Fotografsko predavanje ŽIGE KORITNIKA

3. 11. 2010

V prostorih ljudske knjižnice Metlika je 3. novembra potekalo fotografsko predavanje, ki ga je vodil priznani slovenski fotograf Žiga Koritnik.

Šlo je za svojevrstno fotografsko delavnico, ki jo je Žiga Koritnik naslovil "Jazz in moje fotke". Tam je zbranemu občinstvu najprej predstavil serijo fotografij, ki jih je uvrstil v svojo knjigo "Jezero". Projekt >>Jezero<< avtorja Žige Koritnika je fotografski esej o Bohinjskem jezeru in je nekaj posebnega, pisec teksta je Jože Hudeček, spremno poezijo pa je prispeval Aleš Šteger.

Zatem je zbranim predstavil še serijo fotografij svetovnih jazzovskih glasbenikov in nekatere fotografije iz Sardinijske vasice, oziroma življenja tamkajšnjih ljudi, do katerih omenjeni fotograf gotovo goji posebna čustva, saj jih že vrsto let fotografira.

Ob fotografijah je Žiga Koritnik tudi razložil nekatera ozadja nastajanja fotografij, s svojim znanjem in fotografskimi izkušnjami pa je navdušil številne zbrane belokranjske fotografe in ljubitelje te vrste umetnosti.

Predavanje so organizirali na območni enoti JSKD Metlika.

Fotoklub Črnomelj, Kolodvorska cesta 34, 8340 Črnomelj

Copyrights © 2017 Fotoklub Črnomelj. Vse pravice pridržane.

Kontakt | Piškotki | FB