Mire jó?

"A művészeti oktatás nem luxus, hanem alapvető szükséglet."

Oktatási programom a kortárs trendekkel ötvözve a képzőművészet alapelveiben gyökerezik, ösztönözve egyúttal az egyéni kifejezésmódot.  Úgy tapasztalom, hogy nagyon pozitívan hat a gyerekek teljesítményére, fejleszti egyebek között a mozgáskoordinációt, finom motorikát, a testtudatot, az írás-olvasás készséget.

A művészeti órákon fejlődik a gyerekek szépérzéke, a térlátásuk, megtanulnak a felmerülő problémákra választ keresni, tervezni, alkotni. A foglalkozás nem egy-egy készség, vagy képesség fejlesztésére koncentrál, hanem komplex módon fejleszti a gyerekeket úgy, hogy eközben átélik a játék és alkotás örömét is. 

A művészet oktatása javítja a tanulási teljesítményt is, továbbá fejleszti a szociális készségeket és pozitívan hat a viselkedésre, ezért összességében segít a jobb iskolai teljesítményben. 

 

Óráimon egy olyan helyet igyekszem létre hozni, ahol a gyerekek lelassulhatnak, nyugodtan élhetik meg a pillanatot és biztonságban vághatnak neki az új kihívásoknak.

 

L. Ritók Nóra (Igazgyöngy Alapítvány) csodálatosan fogalmazta meg egyik posztjában, hogy miért fontos alkotni, rajzolni a gyerekekkel:
"Azért, hogy megérezze: egyedi, egyszeri és megismételhetetlen része a világnak, olyan része, aki képes azt szebbé tenni. Hogy lássa, megtapasztalja, az erőfeszítése értéket teremt. Olyat, amiben benne van a tudása, és a lelke is. Hogy átélje az elégedettség érzését, és higgyen magában. Hogy alázattal és tisztelettel küzdjön meg az anyagokkal, eszközökkel, addig, amíg azok engedelmesen szolgálják a céljait. A céljait, melyek tiszta gondolatiságukkal is hozzájárulnak a világhoz." (Forrás)