ESCOLA JARDÍ DE L'ATENEU

REVISTA DE PORTES OBERTES 2020

Benvinguts a la casa dels xiquets!

Estimada família:

Vos agraïm que hàgeu pensat en l'Escola Jardí de l'Ateneu com l'escola que vos agradaria per al vostre xiquet o xiqueta; i també per a vosaltres, com a nous membres de la comunitat educativa.

Ens haguera agradat trobar-nos i fer-vos partícips del centre en les Portes Obertes previstes. Hi haguéreu conegut alguns dels projectes que s'hi porten a terme, el professorat i la nostra manera de ser i de fer. No ha sigut possible, però hem volgut fer-vos arribar una xicoteta mostra a través d'esta revista en línia.

Les preguntes encara seran moltes, especialment per a les famílies dels més menuts. Les haurem de respondre a través de correu, telèfon o videoconferència fins que tornem a la normalitat.

Pel que fa a l'admissió de nou alumnat, Conselleria d'Educació ha anunciat que el procés d'admissió telemàtica per al pròxim curs en Infantil i Primària serà del 8 al 16 de juny; a Secundària, del 17 al 25 de juny.

A mesura que vagen apareixent novetats, les compartirem amb vosaltres en l'apartat d'admissió que anirem actualitzant d'esta mateixa revista en línia.

Des de l'administració del centre vos acompanyarem en tots els tràmits d'esta nova d'etapa tan il·lusionant per a les famílies. Si encara no tenim les vostres dades de contacte per a la preincripció, podeu enviar-nos-les a través del mateix correu o omplir el formulari de contacte Nou alumnat 2020-2021.

Només ens queda confiar que estigueu tots bé a casa i que puguem conéixer-nos prompte en persona.

Salutacions i moltes gràcies per la confiança!

L' Equip Directiu i l'Administració de l'Escola Jardí de l'Ateneu.

Procés d'admissió curs 2020-2021

Novetats


  • Consulta de vacants d'admissió (GVA.ES)

  • Detall procediment (GVA.ES). Sol·licitud d'admissió i matrícula.

  • RESOLUCIÓ d’1 de juny de 2020, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es dicten ins- truccions respecte al procediment d’admissió de l’alum- nat en els centres docents sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana que imparteixen ense- nyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, Formació Professional Bàsi- ca dirigida a persones beneficiàries del Pla d’ocupa- ció juvenil i programes formatius de qualificació bàsi- ca finançats amb fons públics per al curs 2020-2021.

[01/06/20]

  • Nota de premsa: Educació activa el web telematricula.es per a tramitar l'admissió telemàtica des de casa

[26/05/20]

  • RESOLUCIÓ de 21 de maig de 2020, del director gene- ral de Centres Docents, per la qual s’estableix el calenda- ri d’admissió de l’alumnat en els centres públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat per al curs 2020-2021

[26/05/20]

[22/05/20]

  • Nota de premsa: Educació publica les pautes per a dur a terme l'admissió telemàtica per al pròxim curs.

[19/05/20]

  • RESOLUCIÓ de 15 maig de 2020, del conseller d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es dicten instruccions respecte del procediment d’admissió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics de la Comuni- tat Valenciana que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obliga- tòria i Batxillerat per al curs 2020-2021. [2020/3500]

[19/05/20]

  • Comunicació de l'Administració de l'Escola Jardí (3) amb resum del procediment d'admissió. Pel que fa als sistemes de verificació d'identitat, es fa referència a que l'Ajuntament està informant que el tràmit es pot sol·licitar al DIAC amb cita prèvia telefònica.

[15/05/20]

[07/05/20]

  • DECRET LLEI 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents, en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19

[07/05/20]

[07/05/20]

  • "El titular d'Educació ha explicat també que el procés d'admissió telemàtica per al pròxim curs en Infantil i Primària ja té data establida i que la resolució sobre com fer aquest procediment es publicarà en breu: "Per a Infantil i Primària, el procés d'admissió serà del 8 al 16 de juny i s'està preparant tot per a tindre instruccions clares per a les famílies que han de fer aquest procés telemàtic" http://www.ceice.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=857179

[06/05/20]


Presentació de la secció


Estimades famílies:

Esta secció de la revista en línia l'actualitzarem mentre dure el procés d'admissió a mesura que apareguen noves instruccions de Conselleria. Ja sabeu que vos acompanyarem i assessorarem des de l'administració del centre.

Part del procés es farà telemàticament segurament. Per això, vos recomanem que descarregueu l'aplicació Skype (https://www.skype.com/es/), que guardeu el contacte escuelajardin@escuelajardin.org i podrem assessorar-vos en vídeo-conferència.

Mentrestant, podeu contactar amb el centre telefònicament de 9.00 a 13.00 (96 170 29 35) i en qualsevol moment a través del correu electrònic escuelajardin@escuelajardin.org. Si encara no tenim les vostres dades de contacte per a la preincripció, podeu enviar-nos-les a través del mateix correu o omplir el formulari de contacte Nou alumnat 2020-2021.

L' Administració de l'Escola Jardí de l'Ateneu

Etapes Educatives

Infantil

Primària

Secundària

Educació Infantil

Presentació

A l'etapa d'Infantil, dels 3 als 6 anys, educar és crear entorns que faciliten de l'aprenentatge per als xiquets i les xiquetes. I gaudir-ne. Experimentar i fer amics.

És fonamental consolidar la confiança i l'autonomia, i això s'aconsegueix amb els hàbits i rutines. Per això, la mateixa tutora els acompanyarà durant els tres cursos; els coneix millor i s'acurten els incerts períodes d'adaptació.

Comptem amb tres mestres tutores i una mestra de reforç, qui dóna suport a la tutora dels més menudets de la casa durant el començament de curs.

Amb les famílies nouvingudes ens reunirem dos vegades abans de començar el curs: una en juny i altra en setembre, abans de començar les classes.

Després, comptareu amb tutories periòdiques, grupals i individuals; i amb la total disponibilitat del professorat per atendre-vos quan ho necessiteu.

També hi ha programades escoles de pares i mares i xarrades per a les famílies. A més a més, sempre vos animem que entreu en les aules i participeu en els grups interactius, així com en les celebracions del centre.

Per altra banda, els xiquets i xiquetes que ho necessiten, compten amb atenció de logopeda unes hores a la setmana i el servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal.

Pel que fa a l'ensenyament de llengües, tres de les mestres són especialistes d'anglés i existeix coordinació amb les responsables de les activitats extraescolars per a reforçar i consolidar l'aprenentatge de llengües.

El Pla de Foment Lector ja comença a Infantil amb la lectura diària de contes, la participació en les activitats de la Setmana del Llibre o l'apadrinament lector amb l'alumnat de cursos superiors.

I és que les activitats entre nivells són una de les apostes de la casa; als més menuts els encanta fer coses amb els majors i sabem que els majors trauen el millor des de l'exercici de la responsabilitat.

Pel que respecta a la metodologia, es treballa per projectes i centres d'interés; potenciant l'aprenentatge de forma autònoma i responsable dins de les dinàmiques de grups cooperatius.

El joc i el moviment també són importantíssims a l'etapa. A més a més, s'hi porten a terme grups interactius amb les famílies. Per fer-vos-en una idea, ací teniu una mostra d'algunes sessions i activitats que hem fet enguany:


Educació Primària

Presentació

L'Educació Primària proporciona als nostres xiquets i xiquetes un nou entorn d'aprenentatge per a l'adquisició de les competències bàsiques que necessiten a la vida quotidiana. Els introdueix en l'inexplorat món de la ciència i la cultura ampliant la frontera de les seues vivències. L'etapa comprén dels 6 als 12 anys.

Cal treballar la motivació i alimentar la curiositat perquè afavoreixen l'aprenentatge i l'atenció necessària. Per això, es potencia la responsabilitat i la participació activa de l'alumnat amb actuacions d'aula, de centre i entre etapes. Una de les més importants és Patis Actius que gestiona el Departament d'Educació Física per a la millora de la convivència.

I és que tenim molt clar que l'esport és una bona manera de transmetre valors clau com el treball en equip, el respecte i la perseverança. De fet, som centre CEPAFE (centre promotor de l'activitat física i l'esport amb projecte esportiu propi reconegut per la Generalitat) i això fa possible programes com Esport a l'Escola, que acosta les federacions esportives al nostre centre per a portar a terme unitats didàctiques de la mà d'esportistes de primer nivell.

Com a totes les etapes, les famílies compteu amb tutories periòdiques, grupals i individuals; així com amb la disponibilitat del professorat per a un millor seguiment i participació de la vida escolar dels xiquets i xiquetes.

També continua l'atenció de logopeda durant unes hores a la setmana i el servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal durant tota l'etapa.

Pel que fa a l'ensenyament de llengües, cinc mestres de l'etapa són especialistes d'anglés. Es manté la coordinació amb les activitats extraescolars per a reforçar i consolidar l'aprenentatge, i apareix la possibilitat de preparar els exàmens de Cambridge aprofitant que en som centre examinador.

Les actuacions del Pla de Foment Lector es multipliquen: animacions lectores amb escriptors, apadrinament lector, tertúlies dialògiques, correspondència escolar, lectura en veu alta i participació en el certamen "De Viva Veu" o la implementació enguany del temps de lectura diària.

La metodologia aposta per un aprenentatge cooperatiu que vol traure partit de la interacció entre els membres de l'equip i afavorir les habilitats socials. S'experimenta, es fan treballs d'investigació i d'aproximació al món que ens envolta facilitant l'aprenentage significatiu. Tot això a través del treball diari i de molts projectes transversals:


Educació Secundària

Presentació

L’Educació Secundària Obligatòria comprén dels 12 als 16 anys. És una etapa pont entre l’Educació Primària i la formació —la vida, més enllà de la nostra escola: batxillerat o cicles formatius.

També és una etapa complexa a causa de l’adolescència. Però l’aprenentatge ve de lluny i l’autonomia, els hàbits i la responsabilitat de què parlàvem en etapes anteriors es posen a prova.

Els valors prenen forma i els nostres xiquets i xiquetes, que ja no ho són tant, participen activament en l’entorn social: jornades de convivència amb els amics d’AFASU o participació en el projecte Sueca Saludable, colze a colze amb entitats locals per la reducció de l’estigma de la malaltia mental.

I també dins del centre: cooperativament dins de la mateixa aula, acompanyant els més menuts o esdevenint mestres de cerimònies i formant part de l’organització de moltes de les activitats de centre: Festival, Comiat, Catacross… davant dels companys i companyes, professorat i famílies. Estan preparats.

Hem de canalitzar tanta energia i l’esport es torna una necessitat (continua el programa Esport+1), però també pot ser una manera d’expressió i creativitat com comprovàrem durant el projecte Dansa a les Escoles.

La Setmana de la Ciència o la Setmana de les Lletres ens acosten d'altra manera a l’àmbit acadèmic i qualsevol ocasió és bona per entrenar les competències més enllà dels àmbits científic, tecnològic, humanístic o artístic; com l’expressió oral i escrita dins del Pla de Foment de Lector.

A les tutories de totes les etapes s’hi afegeixen les sessions d’assessorament individual, familiar i grupal del Departament d’Orientació en vista a la continuïtat formativa en acabant l'etapa; un acompanyament que en moltes ocasions continua anys després.

S’hi afegeix el francés, com a segona llengua estrangera, i el mateix centre realitza proves homologades del nivell bàsic A2. Els nivells superiors també poden ser examinats al mateix centre aprofitant que som centre examinador de Cambridge English.

La metodologia anirà adaptant-se a les característiques canviants de l’alumnat: treball cooperatiu, treball per projectes, actuacions d’èxit com les tertúlies dialògiques o una metodologia activa que va agafant cada vegada més importància quan trau l’alumnat de l'aula i l'enfronta a situacions reals i a la construcció del seu propi coneixement:


Horari Infantil i Primària

Serveis Complementaris

  • Logopeda

  • Gabinet Psicopedagògic Municipal

  • Departament d'Orientació del centre

  • Banc de Llibres

  • Assegurança escolar

  • Menjador

Serveis Extraescolars

Activitats 2019-2020

Matinera

Escoletes

Escoleta de Nadal

Escoleta de Setmana Santa

Escoleta d'Estiu

Línies de treball del centre

Foment Lector

Idiomes

  • Proves homologades d'idiomes anglés i francés A2 (Secundària)

  • Centre examinador de Cambridge English (Primària i Secundària)

Música

Esports

Convivència

Patis Actius, Patis Divertits (Primària)

El projecte va nàixer en 2017 amb l'objectiu de promoure la inclusió de tot l'alumnat del centre i accelerar la integració de l'alumnat nouvingut.

El pati és un lloc fonamental a l'escola i, per a molts dels nostres xiquets i xiquetes, un dels moments més esperats de la jornada.

Els cursos s'organitzen i mentre uns juguen a pilota, altres fan activitats i jocs alternatius: xapes, dominó, dianes, cordes, pissarra entre d’altres; i altres, Bibliopati.

Es reforcen les relacions entre els xiquets i xiquetes i es millora la convivència, tot fomentant el treball cooperatiu i en equip.

El Departament d'Educació Física.


Formació d'alumnat mediador (Secundària)

Projecte 2019-2020 "Viure és conviure"

Necessitem el contacte amb altres persones per definir-nos, créixer i ser feliços. Però la nostra necessitat social implica inevitablement conflictes amb qui compartim la vida.

Més que evitar-los, hem d'aprendre a resoldre'ls de forma positiva i aprendre de cada experiència .

Per això el nostre grup d'alumnat mediador, els campions de la paraula, s'han preparat per a reconduir situacions d'estrés emocional amb possibilitats de creixement personal.

Ara, en l'actual situació de convivència, s'ha fet més evident la necessitat que tots hem de ser mediadors; a casa, amb la família... Així que quan s'acosta una situació difícil, els nostres campions tenen molt clar els passos:

  1. Escoltem-nos

  2. Empatitzem amb el que diu l'altre

  3. Reconduim les emocions

  4. Respirem uns segons

  5. Parlem i resolguem

La vida és un repte i esta situació una oportunitat.

El Departament d'Orientació

Departaments

Orientació



Ciències



Lletres


  • Setmana del Llibre (2016, 2018, 2020)

  • Gestió de la Biblioteca de Centre

  • Implementació d'actuacions del Pla de Foment Lector

  • Activitats complementàries i extraescolars (excursions, teatre, tallers...)

Participació de les Famílies

  • Tutories individuals, grupals i trimestrals

  • Tallers, escoles de pares i mares, xarrades de temes d'interés

  • Participació i col·laboració de les famílies (grups interactius)

  • Participació en les celebracions del centre

  • AMPA (sessions de mindfulness en família)

  • Consell Escolar

Actualitat 2019-2020

Pla de Foment Lector. Animacions Lectores i Dia del Llibre

Esport. Catacross 5ª Edició

Convivència. Dia de la Pau 2020

Valors. La Vuelta al Cole (unoentrecienmil.org)

Vos esperem!