Benvinguda

Sigues benvingut/da!


Sóc Lluís Espunya i Danés, psicòleg i pedagog. He treballat com a assessor psicopedagògic al Servei Socio-psicopedagògic de la Mancomunitat de la Garrotxa i als EAPs de La Selva i del Gironès, del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Professor Associat a la Universitat de Girona (Departament de Psicologia), als estudis d'Educació Social, Magisteri, Psicologia i als Màsters de Diversitat i de Formació del Professorat de Secundària i Batxillerat. Del 2007 al 2010 vaig treballar a l'Equip de Suport a la Docència, de la Universitat de Girona, en el moment de la implantació dels nous graus universitaris per a l'adaptació a l'anomenat Espai Europeu d'Educació Superior.

L’objectiu d'aquest blog és donar veu a les persones, ja jubilades, que han tingut una trajectòria llarga en el món de l’educació formal i que tenen experiències i idees que volen compartir. Les converses es desenvolupen a partir del següent emmarcament general:

- Els aspectes que més es valoren de la professió docent o educativa

- Les dificultats més importants de l’exercici professional

- Les actuacions professionals satisfactòries o, en un nivell més ampli, allò de positiu que es valora especialment en el sistema educatiu. També, si fa al cas, aquelles actuacions que ara es canviarien de disposar d’una segona oportunitat, o allò que convindria canviar del sistema educatiu en general.

- Algun aspecte, si hi fos, que hagi quedat inconclús en l'aspecte personal, però també en el més global de l'escola, en relació als reptes encara lluny d'assolir.

- Els consells per a un professional novell que els demani. O allò que es recomanaria a les instàncies amb poder de prendre decisions.

- ...

Les converses s'han gravat i es transcriuen amb el màxim de fidelitat possible. Cada convidat respon també un qüestionari Proust. Cada mes s'incorporarà una nova conversa. Es procurarà que els perfils dels professionals convidats siguin ben diversos.