Stichting Energieloket Gennep

Een duurzame woning begint bij energiebesparing. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

 

Minder gas en elektriciteit gebruiken is een prima  voornemen.  Maar hoe doe je dat in de praktijk? Een energiecoach kan jou mogelijk helpen met het maken van een plan van aanpak. De energiecoach komt op uitnodiging bij jou thuis en bekijkt samen met jou hoe met eenvoudige middelen die niet of nauwelijks geld kosten de energierekening verlaagd kan worden. Ook wanneer jij overweegt jouw woning energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld de spouwmuur, het dak of de kruipruimte te isoleren, zonnepanelen of hoogrendementsglas te plaatsen of een warmtepomp of zonneboiler te installeren, kan een energiecoach jou over dergelijke maatregelen  gepaste informatie geven. De energiecoach kan jou ook informeren over de mogelijkheden subsidie te krijgen wanneer jij besluit één of meer van deze  maatregelen te nemen.

 

Een energiecoach is onafhankelijk en niet commercieel. De energiecoach kan helpen maar verkoopt jou geen producten, de energiecoach werkt ook niet voor een installatiebedrijf of adviesbureau, voor hun diensten hoef je ook niet te betalen.

 

Sinds kort kent de gemeente Gennep het Energieloket Gennep. Voor het energieloket is een twintigtal energiecoaches actief. Het zijn inwoners van de gemeente Gennep die een korte cursus en training gevolgd hebben om aan de slag te kunnen gaan als energiecoach.

Wanneer jij een energiecoach wilt uitnodigen voor een bezoek aan jouw huis dan kun je dat eenvoudig doen op de website www.energieloketgennep.nl

of op www.energieloketgennep.nl/energiecoach.

 

Op de website van de stichting vind jij verder tips en informatie over besparing, isolatie en subsidiemogelijkheden.

Het is makkelijk met ons in contact te komen via het contact formulier op onze website www.energieloketgennep.nl/contact

 

Energiebesparing is goed te doen. Iedereen kan het.

Nodig uit: energiecoach

Ontdek de mogelijkheden van jouw woning. Nodig gratis een energiecoach uit bij jouw thuis. Zij kunnen je helpen met het geven van tips om energiezuiniger te wonen.

Doe mee met de challenge Kieren Dicht!

Veel mensen wéten wel dat ze hun kieren moeten dichten. Dit scheelt veel energie, het zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort (zoals veel minder tocht!).