DAGBOK

Det er litt "trøblete" å legge inn mange bilder på denne siden, så jeg velger å fortsette valpedagboken på "bloggsiden", da nok det meste vil dreie seg om valpene uansett fremover

Etter en liten luftetur på morgenen, forsvant hun inn under trappa og kom tilbake med høna som Charlie vant på et mesterskap - DEN skulle også opp i kassa...


11. mars 2019. Døgn 2

Natten har forløpt som forventet. Jeg har vært oppe sånn ca hver time i natt, når jeg har våknet av pipende valper. Grunnen har vært at en - eller flere - har fått rotet seg bak ryggen på Molly og ikke klarer å finne veien til puppen. Siden de er såpass små enda, har jeg hjulpet dem til rette, men det varer nok ikke lenge før de selv klarer å orientere seg rett vei. Molly er tålmodig, men klarer ikke helt å skjønne at hun kanskje må flytte litt på seg, så da ser hun bedende på meg slik at jeg skal ordne opp.. (mulig jeg skjemmer henne bort en smule, men valpepipingen er ganske intens.. Hun er ikke videre fornøyd med at jeg har stoppet henne fra å "re opp" filten de ligger på. Hun synes nok det er veldig varmt på rommet, og vil gjerne ligge rett på gulvet, men DET får hun ikke bestemme, da det fort blir for kaldt for valpene.


Charlie vil veldig gjerne inn å hilse på valpene, men han må nok vente en stund til.

10. mars 2019 Valpene 1 døgn gamle

Søskenkjærlighet

Første kritiske døgnet har gått bra!

9. mars 2019: Dag 61 Første valp kl 12.39

Her skjedde ting fort, etter å ha lagt ut forrige innlegg tok vi oss en tur ut - i bånd - for Molly maset stadig om å ut for å gå på do, men det skjedde ingenting så jeg begynte å mistenke at fødselen var nært forestående.

Når vi kom inn, ville hun helst legge seg i buret under trappa, men jeg fikk overtalt henne til å bli med opp til valperommet. Fikk henne til å gå opp i bassenget og forventet at hun skulle begynne å grav og rive i avisene, for det har de fleste tidligere tisper gjort før fødsel, men dengang ei, hun la seg ned og trykket en 3-4 ganger og der kom første valpen! Molly har jo ikke hatt valper tidligere, så jeg var spent på reaksjonen hennes, men dette tok hun helt naturlig. Begynte å vaske valpen, jeg hjalp henne litt med å få røket fosterhinnen, men ellers ordnet hun alt selv. Det var en sprell levende tispevalp på 310 gram som så dagens lys. Hun lå fortsatt rolig nede og bare 12 minutter etterpå kom neste tispe på 317 gram, denne også stille og rolig. Så 9 minutter etterpå kom tispe nr 3 også den 310 gram.

Så tok hun en liten pause før det kom to hanner med bare 3 minutters mellomrom. Henholdsvis 380 og 300 gram. En liten pause fram til 13.55 da tispe nr 4 kom. Denne veide 330 gram. 15 minutter etterpå kom nok en tispe på 330 gram. En liten pause igjen fram til 14.53 og da kom nok en tispe på 330 gram.

Nå har Molly fått hønsesuppe og vann og ligger rolig å koser seg sammen med valpene og alle ser ut til å suge og kose seg. Valpene er veldig jamne i størrelse. Når alt har roet seg skal jeg merke de, det fikk jeg ikke tid til med den farten de kom, og så lenge de er så jevne har det heller ingen betydning hvem som kom først.

Tror hun er ferdig nå, men det hender det kommer en etternøler, så hun overvåkes nøye fortsatt. Forøvrig er en veldig flink som mor ❤. Helt fantastisk å sitte her å se på de små vidunderne...

9. mars 2019: Dag 61

Molly var ikke så matglad som vanlig når Ole ga henne mat i dag tidlig, og tempen var 37,1 på morgenen. Molly begynner å bli urolig, vil mye ut og trekker seg litt unna og ønsker helst å ligge alene, så nå nærmer nok fødselen seg. Hun synes veldig synd på seg selv nå...

4. mars 2019:

8 uker i dag. Jeg synes ikke hun er så veldig stor, så tror ikke det blir så mange valper. I dag skal vi til dyrlegen og ta den siste herpesvaksinen, så da skal hun på vekta. Hun har nok lagt på seg en del, for får jo noe mer mat, og er litt mer bedagelig enn hun pleier å være. Hun veier nå 31 kg og har lagt på seg 5 kg.Kosedyrene jeg kjøpte på Biltema falt i smak hos både Molly og Charlie, så de befinner seg alle andre steder enn i valpekassa...

26. februar 2019:

Dag 51: Magen vokser og melken har nå begynt å komme. Kost seg på hyttetur noen dager nå.

17. februar 2019:

Begynt å ordne til på valperommet og blåst opp badebassenget som Molly skal bruke som valpekasse de første ukene. Ser mange skryter av å bruke slikt badebasseng, så da får vi jo prøve vi også.

Det var fint å ta en tur ut på Igletjern og gå på isen, for der var det ikke mye snø. Ellers litt skarpt føre.

16. februar 2019:

I dag ble det nok Mollys siste Igletjernrunde for i år, for merket at hun ble sliten og at det var litt tungt for henne, selv om hun ikke er så veldig stor enda.

Det har blitt ekstraordniær båndtvang i Ringerike kommune nå pga snørforholdene for dyra, så da ble det på med den forhatte selen ;-)

Molly koste seg i sola etter tur

4. februar 2019:

I dag var Molly og tok ultralyd hos Anette hos http://dyrlegene-norderhov.no/ og bildet viste klart at det er valper der. Så tydelig minst 3. Valgte å ikke stresse med å legge henne ned for å telle nærmere, da jeg var mest spent på om det BLIR valper. Antallet får vi ta når de kommer. Spennende tid framover nå!


Vokser magen?

Begynt å måle, for å se om det skjer noen endring.

Temp: 7/3: 38,3 9/3: 37,1

DATO

RIBBENE

MIDJE

9 MARS - DAG 61
80 CM
73 CM
Molly får ca : 250 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
4 MARS - DAG 56
79 CM
68 CM
Molly får ca : 250 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
25 FEBRUAR - DAG 50
76 CM
68 CM
Molly får ca : 220 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
18 FEBRUAR - DAG 42
75 CM
63,5 CM
Molly får fortsatt: 200 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
11 FEBRUAR - DAG 35
75 CM
58 CM
Molly får mer mat: 200 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
3 FEBRUAR - DAG 28
71 CM
58 CM
Molly får fortsatt like mye mat: 150 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.
28. JANUAR - DAG 22
68 CM
58 CM
Molly får fortsatt like mye mat: 150 gr Norwegian Polar 2 ganger om dagen.