Fiets De Boswachter Eruit - 2019


Ook dit jaar daagt Staatsbosbeheer ons weer uit om in een rechtstreeks duel tegen hun te strijden en om zo te bepalen wie de snelste mountainbiker uit de regio is. Dit spektakel vindt op Zondag 20 oktober plaats op de vaste mountainbikeroute van Zeewolde. Na afloop kan er onder het genot van een kopje soep nog even worden nagenoten van de geleverde prestatie.


Wedstrijd

Om 10.30u is de start voor de dames en heren (van 16 jaar en ouder). Zij mogen dan hun best doen om de boswachter(s) van Staatsbosbeheer voor te blijven.

Staatsbosbeheer stelt een wisseltrofee beschikbaar voor de snelste deelnemer bij de dames en heren. Deelname uitsluitend met een ATB. Het dragen van een goedgekeurde valhelm is verplicht. Cyclocrossfietsen zijn uitgesloten van deelname. Er is een afspuitplaats voor de fietsen aanwezig. Ook zijn er toiletten aanwezig.

Het parcours zal voor het grootste gedeelte over de bestaande ATB route lopen, daar waar we afwijken van de route zal dit duidelijk aangegeven worden met gele bordjes.


  • Dames rijden 2 ronde's* (+/- 23 km)
  • Heren rijden 3 rondes* (+/- 34 km)

Voor parcours klik hier

Deelname is gratis voor TVZ-leden, niet leden betalen € 7,- (incl. soep achteraf)

Het startnummer kan afgehaald worden vanaf 10:00 tot 10:20 uur bij de blokhut op groepskampeerterrein ‘De Banken’ aan de Dasselaarweg te Zeewolde.


Jeugdwedstrijd

Net als afgelopen jaar hebben we ook dit jaar weer een wedstrijd voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar oud. Het dragen van een goedgekeurd valhelm is verplicht en cyclocrossfietsen zijn uitgesloten van deelname.

Ook voor de snelste deelnemer bij de jeugd stelt Staatsbosbeheer een wisseltrofee beschikbaar.

Zij starten om 10.00u en rijden 1 ronde* van +/- 11.5 km

Kosten voor de jeugd zijn € 2,00 (incl. soep achteraf). Het startnummer kan afgehaald worden vanaf 9:30 tot 09:50 uur bij de blokhut op groepskampeerterrein ‘De Banken’ aan de Dasselaarweg te Zeewolde.
*Het parcours voor FDBE is altijd onder voorbehoud, dit is afhankelijk van de omstandigheden in het bos!

Lokatie

De Banken, Dasselaarweg 45, 3896 LT Zeewolde

Auto kan op de parkeerplaats voor de slagboom naar de Banken geparkeerd worden.

Loop vervolgens de Banken op en vervolgens het eerste veld rechts.

Sponsoren