Πολυτεκνικά νέα

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2022-2023

Οι φοιτητές που επιθυμούν μεταγραφή πρέπει από τηνΤετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00 να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Περισσότερα ΕΔΩ και στην εγκύκλιο του Υπουργείου ΕΔΩ.

Κυκλοφόρησε από την ΑΣΠΕ Οδηγός Χρησίμων Θεμάτων που ενδιαφέρουν τις πολύτεκνες οικογένεις (κόστος 10€).
Παραγγελίες στην ΑΣΠΕ ή στα γραφεία της ΕΟΠΑ.


Επιστολή στον Πρωθυπουργό - αιτήματα πολυτέκνων οικογενειών

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή της ΑΣΠΕ προς τον Πρωθυπουργό ενόψη της εξαγγελθείσας, προ ημερησίας διατάξεως, συζητήσεως στη Βουλή στις 6/7/2022 για την ασκούμενη κοινωνική πολιτική.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα έξι (66) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών), στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και στο Πράσινο Ταμείο Ν.Π.Δ.Δ. (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ.

558 θέσεις πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7K/2022 για νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων

Το πάγιο αίτημα της ΑΣΠΕ να ακολουθούν οι προκηρύξεις προσλήψεων του Υπ. Υγείας το νόμο 4765/2021 όπως ισχύει για όλο το Δημόσιο ικανοποιήθηκε επιτέλους από το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια και πρόσφατης συνάντησης της ΑΣΠΕ με τον Υπουργό Υγείας κο Αθ. Πλεύρη. Οι προκηρύξεις των προσλήψεων στο Υπ. Υγείας δεν προέβλεπαν ειδικές κατηγορίες, επομένως ούτε και πολύτεκνους, διότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταργήσει την σχετική πρόβλεψη που υπήρχε στο παρελθόν.


Συγχαίρουμε τον Υπουργό Υγείας κο Αθανάσιο Πλεύρη για την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος που χρόνιζε, καθώς και για την απόλυτα ορθή και δίκαιη εφαρμογή του ν. 4765/2021 (που καθορίζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο) και στις θέσεις του Υπουργείου Υγείας.


Η νέα προκήρυξη που απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση (7K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ), αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (3.720) θέσεων μονίμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3 ετών) στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, εκ των οποίων οι 558 θέσεις αφορούν πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και κατανέμονται ως εξής:

  • ΠΕ 59 θέσεις (επί συνόλου 493)

  • ΤΕ 372 θέσεις (επί συνόλου 2.253)

  • ΔΕ 127 θέσεις (επί συνόλου 974)

Σύνολο για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων 558, δηλαδή το 15% του συνόλου των 3.720 θέσεων. Όταν εκδοθεί το ΦΕΚ μελετήστε το προσεκτικά, διότι σε ορισμένες από τις θέσεις ισχύουν και άλλα κριτήρια, όπως εντοπιότητας κ.λπ.


Δείτε εδώ [συνημμένο] τον πίνακα θέσεων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και φορέα πρόσκληψης.


Ζητήστε έγκαιρα (όχι τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας!) το Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας της ΑΣΠΕ σε ψηφιακή μορφή, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ [aspe.gr/25-συχνές-ερωτήσεις/451-για-το-πιστοποιητικό-πολυτεκνικής-ιδιότητας]


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ για την κατάργηση του μειωμένου εισιτηρίου πολυτέκνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το "Ασημένιο Βέλος" (υπερταχεία Αθήνας-Θεσ/κης)


Η ΑΣΠΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Μεταφορών κο Κώστα Καραμανλή όπου αναφέρονται περιληπτικά τα εξής ( διαβάστε την πλήρη επιστολή της ΑΣΠΕ ΕΔΩ ).


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 3920/2011, που αναφέρεται στην εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών, επέλεξε να πλήξει τους πολύτεκνους (γονείς και παιδιά), με την κατάργηση της έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, με το νέο τρένο «ασημένιο βέλος!!!».


Επισημαίνεται επί του προκειμένου ότι, τα νομοθετήματα με τα οποία ανατίθεται σε ιδιωτικό Φορέα η διαχείριση κρατικών παροχών προς το κοινωνικό σύνολο, όπως είναι και οι συγκοινωνίες, επιβάλλεται να διασαφηνίζεται ότι ο εκάστοτε ιδιωτικός Φορέας που ασκεί κρατικό έργο, οφείλει να τηρεί τις διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα την παρ. 2 του άρθρου 21 αυτού, που ορίζει ρητά πως οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.


Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις πάνω από 200.000 πολύτεκνες οικογένειες, που βρίσκονται σε αναβρασμό για την αδικία αυτή και καθημερινά διαμαρτύρονται έντονα, ζητάει, Κύριε Υπουργέ, την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των πολυτέκνων, να διατηρηθεί το, επί 8 δεκαετίες περίπου, υφιστάμενο καθεστώς της έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών) και στα δρομολόγια Αθήνα–Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, με το νέο τρένο «ασημένιο βέλος!!!» και να μην καταργηθεί ένα ακόμη από τα ελάχιστα εναπομείναντα δημογραφικά κίνητρα!

----------------

Σε συνέχεια της παραπάνω διαμαρτυρίας της ΑΣΠΕ η ΕΟΠΑ προτρέπει τις πληττόμενες οικογένειες να προβούν σε σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο Μεταφορών (email:yme@yme.gov.gr) με βάση την ανωτέρω πληροφόρηση εν όψει της προ ημερήσιας συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη 6/7/2022 για την κοινωνική πολιτική.


Η Γ. Γραμματέας της ΑΣΠΕ στον Αρτ TV

Δείτε ΕΔΩ από το 19:00 λεπτό και μετά την παρέμβαση της Γεν. Γραμματέας της ΑΣΠΕ στο Εκρηκτικό Δελτίο του Αρτ TV , Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Πρόγραμμα "Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή"

από το site της ΑΣΠΕ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή μέχρι 5 Ιουλίου αιτήσεων στη διεύθυνση allazosyskevi.gov.gr. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ η διαδικασία είναι απλή καθώς απαιτούνται μόνο οι κωδικοί taxisnet και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

Παρά τις σχετικές υποσχέσεις του Υπουργείου για ειδική μοριοδότηση πολυτέκνων, βλέπουμε στο ΦΕΚ ότι για 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα υπολογίζονται 100 μόρια. Δείτε τη σχετική επιστολή της ΑΣΠΕ προς το Υπουργείο ΕΔΩ.

Παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας για τους πολύτεκνους που αναμένουν διορισμό

Δείτε ΕΔΩ επιστολή της ΑΣΠΕ προς την Υπ. Παιδείας και την Υφυπ. Δημογραφίας για την αποκατάσταση της αδικίας των πολύτεκνων εκπαιδευτικών της κλειστής λίστας του 2010 και πρόταξη πολύτεκνων στους λοιπούς διορισμούς και πίνακες αναπληρωτών.


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων

Στο ενδιαφέρον αυτό βιβλίο περιλαμβάνονται βιογραφίες 240 Μακεδονομάχων που ανήκαν σε πολύτεκνες οικογένειες. Βέβαια θα πρέπει να ήταν πολύ περισσότεροι αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι εκείνη την περίοδο ένα μεγάλο ποσοστό (πάνω από 70%) των Ελλήνων ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία. Περισσότερα βιογραφικά Μακεδονομάχων (8.751 αγωνιστές) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα (wiki) «Μακεδονομάχοι» (https://macedonian-fighters.com).

Διαβάστε σχετικά με το βιβλίο ΕΔΩ.

Εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών (ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων)
Διαβάστε στο άρθρο 3 του Προεδρ. Διατάγματος 17 (ΦΕΚ 53/14.2.2022) σχετικά με το ποσοστό 3% εισαγωγής τέκνων πολυτέκνων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών.

Προσλήψεις στην πυροσβεστική

Στο πρόσφατο ΦΕΚ που αφορά την πρόσληψη 500 πυροσβεστών αναφέρεται ότι μοριοδοτούνται οι πολύτεκνοι. Διαβάστε ΕΔΩ.

Μια μεγάλη ευεργέτης των πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Την Κυριακή 27/2/2022 ανακοινώθηκε απροσδόκητα ο θάνατος της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία ως υπουργός Εθνικής Παιδείας καί Θρησκευμάτων έλαβε το σημαντικότερο δημογραφικό μέτρο στον τομέα των εκπαιδευτικών, θεσπίζοντας τον κατά προτεραιότητα διορισμό τών τους, με τόν νόμο 3255/22-6-2004. Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.


Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ακυρώνει υπουργική απόφαση αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152/8-1-2018 του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β 242 της 1-2-2018 ), με την οποία καταργήθηκαν οι προϊσχύουσες ρυθμίσεις για το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας οικιακής χρήσης των πολύτεκνων οικογενειών ΣτΕ Ολ 430/2022.
Μετεγγραφές φοιτητών

Κατεβάστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, μέσω του ιστότοπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr, στις ειδικές εφαρμογές μετεγγραφών/μετακινήσεων.


Nέο επεισόδιο της σειράς "Οικογένεια..." στο κανάλι της ΠΕΦΙΠ στο YouTube

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΕΦΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων) που ενδιαφέρει όλους μας:

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,
με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το
τρίτο επεισόδιο της σειράς "Οικογένεια: Δίχως λουλούδια και παιδιά, ποιά θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;" ανέβηκε στο κανάλι μας στο YouTube.
Την εκπομπή παρουσιάζει η αγαπητή κα Ιωάννα Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και σύμβουλος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Καλεσμένος ο κ. Παντελής Πανέρης, γενικός χειρουργός. Σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε κι αυτή τη νέα μας προσπάθεια και να την προωθήσετε όπου και όπως μπορείτε (μέσω email
ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.).Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας, και να πατήσετε το "καμπανάκι" ,ώστε να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του καναλιού μας!

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί...

«Δίχως λουλούδια και παιδιά,

ποια θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;»!

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Θαλασσινός

Πρόεδρος Π.Ε.ΦΙ.Π.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Α.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρά τις δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες που επιβάλλει σε όλους η πανδημία, η καθιερωμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Π.Α., με θέματα που αφορούσαν την ψήφιση και έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του προηγούμενου έτους 2020, καθώς και του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους. Η Γενική Συνέλευση, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν κατά το Φεβρουάριο 2021, διεξήχθη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10.30 π.μ. στο γραφείο Οργάνωσης, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 6 (6ος Όροφος), μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στα μέλη της το Διοικητικό Συμβούλιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ως προς τον αριθμό των παρευρισκομένων, την ατομική υγιεινή και την απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν

Μετά τη διαπίστωση της προβλεπόμενης απαρτίας, έγινε προσευχή και ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Τριβιζάς παρουσίασε στο Σώμα το Διοικητικό Απολογισμό. Αναφέρθηκαν αναλυτικά οι δραστηριότητες που ανέλαβε το Δ.Σ., ο σχεδιασμός για την αναβληθείσα κατά τα έτη 2020 και 2021 βράβευση των αριστούχων μαθητών και επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι. των πολυτέκνων οικογενειών – μελών μας, η βράβευση των μητέρων που απέκτησαν παιδί εντός του 2020, η διανομή τσαντών στα πρωτάκια μας, η διανομή κουπονιών στους δικαιούχους για την προμήθεια ειδών οπωροκηπευτικών από τις λαϊκές αγορές, η διανομή δωροεπιταγών κατά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε πολύτεκνες οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια, ο εκσυγχρονισμός της μηχανογραφικής υποδομής του γραφείου μας, καθώς και οι λιγοστές διανομές προϊόντων που την προηγούμενη χρονιά παρέλαβε ως δωρεές χορηγών και διένειμε η Οργάνωση.

Τον Οικονομικό απολογισμό του έτους 2020 καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2021 ανέγνωσε η Ταμίας της Οργάνωσης κα Δαλδαβάνη Σταυρούλα, ενώ ο Γεν Γραμματέας Κος Θωμάς Γιαννιώτης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρόσφατες εξελίξεις και επαφές των διοικούντων το πολυτεκνικό κίνημα με την κυβέρνηση, καθώς και τις προοπτικές των μελλοντικών διεκδικήσεών μας.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για όλα τα παραπάνω ζητήματα και ετέθησαν καλοπροαίρετα εποικοδομητικές προτάσεις από τα μέλη μας που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη Συνέλευση. Οι εργασίες έκλεισαν με την ψήφιση και έγκριση με μυστική ψηφοφορία του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2020 καθώς και του Προϋπολογισμού για το έτος 2021.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στυλιανός Τριβιζάς Θωμάς ΓιαννιώτηςΝέο Εξοικονομώ κατ' Οίκον τον Οκτώβριο 2021

Προτεραιότητα σε πολυτεκνικές οικογένειες και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

Επιλέξιμες κατοικίες μπορεί να είναι μεμονωμένα διαμερίσματα οι μονοκατοικίες καθώς και οι πολυκατοικίεςν εφόσον το οίκημα:

1. Υφίσταται νόμιμα και δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

2. Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία και ιδιοκατοικείται

3. Έχει καταταχθεί βάσει του A’ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (A’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ

4. Να έχει εκδοθεί Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας

5. Η πολυκατοικία να έχει σε ισχύ αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) πολυκατοικίας

6. Για αίτηση Μεμονωμένου Διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας, η κύρια χρήση αφορά αποκλειστικά στον αιτούντα (ιδιοκατοίκηση).


Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΕΔΩ.Αίτηση απαλλαγής από το μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης

Για όσους γονείς έχουν μαθητές και επιθυμούν να απαλλαγούν τα παιδιά τους από το μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης, παρακάτω μπορούν να βρουν τη Δήλωση απαλλαγής https://mumdadandkids.gr/oikogeneia/dilosi-apallagis-gia-to-mathima-tis-seksoualikis-diapaidagogisisΕΟΠΑ : Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών
Σύλλογος πολυτέκνων