Overheid

Een directe link voor deze pagina is: http://tiny.cc/wrd46y

Diverse aspecten waar de Nederlandse overheid een rol in zou horen te spelen.. en waar verbetering mogelijk is in beleid en de aanpak in het algemeen:

HET OM; Gezaghebbend leiderschap?

De oplossing in onze samenleving zit met name bij het controleren van de instanties dat zij doen wat ze moeten doen! Heel veel problemen en procedures ontstaan door instanties die hun werk gewoon niet doen of fout doen. Vervolgens raakt de rechtelijke macht overbelast. Is dat vreemd.. of een logisch gevolg? Transparantie en doen waar je er voor bent en een dienstverlenende instelling doen veel goed aan de samenleving. Daarbij; de burger ruimte geven en innovatie werkelijk toestaan op elk gebied!

Moeten wij mensen aanpassen of het systeem veranderen? Wat gaat er voor? Wat ons betreft staan Mens en Natuur op een gedeelde eerste plaats. Het systeem is en hoort dienstverlenend te zijn aan de wensen van de samenleving.

De Angst regeert bij de Overheid;

Er zijn tal van bijzondere processen binnen de overheid. Processen die het eigen uitgesproken beleid lijken tegen te spreken;

Belastingdienst Nederland; corruptie, oplichting, niet handelen in landsbelang, achterhouden van documenten, ongezonde organisatiecultuur

UWV en falend beleid en uitvoering bij grote aantallen mensen;

De macht van toezichthouders?

De bijzondere wandelgangen van SRK en groot aandeelhouder Nationale Nederlanden;

Is het kabinet nog geloofwaardig?

Het einde van SHELL noodzakelijk?

Kabinet wist al vanaf de jaren 70 duidelijk dat dit niet verder kon op de oude manier. De oliecrisis was het moment voor verandering maar werd onvoldoende opgepakt. Vindingen die energiezuinig zijn en innovatief worden niet of nauwelijks opgepakt. Het gaat niet om 120 of 100 rijden maar om auto's die op 1 liter benzine 500 km kunnen rijden of zelfs op waterstof en vrije energie - waaronder in de vorm van magneetmotoren. Wie of wat is belangenhouder van het handhaven van een onhoudbare situatie? Of is dat bewust een crisis veroorzaken die ingrijpen noodzakelijk maakt?

Wij nodigen u uit zelf aan de slag te gaan en ons dat te laten weten of ook samen te werken. De tijd van verandering is nu en meer dan belangrijk. Helpt u mee? In welke vorm?