Norppatoiminta

Norppatoiminnassa harjoitellaan perusvälineiden käyttöä ja tutustutaan turvalliseen pintasukellukseen runsaiden harjoitteiden avulla. Harjoitukset pitävät sisällään perusvälineiden oikeaoppista käyttöä ja sukelluksessa tarvittavia tekniikoita. Ensimmäisenä tavoitteena on Norpan Taitoradan läpäiseminen, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat Sukeltajaliiton myöntämän norppakortin. Tämän jälkeen jatketaan taitojen kehittämistä ja syvennytään asteittain haastavampiin suorituksiin ja harjoitteisiin. Toiminta sopii kaikille yli 7-vuotiaille sukelluksesta kiinnostuneille, ja aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta ei tarvita. Kohtuullinen uimataito on kuitenkin välttämättömyys.

Norppatoimintaan liittyviltä edellytämme:

  • 7v tai vanhempi
  • Kohtuullinen uimataito (~200m)
  • Perusvälineiden hankinta (maski, snorkkeli ja umpikantaräpylät)

Tällä hetkellä seurassa on kolme norpparyhmää MeriGarhut (14-18v), Monnit (9-12v), UN18K (8-10v) . Norpat on jaettu ryhmiin iän ja taitotason perusteella. Ryhmät pysyvät pääsääntöisesti yhtenäisinä, mutta ryhmän vaihtaminen haastavampaan on mahdollista. Tapauskohtaisesti voidaan toimintaan ottaa mukaan myös kesken kauden. Seuraava norpparyhmä aloitetaan keväällä 2020

Norpparyhmien harjoitukset ovat sunnuntaisin Leppävaaran uimahallilla. Harjoitusaika on ryhmästä riippuen 18:30-20:00 tai 19:40-20:15. Ohjaajina ovat asiantuntevat norppaohjaajat. Norppien harjoitusvuosi jakautuu syys- ja kevätkauteen.

Ensimmäisen harjoittelukauden hinta on 110€. Ensimmäisen kauden jälkeen norppatoiminta maksaa 85€/kausi. Maksu sisältää seuran ja sukeltajaliiton jäsenmaksut.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Karoliina

Ohjaajat:

Sanna, Karoliina, Kimmo, Sakari ja Saima


Laitesukellus norpille:

Laitesukelluskurssin suorittaneilla on mahdollisuus osallistua norpille järjestettäviin laitesukellusharjoituksiin. Harjoituksia pyritään pitämään kerran kuussa ja ne sisältyvät norppatoiminnan hintaan. Harjoituksiin saa lainaksi seuran laitteet ilman erillistä maksua.