Es Músics

Associació

QUI SOM

L’Associació Es Músics es va constituir l’any 2007 amb la finalitat de promoure la cultura dels joves de Ciutadella. Actualment està constituïda per una junta directiva formada per pares d’alumnes i professors. Des de 2013 som pioners a Menorca amb el sistema anglès de l’ABRSM amb titulació acadèmica de reconeixement internacional i amb el que tenim una gran satisfacció de poder dur-lo a terme obtenint les màximes qualificacions.

Ens podeu trobar a la següent adreça:

Carrer Caragol,50

Ciutadella de Menorca

07760 (Illes Balears)

Mòbils de contacte: 676633758 - 636920644

Correu electrònic: info@esmusics.es

Funcionament

Com funciona l’escola?

 • L’ABRSM. Associated Board of the Royals Schools of Music: Teniu tota la informació a la secció ABRSM.
 • Concerts i audicions: Fem dos concerts amb el curs: per Nadal i a final de curs; i dues audicions d’instruments: el març, els alumnes que estudien instrument, i a l’abril, els alumnes que es preparen pels exàmens de l’ABRSM.
 • Avaluacions: Quan hem acabat el programa de curs de llenguatge musical, es fan uns controls individuals a nivell intern. Es lliurarà als pares o si són majors d’edat al mateix alumne/a un informe detallat de les assignatures que s’hagin cursat aquest curs.
 • Informe de l’alumne/a: A finals de maig, cada professor/a citarà als pares per poder lliurar-los un informe del curs amb l’evolució de l’alumne/a.
 • Matrícules: Es tramiten telemàticament. Trobareu el formulari al botó de la part superior, on podreu emplenar tota la documentació, imprimir-la i lliurar-la juntament amb l’import de 30€ en efectiu els dies de les inscripcions. La quantia de la matrícula és per curs i alumne/a. Si per qualsevol motiu l’alumne/a no arriba a començar el curs o es dóna de baixa durant el curs, en cap cas es reintegrarà l’import de la matrícula.
 • Baixes: Per cursar una baixa només es podrà fer a finals de cada trimestre, és a dir, a finals de desembre o a finals de març. Serà imprescindible la firma del document de baixa perquè aquesta es faci efectiva.
 • Quotes mensuals: Les quotes mensuals s’abonaran per domiciliació bancària a principi de cada mes. Si algun rebut fos tornat, se’ls sumarà la quantia de la comissió a la quota del següent mes.
 • Recuperacions: Sols es recuperaran les classes individuals dels alumnes sempre i quan sigui per causes justificades i de força major.


Assignatures

  • Música i moviment: A la nostra associació es pot començar a aprendre música des d’una edat molt tendra, tan sols amb 3 anys un fillet pot començar a aprendre música jugant: a sentir un so, un ritme, imitar, cantar, ballar i com no, aprendre les primeres notes musicals. És aquesta assignatura, Música i moviment, en la que utilitzem el mètode “Totsona” de Dàmaris Gelabert.
  • Iniciació a la música 6 i 7 anys: En aquesta edat, aprendran a identificar i tocar els instruments de la família de percussió i a iniciar-se amb el llenguatge musical.
  • Llenguatge musical fillets, joves i adults: A partir dels 7-8 anys fins a l’edat adulta els alumnes poden començar amb el llenguatge musical.

Dins les classes de llenguatge musical de 7-8 a 12 anys també se practiquen altres instruments de percussió com els instruments Orff.

  • Aquest curs, com a novetat, ens hem adherit al projecte educatiu de l'escola de Música de València: Aula Virtual Música amb el qual les classes de llenguatge musical seran molt més divertides. Es tracta d'un nou mètode d’ensenyament interactiu a través de les noves tecnologies.
  • Descobriment dels instruments musicals: Als 6 anys, és l’edat ideal en què un fillet pot començar a descobrir un instrument. Però també hi ha la opció que als 4 anys un fillet/a pugui començar a tocar un instrument, en aquest cas recomanem el piano o el violí.
  • Instruments: Els instruments que podreu aprendre a la nostra associació són:

Bateria, Cant, Clarinet, Flauta travessera, Guitarra d’acompanyament, Guitarra Clàssica, Piano, Violí i Violoncel.

  • Rotatori. Consisteix en provar durant 2 ó 3 mesos diferents instruments al llarg del curs, l’objectiu d’aquesta assignatura és poder tenir millor elecció amb l’ instrument.
  • Informàtica musical. Assignatura enfocada en l’elaboració de partitures, gravació i producció de música. És un curs destinat per a músics de qualsevol nivell a partir dels 11 anys amb el qual podrem enregistrar idees, composicions i aprendre els avantatges de les noves tecnologies sense cap tipus d’inversió econòmica.


ABRSM


QUÈ ÉS L’ABRSM?

És una associació de les reials escoles de música d’Anglaterra: ASSOCIATED BOARD OF THE ROYAL SCHOOLS OF MUSIC L’ABRSM va ser fundada el 1.889 i actua com a defensors de l’educació musical, i fan avaluacions musicals a nivell de tot el món; hi ha més de 600.000 persones de més de 90 països que se presenten en aquests exàmens.

El tribunal d’examinadors compta amb més de 700 professionals amb una amplia experiència, tots ells són pedagogs i concertistes de renom.

L’ABRSM compta amb el suport dels quatre conservatoris més importants del Regne Unit.

A Espanya la titulació ABRSM està pendent de convalidació en aquests moments però s’està treballant per a la unificació de les diferents titulacions. De moment, pot obrir portes per entrar a Orquestres i a Escoles de Música entre d’altres. Els exàmens dels graus 6, 7 y 8 de l’ABRSM atorguen crèdits a les Universitats i Acadèmies Universitàries en les institucions d’Educació Superior del Regne Unit i també estan reconeguts en quasi tota Europa.

INSCRIPCIONS PER A L’EXAMEN

Les inscripcions per accedir a aquests exàmens es fan el mes de gener. No hi ha data fixa per a l’examen. Sol tenir lloc entre els mesos de maig i juny en què rebem la visita cada any d’un examinador diferent. La programació de l’ABRSM està molt ben estructurada pedagògicament ja que les peces que es toquen abasten les diferents èpoques de la història de la música, exercicis tècnics, primera vista i prova d’oïda. Per tant, són uns exàmens molt complerts quant a l’aprenentatge i a la vegada molt dinàmics pels alumnes.

Anima't a seguir aquest sistema de l'ABRSM, la majoria dels alumnes que s'han presentat als exàmens repeteixen, per la bona acollida dels examinadors i l'experiència viscuda!