Beste videofilmer,

Welkom op de website van onze filmclub! Wellicht heb je nu de eerste stap gezet naar een succesvolle carrière als amateur videofilmer. Kom gerust eens langs op één van onze clubavonden. Het is volkomen vrijblijvend en je kan er kennis maken met een groep gepassioneerde filmers, die hun ervaringen graag met u delen.

Geen rivaliteit maar kameraadschap en ondersteuning is het motto van onze club. Je producties die nu misschien onbekeken in de kast blijven zullen er wel bij varen en je creativiteit in video en audiomontage zal geen grenzen meer kennen.


DOEN MAAR zou ik zeggen. Stuur ons een mailtje en we zullen je met open armen ontvangen !


Met vriendelijke groet

Jos Maes

Voorzitter Filmclub Spotlicht

spotlicht-jos@telenet.be


Deze toestellen zijn allen bruikbaar in onze montageprogramma's:

Programma voor videomontage:

Filmclub Spotlicht gebruikt het videobewerkingsprogramma MAGIX Video Deluxe welke in het Nederlands is en regelmatig in aanbieding staat.


Locatie's:

Vergadering Filmclub Spotlicht:

- Iedere tweede en vierde maandag van de maand.

- De locatie wordt u medegedeeld.


Werkvergadering en oefeningen:

Mogelijk op voorhand af te spreken woensdag namiddag van 13:30 uur tot 17:00 uur in buurtcentrum 't Fazantenhof (Bosdreef 5c, 9080 Lochristi).


Een herkenbare situatie:


Digitaal filmen is in, steeds meer mensen leggen hun vakantie en familiegebeurtenissen met de camera vast.

Met de filmcamera, fototoestel en smartphone worden heel wat geheugenkaartjes en harde schijven vol gefilmd, die echter in de kast verdwijnen.


Herken je dit ook?

Voor velen een herkenbare situatie je hebt een video opname gemaakt met je camera, fototoestel of smartphone en je wil bewegende familieopnamen of vakantieherinneringen vastleggen. Je zet deze op uw PC of andere opslagmiddelen om deze later wel eens te bewerken en dan ...


... Toch kan het anders en beter:

Tegenwoordig hoeft het niet zoveel geld meer te kosten om video’s thuis op je pc of laptop te monteren. Van jouw verzameling opgenomen video kan je vlot lopende filmpjes maken, inclusief met titels, beeldovergangen, speciale effecten, muziek en commentaar. Daarna zet je het resultaat op geheugenkaart of harde schijf. Zo krijg je een blijvende herinnering aan het geslaagde buurtfeest, of een toeristische gebeurtenis in jouw buurt, of aan het leuke kinderfeestje van je kinderen of kleinkinderen. Ook maak je zo een boeiende reisdocumentaire, een natuurfilm of misschien wel een spannende speelfilm. Het publiek dat naar je film komt kijken vormt eigenlijk een uitdaging. Want het is toch prettig als men door jouw videofilm geboeid wordt.


Ook als beginneling kan je op een eenvoudige manier snel je eigen filmpjes maken:

Indien je zelf ook vlotte filmpjes wil maken, biedt Filmclub Spotlicht een uitkomst. Nieuwe cineasten hoeven geen schrik te hebben: Onze clubleden (die ook allen van niets zijn begonnen) beschikken over de kennis om je met raad en daad te ondersteunen om van jouw opnames een echte film te maken. In de club leer je beter om te gaan met je camera en optimale beeldcomposities te maken. Je leert ook monteren en sonoriseren (de film van klank voorzien).

Hoe ver je wilt gaan, bepaal je zelf. Het gaat niet om je apparatuur, maar om je film. Als je een verhaal te vertellen hebt, kan dat ook met eenvoudige middelen.


Je bent al met video bezig ?

Ben je al met video bezig en je wil jouw video ervaringen en problemen met anderen delen, ook dan ben je welkom in onze club, jouw ervaring wordt zeker gewaardeerd door de clubleden en misschien vindt je in de club iemand die een oplossing heeft voor jouw probleem.


Ambities als scenario-schrijver ?

Misschien heb je een goed idee, verhaal of scenario liggen dat je eens wil verfilmen? Amateurs scenarioschrijvers zijn eveneens welkom in de club krijgt hij of zij kansen en mogelijkheden om met de andere clubleden een fijne amateurfilm te produceren.

Alle genres komen in aanmerking: fictiefilm, documentaires, reportages, toeristische films en animatiefilms.

Gemiddeld duren de films tussen 10 tot 25 min. Een apart genre zijn de 1 minuut films.


Kort samengevat:

Videofilms maken is een boeiende en creatieve hobby.

Filmclub Spotlicht is het forum waar bestaande en nieuwe film en videoamateurs mekaar kunnen ontmoeten en ervaringen en ideeën uitwisselen.

Kom eens kennismaken op een van de clubavonden. Je bent van ganser harte welkom.


Mensen die digitale opnamen maken met filmcamera, fototoestel of smartphone zijn van harte welkom.

De filmclub SPOTLICHT is een culturele vrijetijdsclub en erkend door de cultuurdienst van de gemeente Lochristi.

Tevens werkt onze club samen met de Gentse filmclub Moervaart en Zuidlede te Mendonk.