm til 1400,- kr efter eget valg.

Ovenfor er et foto af vinderen, Kaj, med det valgte maleri.

Men det her billede ser da ikke ud til at kunne være 50 x 50 cm - vil den opmærksomme læser bemærke.

”Det er svært at vælge blandt så mange farverige og varierede malerier” fortalte Kaj mig, da de kom for at udvælge sin gevinst. Kaj og Bente valgte til sidst at opjustere størrelsen, og besluttede sig for et maleri på 50x100 . ”Maleriet vil passe perfekt over sofaen med rødbrunt læder” nikkede de samstemmende til hinanden, ”og vi kunne godt finde på at kikke ind i galleriet en anden gang for at finde et maleri til den anden væg i stuen”, smilede de og drog glade hjemad med det nyerhvervede maleri....

Særudstilling med Kunstgruppen NORDLYS

Særudstilling og reception med malerier og skulpturer af 4 af Kunstgruppen NORDLYS's medlemmer blev afholdt i weekenden lørdag/søndag den 20-21. oktober 2012.

Desværre er kunstgruppen siden hen blevet opløst.

Conni Nielsen

. . .udfolder sig i farvemættede fyldige abstraktioner, hvor beskueren ikke må forhaste sig. Stopper man op og giver sig tid til at studere maleriet vil man pludselig opdage, at man er blevet suget ind i en fremmed verden, hvor der kan udspille sig forunderlige scener qua beskuerens eget tankespind.

Knud Larn

. . .leverer markante og naivistiske malerier med symboler og stref af fabulerende dukketeater. Han er elev af Stig Weye og har siden studeret bla.a. fresko- og mosaikarbejder samt encaustik-teknik og har udviklet sin yderst pertentlige stil på dette grundlag.

Tina Lund Christiansen

. . .skaber vejrbestandige skulpturer ved brug af håndbearbejdede naturmaterialer. Skulpturerne, der primært illustrerer personer i forskellige sammenhænge og situationer, er fascinerende detaljerige.

Jackie Siwens

. . . har bl.a. været elev hos Henrik Swane, men er sidenhen flyttet til Frederikshavn og har udviklet et spændende repertoire af varierede stilarter og farvevalg.

Jackie Siwens er også forfatter og havde i 2012 netop fået udgivet sin bog ”Købt og betalt” som e-bog.

Donation til Kræftens Bekæmpelse

Bettina Dreier fra Galleri Bryggergården havde sammen med Gitte Worm fra 'Din Optiker' i Nykøbing Sj. taget initiativ til at invitere lokale kunstnere til at støtte Kræftens Bekæmpelse.

Som deltager i samarbejdet "Kunst i Odsherred" var det været naturligt for mig at ville støtte op om denne gode sag, og jeg donerede derfor disse to malerier, som jeg her på fotoet overdrager til Bettina.

Malerierne hedder "Venskab 1" og "Venskab 2".

Alle værkerne doneret af kunstnere sørgede Bettina og Gitte for blev fordelt ud i butikker i Nykøbing Sj. til udstilling i efterårsferien (uge 42 - i 2012), hvor der var mulighed for at byde på alle værkerne.

Den budte salgspris gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Swane-Quiz - vinder valgte 5 mere

Temaet for årets udstilling i 2012 var ”Før og nu - 10 år med malerier - 3 år med Henrik Swane ”.

Derfor var det oplagt for mig at tilbyde besøgende i galleriet her i pinsen at deltage i en quiz med spørgsmål om min tid hos Henrik Swane.

Ved at besvare tre nemme spørgsmål deltog man i lodtrækning om et maleri på 50 x 50 cm.

Gitte Vibe fra Emdrup var noget skeptisk, da jeg ringede og fortalte, at hun var blevet udtrukket som vinder af pinsens Swane-quiz.

Gitte og ægtefællen, Allan, havde netop afsluttet en renovering af deres lejlighed og havde ændret farvevalg og møblement. Derfor var de rundt i Odsherred i pinsen og havde besøgt flere kunstnere og gallerier fra begge ”pinseruter” for at finde nye malerier til hjemmet.

”For os er der ikke forskel på om kunsten er fra et censureret galleri eller ej. Vi vælger kunst, som vi kan lide, og har været glade for at få øjnene op for tidligere oversete kunstnere og gallerier. Som udefrakommende er det uforståeligt med denne adskillelse i flere ruter”, udtaler Gitte og Allan samstemmende.

Ved pinsebesøget hos Irene havde ægteparret haft kik på flere malerier og havde givet udtryk for at de ledte efter malerier i særlige blå nuancer. Derfor var der ekstra stor glæde da Gitte og Allan kom for at afhente gevinsten. Irenes kreative sanser have opfanget parrets ønsker og havde i den mellemliggende tid fremelsket et nyt maleri, som straks faldt i parrets smag. ”At Gitte og Allan så yderligere faldt for fire andre malerier kan vel kun beskrives som en win-win situation” supplerer Irene med et smil.

På fotoet ses Gitte Vibe med gevinsten og de øvrige valgte malerier.

Nygårdens "basarer"

I weekenden den 2. og 3. juli 2011 afholdt Nygården i Nykøbing Sj. såkaldt "basar", hvor et stort antal lokale firmaer og ikke mindst kunstnere præsenterede sig selv og sin formåen på hver sit felt.

Jeg deltog også og er på billedet netop igang lørdag morgen med at gøre klar.

I efterårsferien (uge 42) afholdt Nygården igen en tilsvarende basar, hvor jeg atter deltog blandt mange andre såvel virksomheder som butikker og gallerier.

Pinsevinder 2011

I pinsen 2011 gentog jeg foregående års succes med en afstemningskonkurrence. Besøgende i galleriet kunne ved at stemme på sit favoritbillede blandt tre udvalgte malerier deltage i lodtrækningen om et maleri på 50 x 50 cm.

Lodtrækning blandt alle deltagere der stemte på det maleri, der fik flest stemmer, fandt sted 2. pinsedag kl. 17.

Vinderen blev Ruth Rasmussen, Roskilde, som på billedet modtager gevinsten.

Kunstauktion til fordel for Vig Bio


Lions Club Odsherred åbnede Skærtorsdag den 21. april sæsonens første loppemarked. Som noget nyt i den forbindelse kunne man samtidig besigtige 38 kunstværker doneret af nogle af egnens kunstnere.

Kunstværkerne kunne ses allerede fra skærtorsdag, men selve auktionen fandt dog sted påskelørdag.

Overskuddet fra påskens lions-aktiviteter var øremærket til Vig Bio.

Selv havde jeg doneret disse to malerier; "Venskaber 1" og "Venskaber 2" der begge er i størrelsen 50x50 cm. S

Pinsevinder udtrukket

I pinsen 2010 kunne et enkelt besøg i galleriet måske give gevinst på mere end én måde.

Jeg afholdt nemlig en afstemningskonkurrence. Ved at stemme på sit favoritbillede blandt tre udvalgte malerier deltog man i lodtrækningen om et maleri til en salgspris af 2.800 kr.

Lodtrækning blandt alle deltagere der stemte på det maleri, der fik flest stemmer, fandt sted 2. pinsedag kl. 17.

Vinderen blev Poul Christensen, Herlev, som på billedet modtager gevinsten.

Radiointerview om emnet "Angst og maleri" 15/1-2010

Jeg kom i den heldige og spændende situation, at jeg blev inviteret til at deltage i et radiointerview på Helsingør-Kanalen fredag den 15. januar 2010.

Interviewets omdrejningspunkt var, hvordan jeg har anvendt mit arbejde med malerkunsten som middel mod min stressangst.

Interview med mellemliggende musik varede en lille halv times tid.

Her er en "billedreportage" fra interviewdagen...

Irene og Bente drøfter interviewets indhold

Teknikerne har tjek på kontrolrummet

Så er det lige før ...

Mon der er styr på musikken?

Og så kan du se og høre hele interviewet på disse tre YouTube-optagelser . . .

Vigerslevhus Plejehjem på besøg juni 2009

Det var en fornøjelse at have nogle glade og positive beboere og to hjælpere fra Vigerslevhus Plejehjem i Valby på besøg til lidt kaffe og kage samt snak og kiggeri på malerier. Også mit lille, private "Madam Blå museum" tiltrak sig særlig opmærksomhed.

Sansemarked hos Office Compagniet i Nyk. Sj.

Den 5. juni 2009 blev der afholdt "Sansemarked" i det daværende 'Office Compagniet', Jernbanevej 7, Nykøbing Sj., fra kl 11 til 17.

Her havde besøgende mulighed for at opleve forskellige spændende produkter fra lokale gårbutikker, bryggerier med mere samt se malerier fra flere forskellige kunstnere og gallerier.

Her nedenfor er et kort indtryk af min del af oplevelsestilbudet.

En 10-minutters film fra hele sansemarkedet kan ses på YouTube her:

Foredrag i Café Kram, Frederiksberg

Mandag den 26. januar 2009 havde jeg fornøjelsen af at være inviteret til at holde et foredrag "Angst og maleri" i Café Kram på Diakonissestiftelsen ved Frederiksberg Sundhedscenter.

Her fortalte jeg om hvordan min tilværelse med ét pludselig skiftede fra at jeg var en hårdtarbejdende pædagog og familiekvinde til at blive ramt af stressangst. Og hvordan arbejdet med malerier har fungeret og stadig fungerer som min vej imod og ud af angsten.

Fra foredragsdatoen og en uge derefter var et mindre udvalg af mine malerier udstillet.

Vinder maleri ved Kulturnat i Vig 12/9-2008

Ved Kulturnatten i Vig den 12. september 2008 afholdte jeg en konkurrence, hvor præmien var et maleri til en salgsværdi af kr. 2.000,-.

Ved lodtrækning af rigtige besvarelser blev vinderen fundet, og det blev Ib Baagøe-Nielsen fra Kollekolle pr. Nr. Asmindrup, der løb med gevinsten.

Her ses han i galleriet ved overrækkelse af præmien.

Udsmykning af Office Compagniet i Nykøbing Sj.

Fredag den 30. maj kl. 13 til 17 holdt Office Compagniet reception i det nye kontorfællesskab på Jernbanevej 7 i Nykøbing Sj.

Til denne begivenhed havde jeg fået opgaven at udsmykke de mange rum med malerier.

I alt 36 malerier af henholdsvis intuitiv eller kubistisk art kunne ses rundt omkring i lokalerne.

Se i øvrigt mere under "Billed i bolig", hvor der er et antal fotos fra lokalerne.

Besøg af elever fra Grevinge Centralskole's 9. klasse

I forbindelse med undervisning i billedkunst var 7 elever fra 9. klasse på Grevinge Centralskole i november på besøg i galleriet. Her blev eleverne introduceret til teknikkerne vedrørende intuitiv malekunst med såvel olie som acryl. Besøget blev afsluttet med en fremvisning af galleriet og de mange farverige malerier.

Herefter skal eleverne i gang med selv at afprøve teknikkerne i undervisningsforløbet

Her på billedet ses eleverne og jeg selv, Irene.

Vindere fra Kulturnat i Vig 2007

Ved Kulturnatten i Vig den 7/9-2007 afholdt Galleri Irenesmalerier.dk en konkurrence for børn og en konkurrence for voksne.

Vinderne fik overrakt deres gevinster søndag den 9. i galleriet på L. P. Frøslevs Vej 6 i Vig.

Det blev Per Larsen, Lumsås, der vandt et maleri til en værdi af kr. 2.000,- og i børnekonkurrencen blev det Maja Johansen, Vig, og Lea Brandt, Hørve, der blev de heldige vindere. Desværre kunne Lea ikke komme til overrækkelsen så på billedet her nedenfor ser du Per og Maja med deres gevinster ved siden af børnenes malerier.