Élménymozgás

Élménymozgás


Miért élmeny a mozgás? Miért kell, hogy élmény legyen a mozgás? Miért legyen élmény mindenkinek: gyereknek és felnőttnek is egyaránt?


Manapság az inaktív, ülő életmód sajnos a felnőtteken kívül a gyerekekre is nagyon jellemző. Nemcsak az iskolában ülnek sokat, otthon is olyan tevékenységeket folytatnak: számítógép, telefon, tablet használat, tévénézés. A mai gyerkőcök nem járnak le a térre focizni, a játszótérre mászókázni, nem fogócskáznak, bringáznak együtt. A kapcsolatot online, az interneten keresztül tartják egymással.


A pedagógusoknak, az edzőknek, és persze a szülőknek az lenne a feladata, hogy ösztönözzék a gyerekeket a mozgásra, legyen az bármilyen. Nem az a cél, hogy mindenkiből versenysportolót neveljünk, hanem, hogy a gyerekek mindennapjaiba beépüljön a mozgás, az edzés, az edzésre járás. Teljesen mindegy, hogy ez milyen sport, lehet kosárlabda, kerékpár, brazil jitsu, judo vagy foci, a lényeg hogy a gyerek élvezze, és szívesen járjon. Szívesen járjon, mert tetszik neki a választott sport, sikerélménye van, és egy jó csapatba, közösségbe kerül, ahol akár még barátságok is kialakulhatnak.


Én azt tűztem ki magam elé célul, mint sportoktató, mozgásfejlesztő edző, hogy azoknak a gyerekeknek, akik hozzám járnak akár csoportos, akár egyéni tornára, olyan foglalkozásokat tartsak, amit a srácok élveznek, szívesen jönnek minden héten. A játékos gyakorlatokat úgy állítom össze, hogy akiknél probléma van a mozgásfejlődésben, azt javítjuk, fejlesztjük, majd megtanuljuk a helyes mozgásminták kivitelezését.

Bízom abban, hogy ezek a gyerekek ha felnőnek, ugyanúgy eljárnak majd edzésre, sportolnak, életük része lesz a mozgás, egészséges felnőttek lesznek!


Ezért kell, hogy élmény legyen a mozgás!Mátyás András

sportoktató, mozgásfejlesztő edző