Πολυτεκνικά νέα

Η ΕΟΠΑ τιμά την ημέρα του ετήσιου εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας 

Στα πλαίσια της επίσκεψης και φιλοξενίας μας στο ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ  στα Τρόπαια Αρκαδίας (3-5 ΝΟΕ 2023) , μας δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσουμε και τους προστάτες Αγίους των πολυτέκνων οικογενειών Τερέντιο, Νεονίλλη και των επτά τέκνων τους στη λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Τρόπαια.
Ολόθερμες ευχαριστίες στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ευποιίας " Ο Καλός Σαμαρείτης " κ. Στέλιο Γιαβά , τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και στη σύζυγο του κ. Γιαβά , κα. Μαρία Δημητροπούλου .


Δείτε ΕΔΩ το άρθρο από τον τοπικό τύπο και σχετικές φωτογραφίες παρακάτω.


28η Οκτωβρίου - Η Σκέπη της Παναγίας μας σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες

Την 28η Οκτωβρίου συμπίπτουν δύο σημαντικές γιορτές για τους πολυτέκνους. Η εορτή των προστατών Αγίων μας Τερεντίου & Νεονίλλης και των τέκνων τους Σαρβήλου, Νίτα, Ιέρακος, Θεοδούλου, Φωτίου, Βήλης και Ευνίκης. Επίσης η Επέτειος του ΟΧΙ του 1940 και η Σκέπη της Παναγίας μας που φροντίζει όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα τους αγωνιζόμενους πολυτέκνους.

Δείτε παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό της ημέρας των πολυτέκνων.

                                     ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ (5 11 2023)

Φέτος ο εορτασμός της ημέρας των Πολυτέκνων, προς τιμή των Προστατών τους θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου 2023, που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ, που πάρθηκε στις 30/9/2023, ο εορτασμός στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπίας 28 στην Αργυρούπολη (Στάση ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ). Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.

ΜΕΤΕΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2023

Δείτε στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας τα σχετικά με τις μετεγραφές φοιτητών 2023 ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ. 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ;
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική αναφορά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ; αφοπλίζουν την βόμβα έγκαιρα ή θα την αφήσουν να σκάσει; Δεν χωράει μετάθεση ευθυνών. ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

ΝΥΤ: Δημογραφικό «καμπανάκι» για την Ελλάδα σε βάθος 30ετίας

30 Ιουλ 2023 | Ειδήσεις

Μια δημογραφική ωρολογιακή βόμβα αποκαλύπτει ανάλυση των New York Times, που τοποθετεί την Ελλάδα στις 7 πιο γηρασμένες χώρες του κόσμου έως το 2050.Σε 27 χρόνια υπολογίζεται ότι ο 1/4 κατοίκους της χώρας μας θα είναι άνω των 65 χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση των New York Times αποκαλύπτει ότι σε 30 χρόνια από τώρα, η ηλικιακή ομάδα που θα αποτελεί την πλειοψηφία στη χώρα μας θα είναι μεταξύ των 55 και των 70 ετών και θα έχει συρρικνωθεί κατά πολύ η ηλικιακή εβδομάδα από 20 έως 40 ετών.

Μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα είναι η τρίτη πιο γηρασμένη χώρα πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία.

Αυτά τα στοιχεία προστίθενται στα ανησυχητικά δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών, που εκτιμούν ότι σε 70 χρόνια από τώρα ο πληθυσμός της Ελλάδας δε θα ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια από τα 10,4 που είναι περίπου σήμερα.

Πηγή: Reporter.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟιΟμΚω  - Ιούλιος 2023

Προς Οικογένειες Πολυτέκνων Ελλάδος

Η ΟιΟμΚω αποτελεί τον ενωτικό φορέα των εκπατρισμένων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Ο κύριος σκοπός της ΟιΟμΚω είναι η αναζωογόνηση του Ελληνισμού της Πόλης. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού η ΟιΟμΚω έχει διαμορφώσει και υλοποιεί διάφορα προγράμματα, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ενίσχυση της εγκατάστασης και ενσωμάτωσης στην Ομογένεια οικογενειών με παιδιά αλλά και μαθητών που θα ήθελαν να σπουδάσουν στα Λύκεια της Ομογένειας. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε έχοντες καταγωγή ή όχι από την Πόλη.

Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού ανακοινώνουμε τις εξής επιμέρους δράσεις και παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μας στην διεύθυνση  email: nikolaos.uzunoglu@gmail.com

(1)   Μόνιμη εγκατάσταση οικογενειών : Η υποστήριξη συνίστανται στην προετοιμασία της εγκατάστασης (εκμάθηση βασικής τουρκικής και συνθηκών ζωής) , εύρεση στέγης και εργασίας καθώς επίσης οικονομική υποστήριξη εξόδων διαβίωσης μέχρι να επιτευχθεί η οικονομική αυτοδυναμία. Προϋπόθεση είναι τα παιδιά να εγγραφούν στα Ομογενειακά σχολεία. Η απασχόληση μπορεί να γίνει στα Ομογενειακά εκκλησιαστικά Ιδρύματα (π.χ. ιερείς, ψάλτες, νεωκόροι, επιστάτες κτλ.) ή ευαγή ιδρύματα όπως επίσης ως επιστήμονες σε ΑΕΙ ή ιδιωτικό τομέα που συνήθως ζητούν την γνώση της Αγγλικής.

(2)   Η ανωτέρω δράση (1) είναι ανοικτή και σε νέα ζευγάρια, χωρίς παιδιά, που θέλουν να ενταχθούν στην Ομογένεια.

(3)   Εξασφάλιση σπουδών στα Ομογενειακά λύκεια της Πόλης για τουλάχιστο δύο χρόνια που δίνει το πλεονέκτημα της εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας με ευεργετικής διατάξεις αλλά και την συνέχιση των σπουδών τους σε ΑΕΙ της Τουρκίας. Τα ζητήματα στέγασης, σίτισης και κηδεμονίας έχουν μελετηθεί και έχουν βρεθεί λύσεις.


Επίδομα έως 1000€ σε πολύτεκνες μητέρες

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Επαναχορήγηση ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες ;

Μετά από δύο συνεχόμενες δημοσιεύσεις άρθρων στην εφημερίδα της ΕΟΠΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ" ( τεύχη : Οκτ- Δεκ. 2022 και Ιαν.- Μαρτ. 2023) , ακούγονται κι άλλες φωνές για το δίκαιο αίτημα επαναφοράς της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα. Δείτε μεταξύ άλλων και το άρθρο του Αλέξη Π. Μητρόπουλου Καθηγητή του ΕΚΠΑ-Προέδρου του ΕΝΥΠΕΚΚ (της 31/5/2023 ). ΕΔΩ

Μηδενικός ΕΝΦΙΑ υπό προυποθέσεις για πολυτέκνους

Ο ΕΝΦΙΑ μηδενίζεται για τα τρίτεκνα και πολύτεκνα νοικοκυριά, καθώς και για όσους κατέχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον:

Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του τελευταίου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο ή συμβιούντα και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. Δείτε και σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ.

Κυκλοφορήθηκε το Νέο τεύχος
της "Ελληνορθόδοξης Πολύτεκνης Οικογένειας"

 Η ΠΕΦΙΠ μας έστειλε το νέο Πασχαλινό τεύχος του Περιοδικού «Ελληνορθόδοξη ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» (αρ.τ. 177/2023).

Σ' αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Είναι νομίζουμε αυτονόητο ότι αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο πού διανύουμε, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως  και της πρωτοφανούς ακρίβειας, οι αδελφοί μας Πολύτεκνοι έχουν φθάσει στα όριά τους. Μάλιστα, και εν όψη των μεγάλων εορτών οι ανάγκες τους αυξάνονται υπερβολικά. Ας μην τους ξεχάσουμε…!

Να έχετε ένα ευλογημένο Πάσχα και καλή Ανάσταση! 


Κάνοντας κλικ στην εικόνα αριστερά κατεβάστε ηλεκτρονικά το περιοδικό.

"Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" 10% επιπλέον για τους πολύτεκνους στο πρόγραμμα  

Σε περίπτωση κατά την οποία ο αιτών επιχορήγηση για εγκατάσταση Φ/Β συτημάτων εμπίπτει σε κατηγορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σε βαθμό τουλάχιστον 67%, ή σε μονογονεϊκή οικογένεια ή σε πολύτεκνη οικογένεια, τα ποσοστά επιδότησης και τα ανώτατα μέγιστα ποσά επιχορήγησης κάθε κατηγορίας αυξάνονται κατά 10%, ανεξαρτήτως αν εμπίπτει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες από αυτές. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά επιχορήγησης δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 100%.


Ζητήστε εγκαίρως το ψηφιακό πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας της ΑΣΠΕ διότι πρέπει να υποβληθεί ψηφιακά μαζί με την αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά στην σχετική πλατφόρμα η οποία θα ανοίξει εντός του μηνός Απριλίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Διακρίσεις μεταξύ πολυτέκνων στις
Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές 2023-2024!  Δείτε ΕΔΩ

Και οι πολύτεκνοι στο πρόγραμμα "ΚΑΛΥΨΗ" σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για 3 έτη

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα και την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά και πολύτεκνες οικογένειες.


ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 

Δείτε  ΕΔΩ την παρέμβαση της ΑΣΠΕ για την εξαίρεση των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Νέα ενημέρωση για το θέμα του ηλ. ρεύματος των πολυτέκνων  (από το site της ΑΣΠΕ)

Σε συνέχεια των ενημερώσεών μας για τις προσπάθειες της ΑΣΠΕ να επαναθεσπιθεί το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκκνων που αντισυνταγματικά, όπως έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ, καταργήθηκε το 2018, και των συναντήσεών μας με την πολιτική ηγεσία για το θέμα αυτό, σας είχαμε γνωστοποιήσει ότι το Υπουργείο Ενέργειας ζήτησε τον Ιούνιο σχετική γνωμοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

 

Μετά από τέσσερις (4) μήνες (!) η ΡΑΕ διαβίβασε στο Υπουργείο Ενέργειας την 01.11.2022 την υπ’ αριθμ. 12/2022 Γνώμη της για τη «Θέσπιση «Ειδικού πλαισίου για την εφαρμογή Ειδικού Τιμολογίου Οικιακής Χρήσεως για τις Πολύτεκνες Οικογένειες», οπότε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει την διαμόρφωση σχεδίου Απόφασης για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου οικιακής χρήσεως για τις πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να το υιοθετήσει η Κυβέρνηση. Περισσότερα ΕΔΩ

Κυκλοφόρησε από την ΑΣΠΕ Οδηγός Χρησίμων Θεμάτων που ενδιαφέρουν τις πολύτεκνες οικογένεις (κόστος 10€).
Παραγγελίες στην ΑΣΠΕ ή στα γραφεία της ΕΟΠΑ.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό - αιτήματα πολυτέκνων οικογενειών 

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή της ΑΣΠΕ προς τον Πρωθυπουργό ενόψη  της εξαγγελθείσας, προ ημερησίας διατάξεως, συζητήσεως στη Βουλή στις 6/7/2022 για την ασκούμενη κοινωνική πολιτική.

Παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας για τους πολύτεκνους που αναμένουν διορισμό

Δείτε ΕΔΩ επιστολή της ΑΣΠΕ προς την Υπ. Παιδείας και την Υφυπ. Δημογραφίας για την αποκατάσταση της αδικίας των πολύτεκνων εκπαιδευτικών της κλειστής λίστας του 2010 και πρόταξη πολύτεκνων στους λοιπούς διορισμούς και πίνακες αναπληρωτών. 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων

Στο ενδιαφέρον αυτό βιβλίο περιλαμβάνονται βιογραφίες 240 Μακεδονομάχων που ανήκαν σε πολύτεκνες  οικογένειες. Βέβαια θα πρέπει να ήταν πολύ περισσότεροι αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι εκείνη την περίοδο ένα μεγάλο ποσοστό (πάνω από 70%) των Ελλήνων ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία. Περισσότερα βιογραφικά Μακεδονομάχων (8.751 αγωνιστές) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα (wiki) «Μακεδονομάχοι» (https://macedonian-fighters.com).

Διαβάστε σχετικά με το βιβλίο ΕΔΩ.

Εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών (ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων)
Διαβάστε στο άρθρο 3 του Προεδρ. Διατάγματος 17 (ΦΕΚ 53/14.2.2022) σχετικά με το ποσοστό 3% εισαγωγής τέκνων πολυτέκνων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών. 

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ακυρώνει υπουργική απόφαση αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152/8-1-2018 του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β 242 της 1-2-2018 ), με την οποία καταργήθηκαν οι προϊσχύουσες ρυθμίσεις για το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας οικιακής χρήσης των πολύτεκνων οικογενειών ΣτΕ Ολ 430/2022.

Nέο επεισόδιο της σειράς "Οικογένεια..." στο  κανάλι της ΠΕΦΙΠ στο YouTube 

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΕΦΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων) που ενδιαφέρει όλους μας:

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,
με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το τρίτο επεισόδιο της σειράς "Οικογένεια: Δίχως λουλούδια και παιδιά, ποιά θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;" ανέβηκε στο κανάλι μας στο YouTube.
Την εκπομπή παρουσιάζει η αγαπητή κα Ιωάννα Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και σύμβουλος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Καλεσμένος ο κ. Παντελής Πανέρης, γενικός χειρουργός. Σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε κι αυτή τη νέα μας προσπάθεια και να την προωθήσετε όπου και όπως μπορείτε (μέσω email ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.).Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας, και να πατήσετε το "καμπανάκι" ,ώστε να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του καναλιού μας! 

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί...

«Δίχως λουλούδια και παιδιά,

ποια θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;»!

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Θαλασσινός

Πρόεδρος Π.Ε.ΦΙ.Π.

Δείτε και ΕΔΩ

Αίτηση απαλλαγής από το μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης

Για όσους γονείς έχουν μαθητές και επιθυμούν να απαλλαγούν τα παιδιά τους από το μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης, παρακάτω μπορούν να βρουν τη Δήλωση απαλλαγής https://mumdadandkids.gr/oikogeneia/dilosi-apallagis-gia-to-mathima-tis-seksoualikis-diapaidagogisis 

Nέα επεισόδια της σειράς "Οικογένεια..." από την ΠΕΦΙΠ (φίλοι των πολυτέκνων

Το νέο επεισόδιο των εκπομπών της ΠΕΦΙΠ, μόλις ανέβηκε στο κανάλι.

Σ2Ε23 "Συναρπαστικοί άνθρωποι..." με καλεσμένη την κα Σοφία Χατζή.

Παρουσιάζει η Ιωάννα Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.


Σε αυτό το επεισόδιο η Ιωάννα συζητά με την συγγραφέα και ραδιοφωνική παραγωγό κα Χατζή, για τους "Συναρπαστικούς Ανθρώπους".


Επίσης μη παραλείψετε να δείτε και  τα προηγούμενα πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια, "Σ2Ε22 "Πορεία προς το Πάσχα..." με καλεσμένο τον π. Αντώνιο Γούση, καθώς και το πολύ συγκινητικό  "Σ2Ε21 "Γιαγιά, να σου πω ένα μυστικό;" με καλεσμένη την κα Ευαγγελία Σαντοριναίου.

Πολύ χρήσιμα για τους νέους γονείς και όχι μόνο τα επεισόδια των εκπομπών που οργανώνονται από την ΠΕΦΙΠ (φίλοι των πολυτέκνων). Δείτε παρακάτω.

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,
Το νέο επεισόδιο των εκπομπών μας, μόλις ανέβηκε στο κανάλι μας.

«Οικογένεια...» Σ2Επ3- "Γονείς ψυχραιμία!!!" με την κα Μαρίζα Παυλίδου


Καλεσμένη η θεολόγος, συγγραφέας και ειδική παιδαγωγός κα Μαρίζα Παυλίδου.

Παρουσιάζει η Ιωάννα Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.


Επίσης μη παραλείψετε να δείτε και  τα προηγούμενα πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια, "Μαμά, τί θα φάω στο σχολείο;" με καλεσμένη τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, foodblogger και πολύτεκνη μητέρα κα Ειρήνη-Γεωργία Γκανασούλη, καθώς και το "Χαρούμενη μαμά!" με την Ιωάννα Σκαρλάτου. 


Σας ευχαριστούμε θερμά που από την αρχή αγκαλιάσατε αυτή τη νέα μας προσπάθεια, και σας παρακαλούμε να την προωθήσετε όπου και όπως μπορείτε (μέσω email ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.), καθώς και να γράψετε στα σχόλια τις σκέψεις σας και τις εντυπώσεις σας.

Σας αφήνουμε για φέτος με αυτό το τελευταίο επεισόδιο και σας περιμένουμε απο Φθινόπωρο στη διαδικτυακή μας συντροφιά. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας, και να πατήσετε το "καμπανάκι", ώστε να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του καναλιού μας! 

ΕΟΠΑ : Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών
Σύλλογος πολυτέκνων

Επιδότηση πολυτέκνων για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τα πρόγραμμα (δείτε ΕΔΩ), ένας πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά που θα επιλέξει να αποσύρει το παλαιό του αυτοκίνητο, να αγοράσει έναν έξυπνο οικιακό φορτιστή και ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», θα επιδοτηθεί με 1000 + 500 + 12.000 = 13.500 ευρώ.