הרמת סינוס

ביצוע הרמת סינוס נעשה במצב שיש צורך בשתלים דנטליים, אך ישנה בעיה של חוסר בנפח עצם ויש צורך לעבות את כמות העצם באזור לפני החדרת השתל.

ניתוח הרמת סינוס מבוצע בשתי אופנים שונים. ישנה ההאופציה לניתוח הרמת סינוס פתוחה או ניתוח הרמת סינוס סגורה, אשר נבדלות ביניהן באופן בו מתבצע תהליך עיבוי העצם ואופן הגישה של הרופא המטפל אל מיקום השתל אותו יש לעבות.

הרמת סינוס סגורה

האופציה השנייה הינה הרמת סינוס סגורה - הרמת סינוס סגורה דומה לתהליך של הרמה פתוחה. השוני בין בשתיים הוא שהרמה סגורה ניתן לבצע אך ורק כאשר בסיס העצם הקיים עבה דיו וניתן להוסיף ולבנות דרכו את העיבוי המיוחל. בתהליך זה מתבצע קדח זעיר בחניכיים אשר דרכו מחדירים את חומר העיבוי אל העצם המקורית. במקרה זה נחסכת מהמטופל הצורך בביצוע תפירת סגירה לאחר סיום הפרוצדורה ובמקרים רבים תהליך ההחלמה מהיר יותר.

הרמת סינוס פתוחה

האופציה הראשונה הינה הרמת סינוס פתוחה - הרמת סינוס פתוחה הנה הפרוצדורה הוותיקה והשמרנית יותר שגם על פי השם ניתן להבין שהיא דורשת חשיפה והתערבות כירורגית רבה יותר מאשר בהרמת סינוס סגורה. בתהליך זה מתבצעת פתיחה וחדירה אל החלק העליון של עצם החך דרך החניכים ועצם הלסת. זהו בעצם תהליך של השתלת עצם בצורה של אבקה, אבקת עצם או ממקור בעלי חיים או חומר אקרילי. בכל מקרה לאחר שהסינוס הורם דיו, על ידי תוספת העצם. מבצעים סגירה של הפתח בעזרת תפרים ויש להמתין להחלמה לפני מיקום השתל.