Yhteisen sukupuun niksit ja uutuudet

Kuinka käytän FamilySearchin beta-versiota?

Voit käyttää FamilySearchin beta-versiota hiekkalaatikkona tai oppimispaikkana. Voit kokeilla, oppia ja opettaa FamilySearch-sukupuun käyttöä ilman todellista dataa. Beta-sukupuussa tekemäsi muutokset eivät synkronoidu reaaliaikaisen FamilySearch-sukupuun kanssa.

ūüďúLUE LIS√Ą√Ą

Ennen kuin aloitat

Kun käytät beta-sivustoa, ota huomioon seuraavat asiat:

Beta-sivustolla on myös joitain rajoituksia:

Askeleet

Sukuryhmät

Luo FamilySearchissa sukuryhmä tehdäksesi yhteistyötä ja kommunikoidaksesi helposti sukusi kesken FamilySearch-viestien avulla. Ryhmään kuuluessaan käyttäjä voi lähettää viestin kaikille ryhmän jäsenille kerralla.

ūüďúLUE LIS√Ą√Ą

Lainattujen artikkelien osoitteet FS tukikeskuksessa

https://www.familysearch.org/fi/help/helpcenter/article/what-are-family-groups

https://www.familysearch.org/fi/help/helpcenter/article/create-a-family-group

T√ĄM√Ą ON EP√ĄVIRALLINEN SUOMENNOS

Jokainen FamilySearch-käyttäjä voi liittyä yhteen sukuryhmään. Jos luot ryhmän, olet automaattisesti sen ensimmäinen jäsen ja ryhmän ylläpitäjä.

Vaiheet (verkkosivusto)

Vaiheet (mobiilisovellus)

Seuraavat vaiheet

Kun olet luonut sukuryhmän, voit kutsua muita FamilySearch-käyttäjiä liittymään siihen. Kaikki ryhmän jäsenet saavat ryhmään lähetetyt viestit.

Kuinka monta henkilöä sukuryhmässä voi olla?

Ryhmässä voi olla enintään 100 FamilySearch-käyttäjää. Ryhmän jäsenet näkevät muiden jäsenten nimet ja voivat lähettää FamilySearch-viestejä toisilleen ja ryhmälle.

Kuinka moneen sukuryhmään voin liittyä?

Jokainen FamilySearch-käyttäjä voi liittyä kymmeneen sukuryhmään.

Voivatko ryhmän jäsenet jakaa sukupuun yksityisiä tiloja?

Ei, tällä hetkellä yksityiset tilat näkyvät edelleen vain ne luoneelle käyttäjälle.

Voivatko ryhmän jäsenet nähdä tai jakaa yksityisiä muistoja?

Ei, tällä hetkellä yksityiset muistot näkyvät edelleen vain ne luoneelle käyttäjälle.

Jos haluat kokeilla Sukulaiset ympärilläni -toimintoa, sinun ja mahdollisen serkkusi täytyy olla kirjautuneena Family Tree -sovellukseen ja sijaita noin 30 metrin etäisyydellä toisistanne. (Lataa sovellus mobiililaitteeseesi napsauttamalla iOS tai Android.)

Kun olet kirjautunut sisään, valitse Lisää näytön oikeasta alakulmasta (iOS) tai avattavasta valikosta vasemmassa yläkulmassa (Android) ja valitse sitten Sukulaiset ympärilläni. Tämä vaihtoehto avaa sivun, jossa on sininen tai vihreä painike "Kartoita ystäviä".

Aloita skannaus napsauttamalla vihreää painiketta. Kaikki, jotka napsauttavat vihreää painiketta ja ovat kantaman sisällä, näkyvät laitteesi luettelossa ja sinä heidän omissaan. Kun valitset henkilön nimen, esiin tulee sukutaulu, joka näyttää yhteise esivanhempanne ja linjat, joiden kautta olette sukua. 

Otsikkokent√§n kuva: ūüĖľÔłŹ Helsingin vanha rautatieasema, asemalaituri, vuonna 1907. Kuvaaja Signe Brander HKM. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0