73 Fira de la Puríssima

6, 7 i 8 de desembre de 2019

Sant Boi vol ser una ciutat ‘lliure de plàstics’. La Fira expressarà aquest missatge mitjançant diverses iniciatives. Una d’elles serà la incorporació del got únic reutilitzable i retornable a la zona de restauració del circuit firal (Mostra de Food Trucks, Fira de la cervesa artesana i ViCult). Només valdrà un euro i servirà per conscienciar la ciutadania contra el plàstic d’un sol ús. La vaixella tornarà a ser, com l’any passat, de material compostable.
L’estand de l’Ajuntament s’ubicarà a la Carpa Saludable i Sostenible, juntament amb la Carpa Fresca i la Mostra d’Entitats. Aquest espai, situat al parc de la Muntanyeta, també estarà dedicat al plàstic zero i al producte de proximitat. Un photocall gegant amb el títol ‘El planeta t’envia un missatge’ convidarà tohom a fotografiar-se fent surf sobre una onada gegant i a deixar idees sobre com fer un Sant Boi més sostenible.
A l’espai de la Carpa Fresca, marc de la històrica Exposició de Fruites i Verdures, es promouran el producte fresc i de proximitat i l’alimentació saludable mitjançant estands d’entitats agràries, venda de productes del camp, concursos, showcookings, tast de cervesa artesana de carxofes de Sant Boi i tallers infantils ‘plàstic zero’.
L’aposta de Sant Boi per una mobilitat menys contaminant, per l’ús d’energies renovalbes i per una millor qualitat de l’aire estarà representada als 900 m2 d’exposició de l’Espai de la mobilitat saludable i sostenible, on per tercer any consecutiu s’exposaran i es vendran cotxes elèctrics i híbrids i es faran activitats relacionades amb el nou model de mobilitat.

CONCURS INSTAGRAM

Premi a la Innovació Firal

En el 26è Congrés de Fires de Catalunya, organitzat per la Federació de Fires, l’Ajuntament de Sabt Boi va rebre el Premi a la Innovació Firal atorgat per la Generalitat. El certamen santboià va rebre aquests mateix guardó l’any 2008 i en va obtenir accèssits els anys 2007 i 2013.

260.000 visitants

En l'edició d'enguany, el certamen vol mostrar el compromís de la ciutat amb la lluita contra el canvi climàtic, la salut i la mobilitat sostenible, tot posant l’èmfasi en els objectius de “plàstic zero”, l’ús de transports no contaminants i els productes de km 0.

485 Expositors totals

La Puríssima és una de les fires més antigues i més visitades de Catalunya. Cada any sap combinar la tradició i la modernitat en els àmbits del comerç, la innovació i la vida social i cultural de la ciutat.