Frisör Uppsala

Din ärliga guide till stans frisörsalonger

Börjar det bli dags att klippa dig? För att vara säker på att du lämnar salongen nöjd är det bäst att välja en erfaren och bra frisör Uppsala.

Ett säkert sätt att välja rätt är genom att fråga någon som har koll. Jag som skrivit den här guiden har genom åren testat en mängd olika frisörer, och är dessutom född och uppvuxen i Uppsala.

I den här ärliga guiden listar jag alla frisörer jag klippt mig hos här i denna vackra stad, och berättar om mina personliga erfarenheter av dessa. Allt du läser i denna guide baseras på mina personliga erfarenheter - jag har alltså inte hittat på något och överdriver heller inte några upplevelser för att det ska verka bättre eller sämre än vad det faktiskt var. Det blir ju sällan särskilt bra när man håller på och uttalar sig om en massa saker man egentligen inte har koll på.

Denna sida ger dig alltså en autentisk bild av frisörer, barberare och salonger i Uppsala. Jag hoppas att du efter att du har läst den här guiden har ett bättre hum om var du vill klippa dig härnäst.

Snabbhoppa till:

Inne hos Avans klipp frisör Uppsala

1) Avans klipp - En bra frisör i Uppsala city

Avans klipp är ett av mina standardställen att gå till när jag är i city och behöver en frisör i Uppsala. När man sitter och pluggar eller jobbar nere på stan, strosar runt i butiker på måfå eller bara väntar på någon är det perfekt att kunna utnyttja tiden till att få klippningen överstökad och håret snyggt igen. Denna frisörsalong har ett perfekt läge, precis nere vid ån efter St. Olofsgatan. För den oinvigde är detta samma gata som Stadsbiblioteket, vilket gör Avans klipp till ett särskilt attraktivt alternativ för dig som i egenskap av student, distansarbetare eller dagdrivare tillbringar stora delar av dina dagar på bibblan.

På Avans klipp jobbar ett flertal frisörer - jag skulle gissa ca 10 st - och de erbjuder det mesta inom hårvård. Här får du hjälp med allt från barnklippning till dam- och herrklippning, hårfärgning i trendiga färger och andra behandlingar. Ett klart plus är att man kan boka tid online vilket gör det enkelt att försäkra sig om att man får klipptid direkt efter jobbet.

Kvalitén på klippningarna brukar alltid hålla en stabil standard och brukar dessutom gå ganska snabbt. Det har hänt att min frisör glömt eller missat en del hårstrån framför öronen, men i dessa fall har jag löst det på några sekunder med rakapparaten hemma. Jag brukar hur som helst bli nöjd efter ett besök hos Avan, och både hon och hennes frisörer lyssnar och klipper efter kunds önskemål.

Prismässigt ligger Avans klipp varken i under- eller överkant, med herrklippning för 390 kr för kort hår. Detta är billigare än de flesta seriösa frisörsalonger i centrala Uppsala, och jagar man något ännu billigare riskerar man få kompromissa med själva klippningen, vilket inte är att rekommendera om man bryr sig om sitt hår och sin frisyr.

Mitt betyg: 4 / 5

Kontaktuppgifter till Avans klipp

S:t Olofsgatan 28A

75 332 Uppsala

018 - 69 51 51

info@avansklipp.se

https://www.avansklipp.com/

2) PK:s herrfrisering - Uppsalas bästa herrfrisör

Det tar emot att "avslöja" denna dolda pärla bland Uppsalas frisörsalonger och barberare. PK:s herrfrisering är en liten frisörsalong belägen i ett litet skrymsle i närheten av Vaksala torg. Trots att den inte ser mycket ut för världen är frisören som jobbar här, Palle, riktigt skicklig och noggrann.

Hos PKs herrfrisering är kvalitén alltid "top notch". Palle är lyhörd till kundens önskemål och med ett vant frisöröga ser han snabbt vilka frisyrer som går och inte går att uppnå för varje specifik hårtyp.

Den enda nackdelen med denna herrfrisör är att det är så fruktansvärt svårt att få tid. Salongen är bara öppen under vanliga arbetstider på vardagar och man erbjuder endast drop-in. Eftersom PK:s herrfrisering är så populär är det ständigt minst en person, ofta två, i den lilla kön bestående av tre stolar bakom dörren. Vill man bli klippt här måste man därför ofta vänta i minst en timme.

Priset är väldigt rimligt och ligger på ca 360 kr för en vanlig klippning.

Mitt betyg: 5 / 5

Kontaktuppgifter till PK:s herrfrisering

Väderkvarnsgatan 32

753 29 Uppsala

018 - 12 91 60

paulnordholm@gmail.com

http://pksherrfrisering.se/

3) Queeings - En ny barbershop i Uppsala

Queeings är en nyetablerad barberare i Uppsala som drivs av gänget bakom Avans klipp. Många av Avans frisörer verkar jobba på både frisersalongerna, något som lämpar sig ganska bra då Queeings bara ligger ett par hundra meter från den första salongen.

Miljön på Queeings är klassisk och cool. Medan man väntar på sin tur får man avnjuta en kopp kaffe i den sköna fåtöljen i fönstret. Queeings - som är en kombination av orden "Queens" och "kings", ligger på Gamla Torget, ett torg även känt som "Pokétorget" bland Uppsalaborna, efter att det 2016 blivit

Kvalitén på Queeings hår- och skäggklippningar verkar bra, i alla fall om man får tro bilderna på deras Instagram.

Priserna ligger snäppet över Avans klipp, och landar på 400 kr för en kort herrklippning.

Betyg från Google: 4,4 / 5

Kontaktuppgifter till Queeings

Gamla torget 7

753 20 Uppsala

018 - 50 51 00

https://queeings.se/

4) Salong Gyllene saxen - Uppsala centrums billigaste frisörsalong

Den enda anledningen att besöka Salong Gyllene saxen måste vara deras låga priser. Här behöver du faktiskt inte betala mer än mellan 200 och 300 kr för en klippning. Låter det för bra för att vara sant? Det är för att det är det. Det billiga priset motiveras nämligen av den låga kvalitén på klippningarna.

Ryktet säger att frisörerna på Gyllene saxen inte är "riktiga frisörer" - att de alltså inte gått någon frisörutbildning eller erhållit någon typ av certifiering. Som plåster på såren får du här pratglada och trevliga frisörer som alltid klipper dig med ett leende på läpparna.

Är du ute efter en riktigt enkel frisyr som till exempel snagg eller liknande kan du förmodligen spara ett par hundralappar och lite tid genom att besöka Gyllene saxen. Klippningarna går dessutom rekordfort här - en gång var jag ute igen efter 10-15 minuter.

Mitt betyg: 2 / 5

5) Palms frisering - Traditionell herrfrisering vid Fyrisån

Hos Palms frisering blir du klippt av äldre damer med lång erfarenhet av korta och klassiska herrfrisyrer.

Dessa frisörer håller stabil kvalitét men priset du får betala för att klippa dig här är relativt högt. Senaste jag gick hit, någon gång 2016 eller 2017, fick jag betala någonstans mellan 400 och 500 kr. Personligen tyckte jag inte att resultatet var värt priset jämfört med övriga alternativ på listan, så jag har inte gått hit sedan dess.

Spelar pris ingen roll för dig kommer du nog dock inte att bli besviken här, och läget bredvid Güntherska hovkonditoriet är ju väldigt bra för den som bor eller ofta rör sig i city.

Mitt betyg: 3/5

6) Hårkonstnärerna Gränby Centrum - Barnfrisör med bra shoppingläge

Hårkonstnärerna i Gränby centrum var en av mina go-to- frisörer när jag var barn. Denna salong ligger i Gränby centrum (numera Södra Gränbystaden), Uppsalas största köpcentrum. Det som är så praktiskt med att ta sina barn till en barnfrisör som Hårkonstnärerna är att resten av familjen kan fortsätta shoppa under tiden och därmed slipper sitta i soffan och vänta.

Jag minns även frisörerna här som snälla och vänliga, och hårtvätt brukade ingå.

Priserna kommer jag inte ihåg för tillfället, men de kan inte ha varit alltför höga. Skulle tippa att det kostade någonstans mellan 300 och 400 kr för en vanlig hårklippning.

Mitt betyg: 3/5

7) Salong Bolandcity (Klippoteket Bolandcity) - Stabil frisör med tidsbokning.

Bolandcity är ett annat köpcentrum i Uppsala, och som sig bör har även denna anläggning en tillhörande frisersalong. Hos Salong Bolandcity, även känd som klippoteket, går det bra att boka tid över telefon, och tider brukar finnas tillgängliga även på helger. Jag brukade gå hit regelbundet i tonåren och jag kommer ihåg att det funkade bra för mig.

Den frisör jag kommer ihåg härifrån hade själv en snygg undercut-frisyr, vilken jag också ville ha. Detta slutade tyvärr med ett mediokert resultat, troligtvis mest på grund av att jag själv envisades med att visa upp bilder på en frisyr på någon med en helt annan hårtyp än jag.

Priset minns jag som relativt bra. Det kan ha legat på ca 320 kr för en vanlig kort klippning

Mitt betyg: 3/5