#Durfte Reizen Senegal

Wat is #Durfte Reizen?

#Durfte Reizen gaat over onderweg zijn, het ontdekken van andere culturen, mensen ontmoeten en helpen, vooruitdenken, onzekerheid en inleven in de ander.

Eens in de twee weken komen we bij elkaar om te praten over de aspecten van reizen en het verblijven in het buitenland. We verdiepen ons in de Bijbel en wat daarin staat over reizen en er zijn voor de ander. In die gesprekken zullen we merken hoe wij onze normen en waarden invullen en wat onze missie is. Wij zullen elkaar leren kennen en door de reis zullen wij gaan ervaren dat er wereldwijd verschillen maar ook zeker overeenkomsten zijn!

De reis is inmiddels voorbij. Lees ons blog via https://www.pindat.com/reisblog/durftereizen

Vraag de toegangscode aan een van de deelnemers of aan hun familie

Wat gaan wij doen?

In de meivakantie van 2019 gaan we naar Senegal. Marcos en Mariska wonen en werken daar in de omgeving van Dakar. Zij zijn uitgezonden door Jeugd met een Opdracht en hebben een voetbalschool opgezet in een klein dorp. Jongens uit het dorp komen daar om te trainen en lekker te voetballen. Ze leren daar dat ze waardevol zijn en krijgen positieve aandacht. De jongens leren door het voetballen samen te werken, respect te hebben voor elkaar, na te denken en hun te mening geven. Wij mogen Marcos hierbij ondersteunen.

Verder zullen we op de basis van Jeugd met een Opdracht onze handen uit de mouw steken bij een aantal praktische klussen. We mogen helpen in de (kraam) kliniek. Zullen andere voetbalprojecten leren kennen en daarbij helpen.

Mariska's Congolese collega werkt op de basis van Jeugd met een Opdracht en geeft voorlichting op scholen en dorpen over HIV en Aids. Zij heeft geld nodig voor vervoer, voorlichtingsmateriaal en andere kosten. Op dit moment staat zij er helemaal alleen voor en kan ze alle hulp goed gebruiken. Wij gaan een dag met haar mee en haar helpen met het geven van voorlichting. De collega van Mariska droomt van een eigen autootje om haar werk te kunnen realiseren en wat zou het mooi zijn als wij daarbij kunnen helpen!

Wilt U helpen?

Uw hulp kunnen we goed gebruiken. In totaal hebben we 27.720 euro nodig. Dat bedrag hebben we inmiddels zo goed als binnen. Alles wat we meer ophalen gaat voor 100% naar de mensen in Senegal.

Op de pagina Steun ons leggen we uit welke mogelijkheden er zijn. Dit kan bijvoorbeeld door eenmalig of periodiek te doneren, door deel te nemen aan een van de acties die we organiseren of door ons te sponsoren.

Waar gaan we heen?

Wie zijn we?

Klik op de foto voor meer informatie over de deelnemers!