Història del Futbol Popular

Naixement

El Futbol Popular va néixer a Anglaterra, l'any 2002. Els aficionats del Wimbledon FC van haver de viure com el del qual eren socis era vengut i, posteriorment, canviat de nom i traslladat a una altra ciutat. Al veure que en tot aquest procés no van poder tenir veu ni vot en cap moment, es van decidir per crear un club al qual ells mateixos en fossin els propietaris. De forma horitzontal. Aquest club és l'AFC Wimbledon.

Tres anys més tard, aficionats del Manchester United, cansats de la gestió mercantilista del club, dirigit pel magnat Malcolm Glazer, van decidir fundar el FC United of Manchester, amb la clara motivació, com a Wimbledon, de traslladar el poder als aficionats i així impedir que ningú pugui decidir el destí del seu propi club.

El futbol popular a Espanya

El moviment del Futbol Popular va arribar a Espanya de la mà de l'Atlético Club de Socios, al 2007, on un grup d'aficionats de l'Atlético de Madrid, cansats de no compartir moltes de les postures de la directiva del seu club, van decidir crear la seva pròpia alternativa.


Al 2009 va néixer la SD Logroñés, com a reacció a la desaparició del CD Logroñés per impagaments i irregularitats a la gestió.


Al 2010 va néixer el CAP Ciudad de Murcia, després d'una gestió com la del FC Wimbledon, on el FC Ciudad de Murcia va ser comprat, canviat de nom i traslladat a Granada.


El moviment, des d'aquests pioners, no ha deixat de créixer, tant a nivell europeu com estatal.  


2011


2012


2013


2014


2015


2016


2019


2020


2021