Otvoritev razstave MENI SE HOČE

v Kulturnem centru Semič

14. 4. 2012

Člani Fotokluba Črnomelj že vrsto let pripravljamo fotografske razstave, kjer predstavljamo naša fotografska ustvarjanja. Še posebaj pa smo veseli, da lahko svoja dela že drugič razstavljamo v Kulturnem centru Semič.

Ko pripravljamo fotografske razstave je v navadi, da najprej izberemo temo razstave. To pot pa smo se zadeve lotili nekoliko drugače. Ker smo člani fotoluba Čromelj večinoma belokranjci, smo se odločili, da tokrat za temo razstave izberemo prelepo Župančičevo pesem z naslovom Meni se hoče. Morda takšna odločitev najprej v znak spoštovanja do izjemnih del velikega belokranjskega pesnika, ki mu tudi v domačem prostoru namenjamo premalo pozornosti. Oton Župančič je eno najvidnejših imen v slovenski besedni umetnosti, saj je slovenski jezik skultiviral do skrajne prefinjenosti in v njem odkril vso pomensko, metaforično in muzikalno bogastvo. Na drugem mestu pa smo to pot ubrali zaradi pesmi same, ki v svojih verzih dopušča številne možnosti fotografskega izražanja. Dozdeva se nam, da je v pesmi čutiti globok zanos do življenja in narave, ravno to pa so teme, ki dodobra burijo našo fotografsko dojemanje sveta.

Upamo, da bodo razstavljene fotografije tudi v obiskovalcih prebudile tiste čudovite občutke, ki smo jih doživalji fotografi, ko so nastajale.

Obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk na naši razstavi. Posebna zahvala gre osebju kulturnega centra Semič, kateri so nam vsestransko pomagali pri izvedbi tega dogodka. Zahvaljujemo se tudi mladim glasbenikom Glasbene šole Črnomelj za prijetno glasbo, s katero so nam popestrili otvoritev.

Besedilo: Tomislav Urh

Foto: Jani Pavlin in Gregor Hutar

Fotoklub Črnomelj, Kolodvorska cesta 34, 8340 Črnomelj

Copyrights © 2017 Fotoklub Črnomelj. Vse pravice pridržane.

Kontakt | Piškotki | FB