Startdag

vrijdag 24 april ANNULATIE en zaterdag 25 april ANNULATIE

BELANGRIJKE MEDEDELING: De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat (massa)bijeenkomsten t.e.m. 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. Muziekmozaïek vzw heeft dan ook de logische beslissing genomen om het Feest van de Folk niet te laten doorgaan. De gezondheid en veiligheid van bezoekers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze eerste prioriteit. We wensen uiteraard iedereen heel veel moed toe in de komende periode. Stay safe.

Het startmoment van het Feest van de Folk vindt ieder jaar plaats in een andere stad. Zo hebben we al halt gehouden in o.a. Leuven, Gent, Dendermonde, Ieper en sint-Niklaas. Bedoeling van het startmoment is folkmuziek in de kijker te plaatsen en iedereen de kans te geven met folkmuziek in aanraking te komen. In 2020 zal in Oudenaarde op 24 en 25 april het folkfeest losbarsten in cc De Woeker. De affiche kan je hier bekijken. De optredens voor vrijdagavond 24 april zijn GRATIS.

PROGRAMMA VRIJDAG 24 APRIL 2020:

Op vrijdag 24 april laten we muzikale parels op jullie los tijdens het jaarlijks Feest van de Folk. Balads, leuke folksongs en ozwepende balkanmuziek, het komt allemaal aan bod in Oudenaarde. Graag stellen we jullie About Jay, Seven Sisters en Radio Barba voor in cc De Woeker (Woeker 3, 9700 Oudenaarde) en dit allemaal GRATIS. Reserveer echter jouw plekje voor die avond al op www.dewoeker.be. De optredens starten om 20u (deuren 19u). OP het binnenplein kan je een hapje eten of een drankje nuttigen.

About Jay gaat met vol enthousiasme voor een ontspannen avond met mooie, Engelstalige luistermuziek. Er staan covers op de playlist, maar ook eigen werk krijgt een plaats in hun repertoire.

Seven Sisters, geen zussen maar veelzijdige mannen die op folk geïnspireerde muziek brengen. Gitaar, bas, mandoline, doedelzak, sax, klarinet, djembe, mondharmonica, whistle, drums en een paar zoetgevooisde stemmen erbovenop, vormen het gevarieerde assortiment waarvan de lieden van Seven Sisters zich bedienen.

Radio Barba Orkesta zet met haar opzwepende balkanbeats de zaal op stelten. Radio Barbã is afkomstig uit Oudenaarde, maar klinkt als een metropool onder een broeierige zon. Een turbulente mix van Oost-Europese zigeunerklanken, Balkangrooves en transcontinentale Gipsypunk nemen je mee in een extatisch volksfeest. .

PROGRAMMA ZATERDAG 25 APRIL 2020:

Op zaterdag 25 april komt er nog een feestje bij. Deze keer met Kadril en Centro Asturiano de Bruselas. Het optreden start om 20u30 in cc De Woeker (Woeker 3, 9700 Oudenaarde) en kost € 18. Reserveer echter jouw plekje voor die avond al op www.dewoeker.be.

De weg naar Santiago is lang . De weg die Kadril bewandelt is in tijd behoorlijk langer . Kadril volgde het pad van vele ontmoetingen, verschillende culturen, heel veel muziek en blijvende vrienden. Het pad naar het verre Galicië , de wieg van 'La Paloma Negra', loopt over Frankrijk,Biarritz , Picos de Europa en via Asturië … Asturië ,waar dezelfde vogels vliegen . Waar de duif een gouden kleur krijgt, waar de muziek zijn Keltische kleur behoudt en Kadril z’n eigen groet brengt. Kom op zaterdag 25 april en geniet van dit bijzonder optreden.