CULTURA DIGITAL

En aquest apartat explicarem com es mostra o s'identifica la CULTURA DIGITAL en els diferents documents oficials de l'escola. Analitzarem els següents documents:

PEC

En el PEC queda establert que una via d'ús de les tecnologies són destinades a la comunicació, és a dir, s'utilitzen per enviar comunicats a les famílies des de tutoria i/o direcció i a més a més, els i les alumnes les utilitzen per comunicar-se els uns als altres i com a espai de treball personal.

També comentar que dos dels principals objectius que té l'escola en àmbit pedagògic van relacionats en el camp de les TIC-TAC. Per començar comentar que l'escola busca: "augmentar la qualitat educativa del centre impulsant processos de reflexió, innovació i millora". Així doncs, la tecnologia juga un paper important en els processos d'innovació, perquè ens ofereix moltes possibilitats i alhora resultats, amb ella podem impulsar projectes de robòtica, de programació, etc. Com dèiem, el segon objectiu que té relació amb l'àmbit tecnològic és: "avançar en la integració de les TIC en la dinàmica de l’aula". En aquest present curs, aquest objectiu es troba en el seu màxim esplendor, perquè aquest any s'ha optat per la integració de Tauletes i Chromebooks a les aules i a més, aquests recursos tecnològics s'utilitzen per fer cerques, muntatges de vídeos, publicar articles al web de l'escola, alguns/es alumnes utilitzen els recursos tecnològics per desenvolupar projectes de robòtica o programació, etc.

Explicat fins aquest punt, una de les línies metodològiques que té el centre i que alhora té relació amb la Cultura Digital, és la de "Potenciar les noves tecnologies, com a recurs pedagògic habitual i afavorir el coneixement d’aquestes per part de l’alumnat". Així doncs, llegint aquesta línia metodològica, al llarg dels anys s'ha vist com l'ús de material digital a les classes ha anat agafant protagonisme i més aquest present curs, quan s'han incorporat material TIC-TAC nou a les diferents aules que formen al centre. Aquest material s'utilitzi perquè l'alumne/a pugui completar la tasca a realitzar. En cas que un/a estudiant tingui dificultats per gestionar el programa, el docent agafa un "rol de guia" per ajudar a l'infant a superar el "problema digital".

NORMES OFICIALS DE FUNCIONAMENT DE CENTRE (NOFC)

Des de les NOFC queda establert que com a Òrgans Unipersonals del centre hi ha la necessitat que hi hagi la figura d'un Coordinador/a TIC perquè avui en dia els recursos digitals tenen un paper fonamental en l'educació i cal que hi hagi un "expert" perquè ajudi i assessori als professionals del centre en l'ús d'aquests dispositius. Aquest nomenament correspondrà al claustre a principi de curs, buscant entre els mestres que el formen el que sigui més capaç de portar-lo a terme.

El seu objectiu és vetllar pel manteniment de les instal·lacions i els equipaments informàtics proposant al claustre els criteris per a la utilització i optimització de tots els recursos i assessorar al claustre en la utilització educativa de les TIC i les TAC en totes les àrees del currículum. També serà l’encarregat/da de vetllar per a què es compleixin els objectius i les actuacions del Pla General Anual d’informàtica i audiovisuals.

Per garantir el bon desenvolupament d’aquest càrrec, l’Equip Directiu reservarà, en funció de l’organització del centre, sempre que sigui possible, unes hores de càrrec dins el seu horari lectiu.

PROJECTE DE DIRECCIÓ