Es Músics

Associació

Català

CastellanoQui som?

L’Associació Es Músics es va constituir l’any 2007 amb la finalitat de promoure la cultura dels joves de Ciutadella.

Actualment està constituïda per una junta directiva formada per mares d’alumnes, professors i professores.

Des de 2013 som pioners a Menorca amb el sistema anglès de l’ABRSM amb titulació acadèmica de reconeixement internacional i amb el que tenim una gran satisfacció de poder dur-lo a terme obtenint les màximes qualificacions.

Per altra banda l’associació és la primera entitat de Menorca que està adherida des de 2019 al programa d’Aula Virtual Música, en que els alumnes adquireixen els coneixements de llenguatge musical d’una manera molt més dinàmica i divertida i els resultats acadèmics han estat i són molt satisfactoris.

Ens podeu trobar a la següent adreça:

Carrer Caragol,50

Ciutadella de Menorca

07760 (Illes Balears)

Mòbils de contacte: 676633758 - 636920644

Correu electrònic: info@esmusics.es

Com funciona l'escola?

 • L’ABRSM. És un programa de l’Associated Board of the Royals Schools of Music al qual l’Associació està adherida. Trobareu tota la informació a la secció ABRSM.


 • Concerts i audicions: Fem dos concerts amb el curs: per Nadal i a final de curs; i dues audicions d’instruments: el març, els alumnes que estudien instrument, i a l’abril, els alumnes que es preparen pels exàmens de l’ABRSM.


 • Avaluacions: Només per aquells alumnes de llenguatge musical, quan es finalitza el programa del curs es fan uns controls individuals a nivell intern.


 • Informe de l’alumne/a: Quan acaba el curs, l'Associació es Músics, lliura un informe als pares/mares dels alumnes de com ha estat la seva evolució.


 • Matrícules: en breu donarem més informació del curs 2022-2023


 • Baixes: Serà imprescindible la firma del document de baixa perquè aquesta es faci efectiva.


 • Quotes mensuals: Les quotes mensuals s’abonaran per domiciliació bancària entre els dies 1 i 5 de cada mes. En el cas que un rebut es retorni, es disposarà fins el dia 20 del mateix mes per fer el pagament abonant a més del rebut retornat, les despeses administratives i bancàries que seran de 6,00€ per rebut tornat i aniran a càrrec del soci/a. L’ACUMULACIÓ DE DOS REBUTS RETORNATS, IMPLICA LA BAIXA IMMEDIATA DE L’ALUMNE/A.


 • Recuperacions: Sols es recuperaran les classes individuals dels alumnes sempre i quan sigui per causes justificades i de força major.


 • L’estudi de l’alumne/a. Creiem molt important que, vosaltres, pares i mares dels i les alumnes, sigueu els responsables directes de l’estudi DIARI dels vostres fills/es, així com també de la relació entre pares, mares i professors/es.


 • Places limitades. Ens reservem el dret de modificar o si es donés el cas, anul·lar grups, si les circumstàncies ho requereixen. Els grups es formaran amb un mínim de 4 alumnes.


 • L’assistència periòdica a les classes és molt important tant per l'alumne/a com pels professors/es, per tant, a les 5 faltes injustificades automàticament es donarà de baixa al alumne/a, cedint la plaça a un nou alumne/a.


 • En les assignatures de Música i Moviment, Iniciació a la música i Llenguatge Musical es podrà fer una classe gratuïta de prova sense compromís de permanència sempre i quan hi hagin places disponibles.


 • Duració del curs acadèmic. En breu s'informarà de la duració del curs 2022-2023

CURS PER A NADONS

  • Nadons. És de ben sabut que els infants prefereixen la veu cantada abans que la xerrada perquè un nadó entén abans l'entonació que les paraules. En la nostra associació treballem des de la premissa de que tots els infants són intrínsecament musicals per açò fem que la música sigui el canal més important pel seu desenvolupament.

Aquest curs està destinat a nadons d'entre 3 i 11 mesos i té una durada de 8 sessions basat en les estimulacions física, auditiva i visual a través de massatges i jocs. Estarà disponible els mesos d'octubre, febrer i abril i està exent de matrícula.


ASSIGNATURES

  • Música en Família. Per a famílies amb filletes i fillets d'entre 1 i 6 anys. FER, JUGAR, MOURE'NS, EMOCINAR-NOS i COMPARTIR són els cinc objectius amb els que es basa la Música en Família.

        • FER: Intentem no explicar com fer-ho sinó deixar que sigui la música la que ho faci.

        • JUGAR: basant-nos en el que Montessori deia "Els nens aprenen quan juguen"

        • MOURE'NS: Música i Moviment van units perquè aprenem millor quan s'implica el cos.

        • EMOCIONAR-NOS: Estimular les emocions fa que els records quedin més ben enregistrats.

        • COMPARTIR EN FAMÍLIA: La neurociència ha comprovat que les dues coses que més activen el cervell és la música i la socialització.


  • Música i Moviment. A la nostra associació es pot començar a aprendre música des d’una edat molt tendra, tan sols amb 3 anys una filleta o un fillet pot començar a aprendre música jugant: a sentir un so, un ritme, imitar, cantar, ballar i com no, aprendre les primeres notes musicals. És aquesta assignatura, Música i moviment, en la que utilitzem el mètode “Totsona” de Dàmaris Gelabert.


  • Iniciació a la música 6 i 7 anys. En aquesta edat aprendran a identificar i tocar els instruments de la família de percussió i a iniciar-se amb el llenguatge musical. Aquest curs 2021-2022, com a novetat, es farà a través del mètode interactiu Aula Virtual Junior.


  • Descobriment dels instruments musicals. Als 6 anys, és l’edat ideal en què un fillet pot començar a descobrir un instrument. Però també hi ha la opció que als 4 anys una filleta o un fillet pugui començar a tocar un instrument, en aquest cas recomanem el piano o el violí.


  • Llenguatge musical per a filletes, fillets, joves i adults. A partir dels 7-8 anys l’ensenyament del llenguatge musical es fa a través del mètode interactiu Aula Virtual Música amb el que els alumnes aprenen música d’una manera molt dinàmica i divertida i que sense adonar-se’n progressen molt més ràpidament. L’associació Es Músics ha apostat per aquest projecte en que els resultats acadèmics dels alumnes han estat molt satisfactoris. Confiem plenament amb aquest innovador mètode ja que s’ha convertit amb una eina imprescindible per la situació actual que estem vivint. Dins les classes de llenguatge musical de 8 a 12 anys també es practiquen altres instruments de percussió com els instruments Orff.


  • Coral. Si tens entre 6 i 12 anys i t'agrada cantar, no dubtis en formar part de la nostra coral. Cantar és estimar, allibera endorfines i ens fa inhibir cortisol, és a dir, cantar té beneficis per a la salut tant en aspectes emocionals y psicològics com a nivell físic.


  • So per músics. Intentant innovar i evolucionar en l’àmbit educatiu dins de la música, oferim als alumnes la possibilitat d’aprendre com maximitzar els seus estudis musicals i el gust per la música descobrint com fer les seves pròpies gravacions i produccions de la manera més senzilla i professional. Aquesta assignatura, està destinada per a músics a partir dels 11 anys amb el qual podrem enregistrar idees, composicions i aprendre els avantatges de les noves tecnologies sense cap tipus d’inversió econòmica.


  • Guitarra d'acompanyament. Destinat a filletes i fillets a partir dels 10 anys, pares, mares i adults en general per a gaudir aprenent a acompanyar les cançons de la nostra cultura popular. Matrícula gratuïta pels socis d'un mateix nucli familiar.


  • Instruments. Les classes d’instrument són individuals i depenent de l’edat i el curs de l’alumne/a poden tenir una durada de 30, 45 o 60 minuts. Els instruments que podreu aprendre a la nostra associació són: Bateria, Cant, Flauta travessera, Guitarra d’acompanyament, Guitarra Clàssica, Piano, Violí i Violoncel.


  • Rotatori. Consisteix en provar durant 2 o 3 mesos diferents instruments al llarg del curs, l’objectiu d’aquesta assignatura és poder tenir millor elecció de l’instrument.


  • Ensemble. Donada la importància i els beneficis que té tocar en grup, aquesta assignatura és exclusivament per a instrumentistes, recomenat a partir dels 7 anys.

ABRSM


QUÈ ÉS L’ABRSM?

És una associació de les reials escoles de música d’Anglaterra: ASSOCIATED BOARD OF THE ROYAL SCHOOLS OF MUSIC L’ABRSM va ser fundada el 1.889 i actua com a defensors de l’educació musical, i fan avaluacions musicals a nivell de tot el món; hi ha més de 600.000 persones de més de 90 països que se presenten en aquests exàmens. El tribunal d’examinadors compta amb més de 700 professionals amb una amplia experiència, tots ells són pedagogs i concertistes de renom. L’ABRSM compta amb el suport dels quatre conservatoris més importants del Regne Unit.

A Espanya la titulació ABRSM està pendent de convalidació en aquests moments però s’està treballant per a la unificació de les diferents titulacions. De moment, pot obrir portes per entrar a Orquestres i a Escoles de Música entre d’altres. Els exàmens dels graus 6, 7 y 8 de l’ABRSM atorguen crèdits a les Universitats i Acadèmies Universitàries en les institucions d’Educació Superior del Regne Unit i també estan reconeguts en quasi tota Europa.

INSCRIPCIONS PER A L’EXAMEN

Les inscripcions per accedir a aquests exàmens es solen fer durant el mes de gener. No hi ha data fixa per a l’examen. Sol tenir lloc entre els mesos de maig i juny en què rebem la visita cada any d’un examinador diferent. La programació de l’ABRSM està molt ben estructurada pedagògicament ja que les peces que es toquen abasten les diferents èpoques de la història de la música, exercicis tècnics, primera vista i prova d’oïda. Per tant, són uns exàmens molt complerts quant a l’aprenentatge i a la vegada molt dinàmics pels alumnes.

REQUISITS PER PODER SUPERAR AMB ÈXIT ELS EXÀMENS DE L’ABRSM

Per poder superar els exàmens de l’ABRSM els alumnes de l’Associació Es Músics hauran de complir els següents requisits:


 • Estudiar amb regularitat fins el dia de l’examen.


 • Si l’alumne/a no està suficientment preparat/da per motius de manca d’estudi, el professor/a ho posarà en coneixement de la directora que serà qui decidirà si l’alumne/a opta o no a l’examen.


 • Si l’alumne/a no vol fer llenguatge musical, però té coneixements, haurà de fer una prova del curs en el que es vol presentar i es determinarà si necessàriament ha de fer llenguatge musical o no.


 • A partir del 2n curs d’instrument, si l’alumne/a no té coneixements de llenguatge musical, haurà de cursar-lo seguint el programa de l’ABRSM.


 • El curs té una mitjana de 30 hores de classe, el qual l’alumne/a hauria d’assistir a un mínim de 25 hores per tal de poder presentar-se a les proves en condicions òptimes. Les faltes d’assistència han d’estar justificades. En el cas dels alumnes menors d’edat ho han de fer els pares, mares o tutors.


 • Els alumnes que s’examinen d’un instrument que requereixi pianista acompanyant, se’ls hi assignarà un/a. Els alumnes de l’associació tindran dret a 4 assajos amb el curs.


 • Els candidats/es a l’examen no socis tenen a la seva disposició un pianista acompanyant sempre que es sol·liciti per escrit i dins el termini que determinarà l’associació. Aconsellem fer tres assajos amb el curs, si qualque alumne/a necessita fer-ne més, ho pot consultar a direcció. Les classes d’acompanyament constaran de mitja hora i el preu serà de 15€ per classe.


 • Els candidats a l’examen hauran de pagar la tarifa per examinar-se a ABRSM i una quota a l’Associació en concepte de: despeses de gestió, classes Aural test, concert pre-examen i dret d’examen a l’associació. Pels candidats socis la quota serà de 20€. Pels candidats no socis de 32€.


 • Tots els alumnes es comprometen a assistir a les dues classes Aural test i al concert pre-examen que l’associació posarà al seu abast.

ALUMNES PRESENTATS ALS EXÀMENS ABRSM CURS 2022

AMB L'EXAMINADOR DEL CURS 2022 MR. MICHAEL GALE