Què és el POV i per què el treballem a 4t d'ESO?

Esteu a punt d’acabar l’ESO i haureu de prendre decisions importants en relació amb el vostre futur. L'elecció que ara prengueu orientarà la vostra vida en un sentit determinat. Tot això genera molts dubtes: què és exactament el que vull fer? Què vull estudiar? De què m’agradaria treballar? Què hauria d’estudiar per aconseguir el que vull?

El programa d’orientació vocacional (POV) de l’INS Corbera, el qual està dirigit a alumnes i famílies, té com a objectiu principal ajudar-vos a resoldre totes aquestes qüestions. Com ho farem? Doncs treballant l'autoconeixement, el coneixement del vostre entorn i la presa de decisions final.

Quins objectius haureu d'assolir?

El POV aplicat a 4t d'ESO pretén que l'alumnat assoleixi els següents objectius:


Què fareu i com treballareu al llarg del curs?

Al llarg del curs es desplegaran un conjunt d’actuacions per ajudar-vos a prendre una decisió en relació amb el vostre futur acadèmic. Aquestes actuacions estaran guiades pels vostres tutors amb l’ajuda de l’orientador educatiu del centre.

Les sessions d'aula tindran un caràcter molt pràctic. Totes i tots vosaltres sou les i els protagonistes del vostre propi aprenentatge i de les decisions que prengueu pel que fa al vostre itinerari personal, acadèmica i professional. És per això que es farà ús d'una metodologia molt participativa, de treball en grup, cooperativa i col·laborativa, on la reflexió i la cerca d'informació tindran un paper molt rellevant.

El contingut de les diferents actuacions, les quals estan dividides en quatre fases, seran els següents:

Els espais de les diferents fases del programa les trobareu en els següents enllaços:

I això del POV... què és?

Em conec millor per prendre una bona decisió!

Conec el meu entorn!

Prenc decisions!

Rebem el consell orientador!

Quin serà el producte final de tot aquest procés d'aprenentatge i presa de decisions?

Al final de tot aquest procés haureu de compartir l'itinerari acadèmic i professional pel qual us heu decantat un cop finalitzeu l'educació bàsica.

Aquest itinerari, que formarà part de la vostra carpeta d'aprenentatge, caldrà que el compartiu amb el vostre cercle més proper: família, companyes i companys de classe, amigues i amics així com també la teva tutoria o tutor. D'aquesta manera també tindreu l'oportunitat d'escoltar l'opinió sobre la vostra elecció d'aquelles persones que més procuren per vosaltres. 

Qui serà el vostre referent en tot aquest procés?

Pel que fa a totes aquelles qüestions relacionades amb l’orientació acadèmica i professional, els vostres referents més immediats són els vostres tutors/es. També us podeu dirigir a l’orientador educatiu del centre perquè us ajudi a resoldre tots aquells dubtes que tingueu.