Història

L’Esbart Dansaire de Tarragona és una entitat fundada l'any 1982 que ha sabut captar l’interès d’un sector important de tarragonins, que tenen com a nexe d’unió la cultura catalana.

És soci fundador de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires de Catalunya i de l’Agrupació d’Esbarts de les Comarques Tarragonines.

La nostra tasca principal és la difusió, manteniment i recuperació de la dansa tradicional del nostre País. Com a mostra d’aquest darrer punt podem dir que la nostra Entitat ha recuperat per a la Ciutat de Tarragona el Ball de Gitanes, el Ball de Pastorets, el Ball de Cossis i el Ball dels Set Pecats Capitals que formen part del Seguici Popular de la Ciutat, declarat d'Interès Nacional. Aquests Balls de Festa Major disposen també de les seves versions Infantils que participen en el Seguici Petit de la Ciutat.

L'Esbart Dansaire de Tarragona, ha fet gran quantitat d'actuacions que hem dut a terme en aquestos anys d'existència tant a les nostres comarques, a la resta de Catalunya, a totes les comunitats de l'Estat Espanyol, i a altres Estats com França, Andorra, Itàlia, Turquia, i Àustria en diverses vegades.