Eredményeink

2023 május

A Vágfalvi Ottó emlékverseny döntőjébe idén négy tanítványom jutott be.  A döntő utáni helyezéseik:
Bronz minősítés: Gaál Elizabet, Fazekas Lili, Szalma Zsófi , ezüst minősítés: Varga Emma
Eredményükhöz szívből gratulálok!

Gaál Elizabet munkája

Fazekas Lili munkája

Szalma Zsófi munkája

Varga Emma munkája

április

A "Láttad-e már a zenét" rajzpályázaton
Szőke Dezső 1. o. (Felsőörs) tanítványom
3.helyezett lett az 1-2.o. kategóriában.
Kisfilmek a pályaművekről és a díjátadóról:
https://www.facebook.com/lattademarazenet 

A "Láttad-e már a zenét" rajzpályázaton Fazekas Lili 3. o. (Alsóörs) különdíjas lett.
Kisfilmek a pályaművekről és a díjátadóról: https://www.facebook.com/lattademarazenet 

2019 május

A Vágfavi Ottó Emlékverseny döntőjébe két tanítványom is bejutott, Bánhídi Bíborka és Fodor Hanna is bronz minősítést kapott. Gratulálunk! 

A Rozé Rizling Jazz napok fényfestéses pályázatán Rákos Kornél alkotását is díjazták. Egyik este az ő munkája díszíti majd a Városházát. 

A III. Nagy históriás rajzpályázaton Takács Eszter 3. osztályos tanulónk díjazásban részesült :-) 

2018 október

Az országos Mécs László alapítvány "Állati jó!" rajzpályázatán Tóth Lívia 3. o. tanítványom 2. helyezett lett. Szívből gratulálok! 

február

A Bán Zsigmond Református Iskola "FA" országos diák alkotói pályázatán Fehér Lilla második osztályos tanítványom különdíjas lett. Emléklapot kapott Szigeti Anna és Bognár Léna. Szívből gratulálok! Képek itt. 

2017 november

Piller Hajni első osztályos tanítványom a Lombtoronyház pályázaton könyvjutalomban részesült. Gratulálok! 

május

Rásky Péter

Molnár Ilona

Horváth Magdi

Pozsgai Boróka

Az Én Házam - Én Tornyom - Én Városom RAJZPÁLYÁZAT DÍJAZOTTAK:

TŰZTORONY:

Rásky Péter - 7 éves -Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Molnár Ilona - 10 éves - Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Horváth Magdolna - 11 éves - Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola

VÁROSHÁZA:

Pozsgai Boróka- 9 éves - Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 

A mesém.hu pályázaton is megszülettek az eredmények.

Földi Hanna, Göncz Benedek, Kántor Bíbor, Kránicz Glória, Rásky Péter, Szabó Kincső, Takács Eszter, Takács Márton, Budaházi Anna, Szekeres Szonja, Fehér Luca, Vladár Hanna munkája is bekerül a mesekönyvbe. Szívből gratulálok az alkotóknak! 

Nagyon büszke vagyok, Majerik Julcsi tanítványom munkája díjazott lett a GyémántBogár pályázaton:

"A GyémántBogár zsűri tagjai három napon át, kitartó munkával mérlegelték a benyújtott műveket.
Szó szerint is mérlegelték: tíz kilogrammnyi pályázat érkezett - csaknem nyolcszáz nevezés!
A zsűri tagjai az előzetesen megállapított szempontok alapján, több körben értékelték a rajzokat a korcsoportok szerint. Minden korcsoportból kiválasztottuk a tíz legjobbat, majd ezekből került ki az első, második és harmadik helyezett. Választottunk továbbá négy különdíjast is."

2016 december

A Néprajzi Múzeum pályázatán eredményesen szerepeltünk: papírból 3D betlehemet kellett készíteni. Munkánk jutalmaként egy ingyenes múzeumlátogatást nyertünk :-)  

május

Kántor Bíborka

Pozsgai Boróka

A VeszprémFest rajzpályázatot hirdetett Veszprém városi általános és középiskolás diákok részére. A fesztivál részeként az Óváros téren megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napok alatt a szakmai zsűri által kiválogatott rajzokkal festik majd meg a Városházát és a Tűztornyot. Két tanítványom munkája is bekerült a díjazottak közé, szívből gratulálok nekik :-) 

március

Egy évvel korábban hirdettek rajzpályázatot, a "Fény éve" kapcsán. Erre készítettünk napocskákat. A legügyesebb rajzokból 2016-os naptár készült. Majerik Julcsi (akkor még első osztályos) rajza a borítón kapott helyet. Nagyon örülünk a sikernek! 

2015 november

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium "Kedvenc állatom" c. rajzpályázatán több tanulónk is eredményesen szerepelt:

Takács Márton 1.o Vladár Hanna 2.o, Földi Hanna 2.o MajerikJúlia 2.o, Ézsiás Dóra 2.o Csabai Pál 4.o, Tóth Levente 4.o. Sikerükhöz szívből gratulálok!

2014 szeptember

Ismét tankönyvbe kerültünk:

Az új tanévet egy kellemes hírrel kezdhetem: az Apáczai Kiadó "Képzelet világa 3.o." tankönyvében ismét szerepelnek tanulóim munkái. Név szerint: Kántor Gergely, Bencze Zsófi, Benedek Zorka, Papp Anna, Papp Sára, Nagy Virág, Sütöri Zsófi, Lantai Lili.
A többiek munkái a tanári kézikönyvet díszítik majd, hamarosan erről is lesznek majd képek. Köszönöm mindenki munkáját!

április

Ismét kézikönyvben szereplünk

Örömmel számolok be arról, hogy ismét bekerültek szakköri munkáink az Apáczai Kiadó tanári kézikönyveibe. Ezúttal a 2. és 6. osztályos "Képzelet világa" c. segédanyagban láthatóak tanítványaim munkái. A felsőörsi és a boteves gyerekek alkotásait is láthatják az ország minden iskolájában.
Szívből gratulálok mindenkinek és köszönöm a munkátokat!

A közreműködő tanulók:
Botev: Gresnyer Hédi, Vizl Eszter, Biszak Sára, Schofhauser Lia, Bencze Domonkos, Bencze Zsófia, Lantai Boróka, Lantai Lili, Kántor Gergely, Pócza Mihály, Sáfár Dóra, Seliga Klaudia, Sári Zita, Kothencz Boglárka, Nagy Fanni, Szabó Luca, Benedek Zorka, Pesti Bianka
Felsőörs: Horváth Roland, Papp Kristóf, Vellai-Nemes Szofi, Lipovszky Áron, Kántor Bíbor, Bödör Levente, Papp Anna, Mekler Balázs, Pócza Sára, Nagy Virág, Sütöri Zsófia, Pomázi-Lacfi Benedek, Göncz Fanni, Nagy Luca

2013

Örömmel újságolhatom el, hogy a székesfehérvári Vadmadárkórház rajzpályázatán Pócza Sári 4. osztályos tanítványom 3. helyezett lett. Szívből gratulálok!  

Örömmel és büszkeséggel újságolhatom el, hogy a felsőörsi iskola 3 tanulójának munkája tankönyvbe került.
Tavasszal kaptam egy e-mailt a könyv szerzőjétől, Imrehné Sebestyén Margittól, hogy a neten barangolva felfigyelt a munkáinkra, amiket a művészeti órákon készítettünk.
Mivel nagyon tetszettek neki az alkotások, a beleegyezésemet kérte, hogy illusztrációnak felhasználhassa készülő ötödikes rajztankönyvéhez. Örültem a felkérésnek és átküldtem neki a képeket. Alkotásaink úgy készültek, hogy zenét hallgattunk, ezekhez festettünk a hangulatuk alapján nonfiguratív képeket, majd utána a képeket felvágva, egymásba szőttük őket.
A napokban már kézbe is vehettem a tankönyvet: A képzelet világa, vizuális kultúra - 5. osztály. Apáczai Kiadó. Nagyon büszke vagyok az alkotókra: Borszuk Ákos, Galambos Dominika, Nagy Dani.

Így lettünk tananyag :-) 

2012

Korábban már jeleztem, hogy kik kerültek a 100 legjobb közé a ClubNetCet pályázatán. A pontos lista:
Benedek Tekla, 9 éves - Mindenütt jó, de legjobb Tündérországban
Görög Dániel Hunor, 8 éves - Mindenütt jó, de legjobb az állatkertben
Kocsis Kinga, 9 éves - Mindenütt jó, de legjobb a dobogó tetején
Mekler Dávid, 10 éves - Mindenütt jó, de legjobb a dínók földjén
Moldovan Michael, 9 éves - Mindenütt jó, de legjobb Egyiptomban
Nagy Fanni Georgina, 8 éves - Mindenütt jó, de legjobb a nagyinál
Pócza Sára, 8 éves - Mindenütt jó, de legjobb lovas kocsizni
Remetei Sára, 8 éves - Mindenütt jó, de legjobb a kutyámmal lenni
Somlóvári Gergő, 8 éves - Mindenütt jó, de legjobb a halastónál
Strenner Olivér, 10 éves - Mindenütt jó, de legjobb a Jurassic Parkban
A 100 kép először a Három Határ Egyesület meghívására Kup községben (Pápa mellett) vendégszerepel május 19-én a 3. Kulturális és Ifjúsági Nap keretében. A díjátadás a gyermeknapon lesz Budapesten, május 27-én vasárnap 14 órakor a Duna Plázában a Gyermekmédia Egyesület 2. emeleti termében (Dunakert Fejlesztő és Kulturális Gyermekközpont). Ezt követően a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatal galériájában (Üllői út 400.) lesznek kiállítva a képek június 18-ától, majd a kiállítás Szarvason kap helyet július 21-én.

Mindenkinek szívből gratulálok! 

Szabó Gergő 3. osztályos tanítványom rajza díjazott lett az Északerdő Zrt. rajzpályázatán. Kedvenc madarát ábrázolta Gergő, és ezzel díjat is nyert. Szívből gratulálunk! 

2011

A gyenesdiási iskola által szervezett Gergely napi művészeti fesztiválon képző és iparművészet ágban Görög Dániel 1. o. tanulónk korcsoportjában I. helyezést ért el. A művészeti órán készített "Békák és a gólya" c. versillusztrációját díjazták. Szép eredményéhez szívből gratulálunk!  

Benedek Zorka a Lengyel-Magyar Összetartozás Programsorozat rajz pályázatára érkezett pályamunkája elnyerte a szakmai zsűri tetszését, bekerült a legjobb alkotások közé és kiállításra kerül a Parlamentben. Több mint 9316 rajzból lett kiválasztva az a 200, ami büszkén hírdeti a lengyel-magyar barátságot. A kiállítás megnyitó és az ünnepélyes díjátadó 2011. május 28-án, 10:00-kor lesz, az Országházban.  

2010

A gyenesdiási alapfokú művészeti iskola által meghírdetett Gergely-napi rajzpályázaton Mazurek Rebeka 1.otanulónk harmadik helyzést ért el. A művészeti óra keretében a Kiskakas gyémánt félkrajcárja c. meséhez készített illusztrációt. Gratulálunk! 

2009

A tavasszal meghírdetett szentesi "Vízivilág" rajzpályázaton Kozma Korinna Sellők c. képe első helyezett lett. Nagyon büszke vagyok rá és a munkájára, ami a képen is látható. Annál is inkább, mert 748 pályamunka közül választották ki a nyertest. Kránicz Dóri szivárványhalas alkotása pedig bekerült a kiállítási anyagba, neki is sok szeretettel gratulálunk!!!