EPIDÈMIES

Les autoritats governamentals prohibeixen la difusió d'aquest material per la salut dels habitants del planeta Terra. L'incompliment d'aquest apartat serà castigat amb penes severes, des del negatiu de comportament a la deportació a l'illa de Cabrera, la llei del 20/31 de 2015 reconeix aquest dret.

L'equip mèdic encarregat del control d'epidèmies demana els alumnes d'aquest grup l'ajuda matemàtica necessària per poder dur a terme el gran projecte d'erradicació d'una malaltia desconeguda, els seus efectes a llarg termini en la població i la reproducció de la maqueta del virus per poder combatre aquesta malaltia amb eines purament matemàtiques.

Pràctica 1: Creació dels grups

El primer que farem serà crear el grup, encara que sembla una feina senzilla no ho és. Heu de tenir en compte diversos factors:

El grup ha d'estar format per un màxim de 4 persones i per un mínim de 3.

  1. Pensau que la nota és la mateixa per a qualsevol membre del grup, això vol dir que heu de tenir en compte les persones que triau per formar-lo.
  2. En qualque moment un membre del grup pot ser expulsat si la resta pensa que no aporta res o que pot repercutir negativament en la nota de la resta dels integrants.
  3. El nom del grup ha d'estar relacionat amb el projecte.(0-5 punts).

Clica en aquest enllaç per poder fer l'equip: Creació dels grups


Pràctica 2: investgació.

Una vegada fets els grups podem començar amb la investigació.

El Govern vol saber si ets capaç de cercar informació en Internet sobre diferents malalties. La recerca d'informació a Internet comença a ser una necessitat, ja que avui dia pràcticament tot es pot trobar a la xarxa. Això implica que si tens un dubte de com es fa qualque cosa, no trobes dades de persones, no saps els efectes secundaris de qualque medicament o com omplir, fins i tot, la declaració de la Renda, has de cercar per Internet. Tenim Youtube, Viquipèdia, Google Maps i una infinitat de recursos a la xarxa que ens poden solucionar tot tipus de problemes.


S'han trobat aquestes malalties a diferents parts del planeta. Investiga a veure si ets capaç de trobar de quina malaltia es tracta. Recorda que la informació que has d'escriure al Google ha ser ser mínima, i que entre les diferents opcions que surten a Google has de seleccionar la que pensis que és més correcta (0-7 punts).

Clica en aquest enllaç per començar la pràctica 2: Recerca a Internet

Pràctica 3: The FAKE NEWS.

Es valorarà:

  • Un títol impactant (0-5 punts)
  • Una foto (0-5 punts)
  • Sense faltes d'ortografia (0-5 punts)
  • Una redacció clara i breu (0-10 punts)
  • Bona imaginació (0-5 punts)
Recorda que una notícia ha de contestar les següents preguntes:Què ha passat?On?Com?Quan?Qui?

Fake News: Darrerament hi ha moltes notícies falses que inunden la xarxa i precisament en un estudi a nivell global informa que Espanya és el país que dóna més credibilitat a aquest tipus de notícies.

Inventa una notícia falsa relacionada amb malalties o epidèmies.

Obrir Document 1rD

Mira aquest vídeo (opcional)